Kærlighed og krig på lærredet

Den talende Teddybjørn, Ted, prøver at få sit forhold til den blonde Tami-Lynn til at fungere i Ted 2.

Kærlighed og krig på lærredet

24. juli 2015 - kl. 7:20 - af

Skagen Bio har tirsdag i næste uge, 28. juli, premiere på et engelsk kærlighedsdrama, der udspiller sig under Første Verdenskrig –

I foråret 1914 kæmper den unge, viljestærke og selvstændige Vera Brittain for at komme ind og studere på Oxford, til trods for sine konservative forældres store modstand.

Hun inspireres især af sin bror og hans venner, men i særdeleshed af den karismatiske Roland Leighton, der deler hendes drøm om at blive forfatter.

Men hendes drøm om at studere på Oxford med Roland, som hun er blevet forelsket i, falder til jorden, da England erklærer Tyskland krig og en generation af unge mænd melder sig under fanerne.

Vera opgiver sine studiedrømme og melder sig som sygeplejerske på Europas blodige slagmarker.

Testament of Youth er et stærkt drama om kærlighed, krig, tab og erindringer. Filmen er baseret på Vera Brittains memoirs, og bogen er blevet et klassisk vidnesbyrd om første verdenskrig fra en kvindes synspunkt.

Ted 2

Torsdag i næste uge, 30. juli, er der premiere på en meget anderledes film, nemlig Ted 2.

De er venner for evigt, John og Ted. Det usædvanlige ved det venskab er selvfølgelig, at Ted er en talende teddybjørn, der har fulgt John fra barndommen, men er blevet voksen undervejs og deler Johns smag for øl og en joint i ny og næ.

De er også fælles om interessen for piger, hvor John dog er blevet skilt, mens Ted prøver at få sit forhold til den blonde Tami-Lynn til at fungere. Derfor planlægger de at få et barn. Da Ted mangler en væsentlig forudsætning for at kunne forplante sig, søger de om adoption, og så begynder problemerne for alvor: for at adoptere, skal man nemlig være en person i lovens forstand. Ted skal pludselig til at kæmpe for sin ret til at være Ted og ikke nogens ejendom! Med hjælp fra den potrygende advokat Samantha L. Jackson – det ser John og Ted som en kvalifikation – lægger de sag an, og da dommen går dem imod, drager de til Washington for at rekruttere landets førende borgerretsadvokat for deres sag. Men meget kan gå galt på vejen fra Boston til New York. Især når man er Ted og John.

Efter at den første film med Ted blev en kolossal succes måtte Seth MacFarlane – både som instruktør og stemmen bag Ted – overveje, om der var nye eventyr i John og Ted, og hvor den første film handlede om at blive moden (sådan da), handler det denne gang om at blive menneske … person … eller noget i den stil. Løjerne er stadig grovkornede, Teds sprogbrug er ikke for mindreårige og humoren krydres med ægte hjertelighed. Mark Wahlberg er tilbage som John, Amanda Seyfried er advokaten Sam og Morgan Freeman advokaten Patrick Meighan. Og Giovanni Ribisi vender tilbage som den psykisk forstyrrede Donny, der stadig er besat af Ted.

 

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kærlighed og krig på lærredet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger