Til Paris med Natbio

En scene fra Girlhood

Til Paris med Natbio

25. juli 2015 - kl. 6:44 - af

Natbio i Skagen Bio tager på fredag aften, den 31. juli, publikum med til Paris – eller rettere en af betonforstæderne til Paris – der hvor livet ikke nødvendigvis er lige så charmerende og stemningsfyld som på Montmartre.

Filmen Girlhood er instruktøren Céline Sciammas afslutning på sin ungdomstrilogi med et både følsomt og barsk indblik i livet for en ung kvinde, som nægter at passe ind i de kønsstereotyper, der dikteres af samfundet omkring hende. Filmen åbnede Directors’ Fortnight i Cannes i fjor, og det var til stående klapsalver.

Filmens hovedperson, Marieme, bor i Paris’ betonforstæder sammen med sin mor, sine mindre søstre og en voldelig storebror. Hun vil hellere spille amerikansk fodbold end gå i skole, og hun drømmer om et andet liv langt væk fra skolen og kvarterets junglelov. En dag møder hun tre selvsikre og street-smarte piger. Marieme drages af pigernes rå attitude. Hun ændrer sit navn og sin tøjstil og dropper ud af skolen for at passe ind blandt sine nye venner, men et farligt og kriminelt bandemiljø lurer under overfladen. Kan Mariemes nyfundne plads i pigernes fællesskab gøre hende til den frie og selvstændige kvinde, som hun gerne vil være?

Natbio-filmene begynder klokken 21.00, og billetprisen er 50 kroner. Billetter kan bestilles via biografens hjemmeside eller købes i billetsalget.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Til Paris med Natbio' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger