Særlig jubilæumsudstilling åbnes af Bjørn Nørgaard

Særlig jubilæumsudstilling åbnes af Bjørn Nørgaard

29. juli 2015 - kl. 5:58 - af

I år er det 20 år siden, at kunstskolen Bifrost fra Randers blev grundlagt. I den anledning har skolens elever skabt en jubilæumsudstilling, som fra den 31. juli – 18. oktober 2015 kan opleves på Skagen Odde Naturcenter. Gennem årene er elevernes værker blevet udstillet rundt omkring i verden, men det er første gang, at værkerne kan ses i Skagen.

Kunstskolen Bifrost er ikke en helt almindelig kunstskole i FOF regi. Dens elever består nemlig udelukkende af voksne udviklingshæmmede, som gennem kunsten slipper kreativiteten løs i en grad, så flere værker nyder anerkendelse i etablerede kunstkredse.

Derfor har billedhugger Bjørn Nørgaard også sagt ja til at åbne jubilæumsudstillingen i Skagen, når hele flokken af elever og pårørende kommer med bus fra Randers til ferniseringen. Her vil der være underholdning med musik, masser af kunst på væggene og højt humør.

Den 31. juli 2015, klokken 13, Skagen Odde Naturcenter, Bøjlevejen 66, 9990 Skagen

Fakta:

Kunstskolen Bifrost: www.bifrostart.dk / Skagen Odde Naturcenter: www.skagen-natur.dk

Baggrund: Kunstskolen Bifrost startede i 1995 med plads til 10 elever. I 2000 udvidedes der med 5 pladser og i 2011 med yderligere 6, så der nu er plads til 21 elever på Bifrost. Kunstskolen har tilknyttet 6 lærere, som alle er udøvende kunstnere og har en pædagogisk og kunstnerisk baggrund. Lærerne arbejder, så der altid er 3 lærere på skolen, mens de resterende 3 holder fri for at arbejde med egne kunstneriske udtryk.

Et ophold på Bifrost giver mulighed for at indgå i et kunstnerisk miljø, hvor eleverne hver især udvikler deres evner, fordyber sig og opdager nye måder at udtrykke sig på.

Der arbejdes med forskellige materialer og teknikker indenfor tegning, maleri, grafik og skulptur. Der undervises i farve- og materialelære, ligesom eleverne får indblik i kunsthistorien. Praktisk arbejder eleverne individuelt, mens der er fælles undervisning i forbindelse med museums- og galleribesøg.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Særlig jubilæumsudstilling åbnes af Bjørn Nørgaard' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger