Nordjyllands bedste Local Cooking-ret kan du smage på Brøndums Hotel

Nordjyllands bedste Local Cooking-ret kan du smage på Brøndums Hotel

15. august 2015 - kl. 14:21 - af

Hvem kan kreere den bedste ret baseret på nordjyske råvarer og friskfanget havtaske? Den udfordring tog en række ambitiøse kokke fra 8 nordjyske restauranter op på Hirtshals Fiskefestival i weekenden. Vinderen af Local Cooking Nordjylland 2015 blev Brøndums Hotel med retten ”havtaske á la Drachmann”

Havtaske, havtaske, havtaske. En klassisk fisk fra de danske farvande var hovedingrediensen i årets nordjyske Local Cooking-konkurrence, som blev afholdt i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival i lørdags. Havtasken blev frit fortolket i de deltagende restauranters bud på årets Local Cooking-ret, der bestod af 100% lokale råvarer fra regionen. Restauranternes opgave var nemlig at kreere en kulinarisk oplevelse, der afspejler den nordjyske region i både valg af råvarer, smagssammensætning og historiefortælling.

Madoplevelser med en god historie

Vinderen af Local Cooking Nordjylland 2015 blev Brøndums Hotel med køkkenchef Jack Cramer i front. Og det var netop Jacks sans for storytelling der trak Brøndums mod førstepladsen. De scorede højt på alle fem bedømmelsesparametre, men havde især styr på præsentationen som strålede af overskud, formidlings- og fortælleglæde. Jack knyttede sin konkurrenceret til Holger Drachmanns tid i Skagen og hans forkærlighed for fladfisk med skaldyrssauce. Fisken var grillet på ben med smør med en urtesamling af granskud, hvidløg, rosmarin og salvie fra egen urtehave – tilført en smørsauce med østers fra Limfjorden, grangele, crudité af grønne jordbær og spæde grillede syltede agurker.

Lige i hælene på vinderen var Svinkløv Badehotels Amin Ahmed, som blev nr. 2 lige før Dennis Juhl fra Ruths Hotel. Amin Ahmed serverede en æstetisk smuk ret med oprullet spaghetti af sæsonens grøntsager, modig anvendelse af lilla og pink samt sprød ny kartoffel viklet om en enebærgren.

”Konkurrencen havde et højt niveau. Der var en imponerende anvendelse af lokale råvarer, der smagte kraftigt af det, de er. Deltagerne præsenterede gennemgående en flot renhed og smagsintensitet i grøntsagerne og urterne samt god forståelse af, hvordan de lokale råvarer bedst præsenterer sig på tallerkenen”, fortæller René Langdahl Jørgensen, medarrangør og dommer i lørdagens konkurrence.

Turismepotentiale: Turisterne efterspørger lokal mad

Turister i Danmark efterspørger i stigende grad gode madoplevelser med lokale råvarer, som serveres med en personlig fortælling. Den seneste rapport fra Dansk Kyst og Natur Turisme konkluderer at ”lokale fødevare- og madoplevelser generelt er efterspurgt i forbindelse med ferie på grund af den kulturelle oplevelse, de afstedkommer”, men understreger samtidig at ”på en kystferie i Danmark er de meget svære at lokalisere”.

Det vil de deltagende restauranter fra Local Cooking gerne være med til at lave om på. I de næste 4-6 uger, vil restauranterne have konkurrenceretterne på menukortet, så sultne gæster fra ind- og udland kan få mulighed for at smage retterne. På den måde skaber konkurrencen og de deltagende restauranter sammen en større lokal identitet på menukortet i hele Nordjylland og tilbyder samtidig bedre madoplevelser med mere egnsspecifikt præg.

FAKTA

  • Local Cooking arrangerer lokale kokkekonkurrencer, hvor regionale restauranter mødes i dysten om at lave den bedste ret med udgangspunkt i lokalområdets råvarer og ingredienser
  • Retten skal udelukkende bestå af råvarer, der er produceret inden for regionens grænser
  • Retten skal serveres med en fortælling om råvarerne, deres oprindelse og smag
  • Udstyret med en grill, havtasker og andre lokale råvarer skal deltagerne kreere en hovedret, der serveres for et madfagligt kompetent dommerpanel
  • Efterfølgende sætter restauranterne retten på menukortet, så gæster fra ind- og udland kan smage de lokale kreationer
  • Local Cooking-konceptet er født af Østdansk Turisme i samarbejde med GRO, Horesta og Grønt Center og har de seneste år kørt med stor succes i Region Sjælland
  • Bag udbredelsen af konkurrencekonceptet står en partnerskabsgruppe med blandt andre Food Organisation Of Denmark, Region Syddanmark, Region Nordjylland, Region Sjælland og Region Midtjylland med støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Erhvervs- og Vækstministeriet
  • Local Cooking skal stimulere til brugen af lokale råvarer og understøtte det lokale erhvervsliv blandt både producenter og restauratører

KONKURRENCENS KRITERIER

  1. Der skal udvikles en ny ret, og restauranten skal kunne fortælle en god historie om den
  2. Det skal være en varm hovedret
  3. Retten skal være et hovedmåltid med havtasken som hovedingrediens
  4. Retten skal bestå af råvarer, der er produceret 100% i Region Nordjylland. Salt, peber, eddike og olier undtaget.
  5. Råvarernes geografiske oprindelse skal kunne dokumenteres
  6. Sæsonens friske råvarer skal anvendes
  7. Råvarerne skal leve op til fødevaremyndighedernes krav
  8. Restauranten forpligter sig til efterfølgende at sælge retten som enkelt ret eller del af en menu
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyllands bedste Local Cooking-ret kan du smage på Brøndums Hotel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
                comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
                comment_type,comment_author_url,
                SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
                FROM wp_comments
                LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
                WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
                post_password = ''
                ORDER BY comment_date_gmt DESC
                LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER