Cykeltyve på overarbejde

Foto: Colourbox

Cykeltyve på overarbejde

20. august 2015 - kl. 7:13 - af

TYVERI: Disse uger er den absolutte højsæson for cykeltyverier. De seneste tre år er der i gennemsnit blevet stjålet 174 cykler om dagen, mens der i tredje kvartal alene er stjålet 221 cykler i gennemsnit i samme periode.

Og overraskende nok stjæles mange cykler fra egen bopæl, så det er netop nu, man skal sikre cyklen ekstra godt, når man sætter den fra sig, advarer GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

– Hver dag stjæles der i denne tid omkring 50 cykler mere end normalt. Derfor er det lige nu ekstra vigtigt at sikre sin cykel mod tyveri, lyder det enkle råd fra Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

Statistikken taler sit tydelige sprog 64.000 stjålne cykler. Så mange cykler blev der ifølge Danmarks Statistik gennemsnitteligt stjålet i 2012, 2013 og 2014. Og det er kun de cykler, der anmeldes til politiet, for i virkeligheden er tallet langt højere.

– Vores egne erfaringer i GF Forsikring bekræfter, at det netop er i tredje kvartal, hvor der forsvinder flest cykler, konstaterer Birthe Jensen.

– Der kan være flere årsager. Det er her i de cykelvenlige sommermåneder, at flere naturligt nok cykler, og i august og september starter de fleste uddannelsesinstitutioner op efter ferien. Her er der mange unge mennesker, der cykler til og fra deres uddannelsesinstitution, hvorfra der også stjæles mange cykler, viser tallene fra kundernes skadeanmeldelser.

Mange cykler stjæles fra ejerens bopæl

Men nok mere overraskende er det, at mange cykler også stjæles fra folks egen bopæl.

– Generelt stjæles der faktisk lige så mange cykler fra folks bopæl som fra stationer, skoler og andre steder uden for bopælen. Hos GF Forsikring kan vi se, at en del af vores kunder også får stjålet cyklen fra bopælen, hvilket kan hænge sammen med at flere i dag har investeret i dyre racercykler og mountainbikes, som står parkeret derhjemme, forklarer Birthe Jensen.

– Men man kan med få og simple midler selv gøre en indsats for at gøre arbejdsbetingelserne vanskeligere for cykeltyven, tilføjer Birthe Jensen.

Lås cyklen fast

En god lås er vigtig i kampen mod cykeltyven, og de fleste låser også troligt cyklen med den fastmonterede lås, der sidder ved cyklens baghjul. Derudover bør man benytte en kraftig kædelås, wirelås eller foldelås, der kan låse cyklen fast til en anden genstand.

Overvej hvor man stiller cyklen

Har man mulighed for at stille sin cykel i en garage eller kælder, eller endnu bedre at trække den indenfor om natten, så er det at foretrække, da cykeltyven ikke kan stjæle en cykel, han ikke kan finde.

Er der ikke mulighed for at sætte cyklen i garage eller cykelkælder, så lås den fast til for eksempel en lygtepæl, et træ eller et cykelstativ.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Cykeltyve på overarbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger