Opfordring til de lokale håndværkere

Opfordring til de lokale håndværkere

7. september 2015 - kl. 9:22 - af

Banker opfordrer lokale håndværkere til at komme på banen og løse energirenoveringer.

Flere end 100 lokale bankrådgivere har været på kursus i regi af Energibyen Frederikshavn med fokus på energirenoveringer af private boliger. De opfordrer lokale håndværkere til at melde sig på banen.

16.000 boliger i Frederikshavn Kommune fra før 1980 trænger til at blive energirenoveret. Det er der potentialer i for både håndværkere, ejendomsmæglere, banker og boligejerne selv. Det er over 100 bankrådgivere i Frederikshavn Kommune indtil nu blevet informeret om af Energibyen Frederikshavn, som i efteråret lancerer kampagnen ’Tjek og Tjen’ sammen med Erhvervshus Nord.

En af dem, som har været på det tomoduls-kursus, er Henrik Christensen fra Jyske Bank i Frederikshavn:

  • Vi synes, at det her er et rigtig godt projekt, som kan være med til at løfte vores kommune. Det er meget naturligt, at vi står sammen om at slå et fælles slag for energirenoveringer. Det er en situation, hvor alle bliver vindere. Kunderne får lavet en energirapport for boligen og kan i samspil med pengeinstitutter og håndværkere få lavet nogle fornuftige løsninger, der giver nogle mere attraktive boliger med et godt indeklima, siger han.

Flere af bankerne har i forløbet udtrykt, at de har behov for at vide, hvem af de lokale håndværkere der ønsker at gå aktivt ind i arbejdet og løse opgaverne. En håndværkerliste over dedikerede virksomheder gør det nemmere for bankerne at hjælpe deres privatkunder, som ønsker at renovere eller bygge nyt:

  • Det her må være et fælles løft, og som pengeinstitut har jeg ikke noget imod at anbefale vores kunder at få lavet en energirapport. Jeg synes blot, det er en del af en god rådgivning. Det kunne gøre det nemmere for den enkelte familie at gå i gang med en renovering eller tilbygning, hvis de så fik en liste med nogle konkrete kontakter til håndværkere, siger Henrik Christensen.

Som en del af ’Tjek og Tjen’-kampagnen afholder Erhvervshus Nord og Energibyen også fælles dialogmøder for håndværkere, banker og ejendomsmæglere om potentialet i de private energirenoveringer. Mødet har været afholdt i Frederikshavn, men man kan stadig nå at tilmelde sig i Sæby og Skagen:

– Workshoppen i Frederikshavn bragte gode bud på blandt andet samarbejde i netværk, mere markedsføring og fokus på energirenovering i mødet med kunden. Vi håber, at mange håndværkere får lyst til at deltage i de sidste møder og melde sig på håndværkerlisten. Det er en unik mulighed for at nå ud til en kundegruppe, der allerede har taget beslutning om at skulle energirenovere, siger Bahram Dehghan, projektleder i Energibyen og tilknyttet Erhvervshus Nord.

Man kan henvende sig til Erhvervshus Nord, hvis man ønsker at komme på håndværkerlisten eller deltage i dialogmøderne.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Bahram Dehghan, projektleder i Energibyen Frederikshavn, telefon 20 58 50 08

Om Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord drives af Frederikshavn Kommune og de tre erhvervsforeninger i Frederikshavn, Skagen og Sæby, som til sammen har flere end 500 medlemsvirksomheder. Husets specialiserede konsulenter yder rådgivning og sparring til virksomheder og iværksættere og samarbejder med en bred vifte af aktører både lokalt, nationalt og internationalt for at udvikle erhvervslivet. Målet er at skabe økonomisk vækst, vækst i beskæftigelsen og vækst i kompetenceniveauet. Læs mere på www.erhvervshusnord.dk

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opfordring til de lokale håndværkere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger