Nedrivningspulje drøftes i Økonomiudvalget

Nedrivningspulje drøftes i Økonomiudvalget

30. september 2015 - kl. 7:51 - af

Økonomiudvalget får på udvalgets møde i dag,  den 30. september, forelagt tilføjelser til den såkaldte nedrivningspulje, som udvalget så ventes at tage stilling til.

Frederikshavn Kommune har søgt ”lånedispensation for 2015 til afvikling af brugen af kommunale bygninger i yderområder”. I ansøgningen blev der søgt lånedispensation til nedrivning af Munkebakkeskolen, Thorshøj Skole, Præstbro Ældrecenter, Hedeboskolen i Skagen samt Volstrup Skole. Der blev søgt om i alt 17.550.000 kr. Kommunen har fået tildelt 16.500.000 kr. som låneramme.

Efterfølgende har der vist sig nye anvendelsesmuligheder for nogle af de bygninger, der var med i den oprindelige låneansøgning. Frederikshavn Kommune har derfor forespurgt Økonomi- og Indenrigsministeriet om tilladelse til at overføre låneadgangen til andre bygninger. Ministeriet har svaret, at låneadgangen kan overføres til andre bygninger, hvis anvendelsen af låneadgangen ligger inden for rammerne af lånepuljen.

Med en delvis nedrivning af bygningerne på Værkergrunden fremstår denne klar til at indgå i midtbyudvikling. Værkergrunden omfatter arealet mellem Ørnevej og Rådhus Allé, der støder op til Fasanvej i den ene ende og Føtex i den anden ende. Bygningerne, der ligger ud mod Fasanvej, regnes ikke med til Værkergrunden i denne sammenhæng. Arealet vurderes at være et aktiv i midtbyudviklingen.

Ud over arbejdspladser er der på Værkergrunden i dag undervisning i forflytning, beskæftigelsesprojekter, der har været kostumeafdeling for ”Norskov”, opbevaring af hjælpemidler, valgmaterialer, kunst og trykkeri. Der arbejdes på at finde nye placeringer til disse brugere inden for de eksisterende rammer.

Der arbejdes ligeledes med planer om at flytte de administrative arbejdspladser fra Værkergrunden. Herefter vil der kun være arbejdspladser i bygningen på Fasanvej.

Flere af bygningerne er i så dårlig stand, at det ikke er økonomisk forsvarligt at renovere dem. Det anbefales derfor, at disse bygninger nedbrydes til terræn, og at arealet reetableres med stabilgrus. Flere af bygningerne hænger forsyningsmæssigt sammen, så det anbefales at udføre en nedrivning samlet, så der ikke skal betales for frakobling flere gange.

Ud over omkostningerne for selve nedrivningen vil der være udgifter i forbindelse med miljøscreening af bygningerne, afbrydelse af forsyninger, rådgiverhonorar samt et beløb til uforudsete hændelser.

Til nedrivning af Munkebakkeskolen er der disponeret 6.300.000 kr. af puljen. Der er således en rest på 10.200.000 kr. i den tildelte lånepulje. Nedrivning af de dårligste af bygningerne på Værkergrunden forventes at kunne holdes inden for en sum på 4.400.000 kr. Den endelige pris kendes først, når der er gennemført et udbud af nedrivningsopgaven. Ved at rydde grunden, spares der årlige driftsomkostninger på ca. 450.000 kr.

Når den endelige nedrivningspris er kendt, vil sagen blive forelagt Økonomiudvalget med henblik på frigivelse af en anlægspulje til nedrivningen.

Kommunaldirektøren indstiller, at Økonomiudvalget godkender, at de overskydende bygninger på Værkergrunden indgår i nedrivningspuljen, og at Ejendomscenteret indhenter tilbud på nedrivningen.

 

Tekst af Per Rye

En kommentar til “Nedrivningspulje drøftes i Økonomiudvalget” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Nedrivningspulje drøftes i Økonomiudvalget”

  • Erik F. Andersen

    Nåh, ja – og så det også lige i dag at Økonomiudvalget tager stilling til hvad der skal ske med Hedeboskolen.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nedrivningspulje drøftes i Økonomiudvalget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger