Drøftelse af Sandormens kørsel på Grenen

Drøftelse af Sandormens kørsel på Grenen

9. november 2015 - kl. 6:31 - af

Teknisk Udvalg skal på udvalgets møde i dag, den 9. november, drøfte en forlængelse af koncessionsperioden for Sandormekørsel på Grenen.

Sandormen har været en del af Skagen og Grenens spids i snart 70 år. Ideen med Sandormekørslen startede i slutningen af 1940′erne, hvor man på daværende tidspunkt hentede ral fra Grenen til de mange byggerier, der var kommet i gang efter krigen. De mange besøgende spurgte ofte om et lift med køretøjerne, og siden hen har de primitive arbejdskøretøjer udviklet sig til turistvogne. Transporten er med tiden blevet formaliseret i en koncessionsaftale med Frederikshavn Kommune.

Sandormekørslen er i dag en stor del af turistoplevelserne i Skagen, hvor der leveres en høj servicestandard for turister i tidssvarende vogne med redningsudstyr og de nødvendige forsikringer. Samtidig lever de nugældende koncessionsaftaler op til Fredningsadministrationen i området og giver mulighed for handicapkørsel.

Sandormekørslen er i dag fordelt på 2 koncessionsaftaler og i alt 4 køretøjer. Den nuværende aftale er gældende i perioden 2010-17. Sandormene transporterer tilsammen årligt ca. 150-170.000mpassagerer fra Grenens P-plads og til Grenens spids fra april til oktober.

Koncessionshaverne kan – indtil et år før aftalernes udløb – anmode kommunen om forlængelse af aftalerne. Koncessionshaverne har anmodet om en forlængelse af aftalen med baggrund i investeringer i nye vogne og traktorer.

I den nuværende koncessionsaftale betaler hver koncessionshaver 7 procent af billetomsætningen til Frederikshavn Kommune. For perioden 2016-23 foreslår kommunen dette øget til 8 procent. Koncessionsafgiften anvendes af kommunen til bl.a. vedligeholdelse af parkeringsområder og faciliteter ved befordringens udgangspunkt. Begge koncessionshavere har accepteret kontrakt og de ændrede vilkår. En forlængelse af koncessionsaftalerne som foreslået er ikke omfattet udbudspligt.

Kommunal direktøren indstiller til Teknisk Udvalg, at det besluttes, at koncessionsaftalerne forlænges fra 2016-23, og at koncessionsafgiften hæves fra 7 procent af billetomsætningen til 8 procent.

Tekst af Per Rye

2 kommentarer til “Drøftelse af Sandormens kørsel på Grenen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Drøftelse af Sandormens kørsel på Grenen”

  • Det er sjovt som vi i Skagen skal betale til parkerings faciliteter i kommunen (parkeringsfond, kommunal Parkeringsafgift og Koncessionsafgift på turist kørsel). Er der andre i vores kommunen der betaler noget tilsvarende?

  • Der står: “og giver mulighed for handicapkørsel.”
    Det forstår jeg ikke. Vi har aldrig haft mulighed for at få vores søn, som sidder i kørestol, med, så hvordan skal det forstås?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Drøftelse af Sandormens kørsel på Grenen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger