Koncerter markerer terroranslaget i Paris

Koncerter markerer terroranslaget i Paris

16. november 2015 - kl. 13:13 - af

To koncerter i Nordjylland i den kommende uge, markerer det frygtelige terroranslag i Paris. Det er koncerternes arrangør, operasanger, Skagens-Ambassadør og leder af Verdens-balletten, Jens-Christian Wandt der har taget initiativ til markeringen.

– Det hele er kommet meget tæt på, i dag er vi alle franskmænd, siger Jens-Christian Wandt. Vi har derfor valgt at markere anslaget, tænke på de mange døde og deres pårørende, tænke på hvad dette betyder for os alle. Vi sender varme tanker til Paris og Frankrig.

Det særlige franske indslag ved koncerten, bliver arien Pie Jesu fra Faurés Requiem, sunget af operasangeren Ditte Højgaard Andersen Et smukt og inderligt stykke fransk musik, en bøn til Jesus om fred og evig hvile.

Medvirkende selv meget berørt.

Ditte Højgaard Andersen er selv meget berørt af terror-anslaget. Hendes mand opholdt sig i Paris og oplevede på tætteste hold de grusomme handlinger. Han er heldigvis i god behold og på vej hjem til Danmark.

Fransk ambassadørs hilsen

Den franske ambassadør i Danmark Francois Zimeray overværede i sommer Verdensballetten i Skagen. I forestillingens program skrev han: ”Lad os ikke glemme, at musik og dans er nogle af de kunst- og udtryksformer der udsættes for de mest ondartede angreb fra totalitære regimer og diktaturer”. Hans ord blev desværre bekræftet med al tydelighed fredag aften, hvor de fleste ofre var uskyldige koncertgængere i koncertsalen Bataclan.

Koncerterne i Skagen og på Oxholm, er en smuk og stemningsfuld tradition, en god måde at gå jul og advent i møde på.

– ” Julens budskab er at tænde lys i mørke – siger Jens-Chr. Wandt, det er også koncertens budskab, et bud-skab som desværre er blevet alt for aktuelt.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Koncerter markerer terroranslaget i Paris' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger