Vendsyssel Årbog 2015 er på gaden

Vendsyssel Årbog 2015 er på gaden

17. november 2015 - kl. 8:32 - af

Så er der sikret læsestof i lange baner til de mange, der interesserer sig for Vendsyssel og Vendsyssels historie. Historisk Samfund for Vendsyssel udgav i går, mandag den 16. november, årbog nr. 101.

I tolv artikler, der spænder fra skudehandelen i Løkken til fortællingen om Skovbo herred i Østvendsyssel, kommer man vidt omkring i landsdelens dybt fascinerende historie.

Man kan læse om strandinger i Tversted og mejeridrift i Skagen-området, om skoleskibet “København”s forlis i 1928, om greven på Voergaard og værnemageren Georg Munk Madsen fra Frederikshavn, om Pajhede skov, om folk og fæ i Brændskov og om de allerførste pionerer, der udvandrede til Amerika fra Vendsyssel før midten af 1800-tallet samt om den tragiske træfning på Lendumvej lige før befrielsen.

Hvis man interesserer sig blot en lille smule for Vendsyssel – så kan man blive voldsomt beriget ved at læse Vendsyssel Årbog 2015.

Sammen med årbogen får man denne gang også et register til samtlige artikler i Vendsyssel Årbog fra 1915 til 2015. Registeret er på 112 sider og særdeles nyttigt, hvis man vil orientere sig i den store mængde stof, som Historisk Samfund for Vendsyssel har sørget for at offentliggøre i Vendsyssel Årbog siden 1915.

Vendsyssel Årbog leveres gratis til medlemmer af Historisk Samfund for Vendsyssel, og den bliver bragt til døren af samfundets sognerepræsentanter, som er kernetropperne i Historisk Samfund. Hos dem kan man også blive meldt ind i Historisk Samfund, eller det kan ske på hjemmesiden www.vendsysselshistorie.dk. Medlemskabet koster 100 kr årligt.

Vendsyssel Årbog udkommer i 3.100 eksemplarer. Langt de fleste er allerede afsat til medlemmer af Historisk Samfund for Vendysssel, men ellers kan bogen købes i velassorterede vendsysselske boghandeler samt ved henvendelse til Historisk Samfund for Vendsyssel

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vendsyssel Årbog 2015 er på gaden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger