Selvstændige bør huske at spare op til pensionen

Selvstændige bør huske at spare op til pensionen

18. november 2015 - kl. 8:54 - af

Mange selvstændige erhvervsdrivende undlader at spare op til deres egen pension. I stedet vælger de at lade en del af overskuddet stå tilbage i virksomheden og betragter pengene som en form for pensionsopsparing. Men den betragtning skal man være påpasselig med, siger Anders Mortensen, afdelingsdirektør i Sparekassen Vendsyssel, Skagen.

”For det første viser erfaringerne, at virksomheden ved et salg desværre ofte slet ikke er det værd, som ejeren tror. I nogle tilfælde viser det sig endda, at det er særdeles svært at indgå i et generationsskifte og dermed få solgt virksomheden. For det andet kan det være vanskeligt at overskue, hvor mange penge der egentlig er til rådighed ved pensionsalderen, når de er sparet op i virksomheden. Og endelig er den form for opsparing ikke kreditorbeskyttet, hvis ejeren er så uheldig at måtte lukke virksomheden,” påpeger Anders Mortensen, der i stedet har et helt andet råd til den selvstændige erhvervsdrivende.

Spar op
”Tænk som en lønmodtager, eller tænk på, hvad de ansatte i firmaet får i pension i kraft af deres overenskomst. Ejeren af virksomheden skal da mindst have det samme, og så kan han efterfølgende vælge yderligere at spare op på en fordelagtig ordning, f.eks. ved at udnytte muligheden for at sætte 51.700 kr. ind på en ratepensionen i år og eventuelt supplere med opsparing på en livrente”, siger
Anders Mortensen.

Livrente
Livrente er en forsikring, der giver en fast månedlig udbetaling, fra den selvstændige vælger at gå på pension og resten af livet, uanset hvor gammel han bliver. Der er fuld sikkerhed for pengene i opsparingsperioden, og ved pension er der mulighed for at tegne en forsikring, således at de efterladte er sikret et eventuelt restbeløb udbetalt på én gang, eller som ægtefælle livsvarige udbetalinger. Opsparingen er fuldt kreditorbeskyttet og vil altså ikke indgå i et eventuelt konkursbo. Den skattemæssige fradragsværdi er op til 52,5 pct. af det indbetalte beløb, da indbetalingerne giver mulighed for fradrag helt op i topskatten.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Selvstændige bør huske at spare op til pensionen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger