De Frivillige Hænder i Frederikshavn Kommune får en stor hånd

De Frivillige Hænder i Frederikshavn Kommune får en stor hånd

21. november 2015 - kl. 8:19 - af

Frivillige står i kø for at udføre socialt arbejde. Det får de nu flere muligheder for på Frederikshavns kommunale plejecentre, hvor arbejdet bliver sat i nytænkte rammer i hverdagslivet.

Musik og sang, kortspil og gang. Det lyder enkelt at gøre en forskel. Og det er det. Frederikshavn Kommune er klar til at evaluere et forsøgsprojekt, De Frivillige Hænder, der for et år siden blev sat i værk for at understøtte den indsats frivillige ildsjæle yder overfor kommunes ældre. Når plejecentrenes beboere kommer ud og gå tur eller bliver budt op til dans, så gør det den store forskel for dem. Og det gør det også for de øvrige parter i projektet lyder det forud for evalueringen, der skal cementere det gode samarbejde og gøre De Frivillige Hænder permanent.

”Jeg er stolt af, at jeg kan være med, og jeg synes samarbejdet fungerer upåklageligt. Jeg glæder mig til at komme hver eneste gang, for jeg har ikke bare fået et tæt forhold til de mennesker, jeg er sammen med, jeg lærer også noget af det”, siger Svend Aage Jensen, der er frivillig på ældrecentret Strandgården i Frederikshavn, hvor han synger og spiller med en gruppe beboere.

Projektet De Frivillige Hænder lægger sig tæt op af Frederikshavn Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde. Politikken opfatter de frivillige som en central samarbejdspartner og et vigtigt supplement til kommunens kerneopgaver. Projektet har skullet skabe fælles rammer for de frivillige, de pårørende og plejecentrene, så vidensdeling og dialog kan fremme yderligere samarbejde. Formålet er at skabe velfærd for alle og at få kommunens borgere til at tage ejerskab i samspillet mellem det offentlige og det civile samfund.

”Mange frivillige følte sig tidligere begrænset af de regler og vedtægter der lå til grund for pårørendesamarbejdet på vores ældre- og plejecentre. Reglerne begrænsede nemlig de mange frivillige i at yde en god og helhjertet indsats i det omfang de ønskede at yde, idet muligheden for at kunne yde, var begrænset til kun at omfatte pårørende til en beboer på det enkelte plejecenter”, siger Pia Karlsen, der er næstformand i Socialudvalget i Frederikshavn Kommune om baggrunden for projektet.

Tendensen på landsplan er, at der kommer flere frivillige hænder. I Frederikshavn Kommune er antallet ekstraordinært. Husorkestre, dartspil og strikkeklubber forsøder tilværelsen for kommunens mange ældre. Det gør det ekstra vigtigt at gøre status og finde frem til om der er barrierer, der hindrer at der kommer flere frivillige hænder eller om nogen undervejs har opdaget forhold, der kan ændres for at optimere indsatsen og gøre tilfredsheden større for alle involverede.

Frederikshavn Kommune holder i forbindelse med evalueringen temaaften om frivilligt socialt arbejde torsdag den 26. november kl. 18.30 i Aktivitetscentret i Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn. Alle interesserede er velkomne.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De Frivillige Hænder i Frederikshavn Kommune får en stor hånd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger