Pas p√• denne fup-mail fra dine “venner”

Pas p√• denne fup-mail fra dine “venner”

25. december 2015 - kl. 7:38 - af

F√•r du en mail fra en af dine venner eller bekendte, der st√•r i et √łkonomisk problem p√• ferien, s√• pas rigtig godt p√•.

For selvom de skriver, at de har mistet deres betalingskort og ikke har penge til en flybilletten hjem, s√• er det langt fra sikkert, at mailen kommer fra nogen du kender. Det kan i stedet v√¶re en fupmail fra nogle, der har overtaget deres mailkonto. Send derfor aldrig penge f√łr du evt. har unders√łgt sagen n√¶rmere.

Vi har her p√• redaktionen modtaget f√łlgende mail; angiveligt afsendt fra en af redaktionen bekendt person:

Jeg h√•ber, at dette n√•r dig i tide, Jeg tog en tur til Nicosia, Cypern og havde min taske stj√•let med indeholdende mit pas, kontanter og kreditkort fra mig. Ambassaden er indforst√•et og villig til at hj√¶lpe ved at lade mig flyve uden mit pas, men jeg mangler at betale for en billet samt bos√¶tte hotelregninger. Derfor kontaktede jeg min bank ang√•ende et nyt kreditkort som uden det er jeg desv√¶rre forhindret i at f√• adgang til midler. Men der vil g√•r 5 arbejdsdage inden jeg f√•r adgang til midler p√• min konto fra Cypern. Jeg har derfor brug for dig til at l√•ne mig 18,400 kr til at sortere mig ud af denne knibe, og bel√łbet bliver betalt tilbage s√• snart jeg vender tilbage fra Cypern. Western Union er den hurtigste m√•de at modtage de penge.
Jeg afventer dit svar

L√¶g m√¶rke til at teksten ikke er skrevet p√• et korrekt dansk (de ord der er med fed skrift). Denne brug af sproget indikerer, at teksten er maskin-oversat, og b√łr v√¶kke din mistanke.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER