Helmig og Kærligheden

Kirsten Jacobsen.

Helmig og Kærligheden

29. december 2015 - kl. 8:40 - af

Forfatterforedrag om en af vor tids største kunstnere på den danske musikscene.

Mød journalist og forfatter Kirsten Jacobsen, mandag den 11. januar kl. 19.30 i biografsalen på Kappelborg. Kirsten Jacobsen har skrevet en lang række biografier og portrætbøger om erhvervsfolk, kunstnere og politikere, og kan opleves som medlem af kritikerpanelet i DR2’s Smagsdommerne. Lige nu er hun aktuel med bogen “Helmig og kærligheden” – Nogle døre må man lukke for at verden kan blive større.

Hør hende fortælle om sit møde med sangeren Thomas Helmig og hans musik, og om det tætte samarbejde om bogen og om Thomas Helmig som menneske og kunstner.

Thomas Helmig har siden 80érne,leveret utallige hits inden for dansk poprock, blues og soul. Hvem har ikke skrålet med på Midnat i Europa, Stupid Man, Malaga og mange flere. Helmig er kendt som den charmerende århusianske krøltop fra Århus, der med sit smil og sine lyseblå øjne og vuggende dansetrin har smeltet mange pigehjerter i generationer.

”I dag ved jeg af bitter erfaring, at det, der kan få mig til at holde op med at elske en kvinde, er, hvis jeg ikke har fået passet ordentligt på kærligheden undervejs. Når man begynder at synes – det sker som regel gradvist over flere år – at den tæthed, der er i forelskelsen, ikke længere er så vigtig; når man altid lige skal noget andet først, hakker man et lille stykke af kærligheden, hele tiden.” Sådan siger Thomas Helmig bl.a. i den nye bog, Helmig og kærligheden – nogle døre må man lukke for at verden kan blive større.

I bogen fortæller Helmig åbenhjertigt om at lede efter sig selv, om sine mørke, melankolske sider, der afspejler sig i sangene, og om blive en moden mand; om berømmelse og beruselse, om passion, parforhold og børn og om ægteskaberne med Søs Fenger, Heidi Andersen og senest René Toft Simonsen.

Foredraget er arrangeret af Skagens Bibliotek med støtte fra Statens kunstfond
Billetter kan købes på bibl.frederikshavn.dk eller på Skagens Bibliotek.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Helmig og Kærligheden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger