Politiet holder øje med de uopmærksomme

1. februar 2016 - kl. 11:33 - af

Der er uopmærksomhed involveret i 35 % af dødsulykkerne på vejene. I denne uge sætter politikredsene ind med målrettede kontroller af uopmærksomme bilister. Det sker som opbakning til den aktuelle kampagne ”Kør bil, når du kører bil” fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.
 
Det kan være fristende at kigge på sin mobil, svare på en sms, læse i ordresedler eller lede efter ting i handskerummet, når man kører bil. Men det er også risikabelt. Kører man 80 km/t. og kigger på sin mobil i blot fire sekunder, har man kørt 89 meter i blinde.
 
Derfor opfordrer den aktuelle kampagne ”Kør bil, når du kører bil” flere trafikanter til at være mere opmærksomme, når de kører i trafikken. Som opbakning til kampagnen sætter politiet i denne uge ekstra fokus på uopmærksomme bilister og chauffører i trafikken i hele landet.
 
– Mange trafikulykker kan undgås, hvis trafikanterne er mere opmærksomme. Med kontrollerne vil vi minde alle om, at når de kører i trafikken, så er det vigtigt at have fokus på kørslen og ikke alt muligt andet, siger Erik Terp Jensen, centerchef, Rigspolitiets Nationale Færdselcenter.
 
Læs politiets pressemeddelelse på www.politi.dk
 
På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside, er der videoer med personer, der er kørt galt på grund af uopmærksomhed samt videoer med uopmærksomme bilister, der er blevet optaget af politiets videobiler: http://po.st/LEVb3z
 
Videoerne skal minde om, hvorfor uopmærksomhed er farligt i trafikken.
 
– Hvert år sker der for mange alvorlige trafikulykker på grund af uopmærksomhed. Både kampagner og politiets kontroller er med til at sikre, at folk husker at holde hænderne på rattet og øjnene på trafikken, så flere kommer sikkert hjem til deres familie hver aften, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.
 
Se kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”: http://www.sikkertrafik.dk/kampagner/uopmaerksomhed
 
I 2015 offentliggjorde Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension en undersøgelse med 4302 bilister i hele landet. De blev spurgt, hvad de laver, når de kører bil.
 
Gør du følgende meget ofte, ofte eller en gang i mellem, når du kører bil? (flere svarmuligheder):
• Drikker og spiser: 62 %
• Betjener GPS: 31 %
• Finder ting frem/roder efter ting: 27 %
• Læser sms/mails/på nettet på mobil: 22 %
• Benytter håndholdt mobil: 18 %
• Skriver på håndholdt mobil: 14 %
(kilde: Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, Promonitor 2015)
 

En kommentar til “Politiet holder øje med de uopmærksomme” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Politiet holder øje med de uopmærksomme”

  • 18 % som benytter håndholdt mobil, er ikke skudt helt ved siden af. Prøv en tur af Skagavej , morgen samt eftermiddag, forældre på vej til og fra skole med deres unger, håndværkerne på vej til ny opgaver, hjemmehjælperne i bil både den private og den kommunale del. På visse dage er tallet nok nærmer de 25 % af disse bilister som benytter håndholdt mobil. Hvad gjorde i før mobilen blev opfundet?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiet holder øje med de uopmærksomme' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger