Festlig mærkedag fejres på Kappelborg

Tradish.

Festlig mærkedag fejres på Kappelborg

26. februar 2016 - kl. 6:32 - af

Festglade mennesker, masser af irsk folkemusik, god mad og så selvfølgelig litervis af skummende Guinness. St. Patricks Day er måske den mest festlige mærkedag, der findes, og torsdag d. 17. marts fejres den irske nationaldag på Kappelborg.

Aftenen er en del af Irish Nights, som publikum kan opleve på Kappelborg for første gang i år.

IRSK FOLKEMUSIK I ANDRE RAMMER
Irsk folkemusik har altid haft et stort publikum i Skagen og Nordjylland generelt, og med fejringen af St. Patricks Day sætter kulturhuset musikken i andre og sjovere rammer end normalt.
”Vi kombinerer den traditionelle irske folkemusik med god mad og masser af stemning, og er sikre på, at publikum får en ganske særlig aften”, lyder det fra kulturhuset, som i forbindelse med arrangementet har indgået aftale med den lokale irske pub Greens om levering af mad og drikkevarer.
Det i ind- og udland turnerende danske folk-band Tradish leverer musikken.

SÆRLIGE OG SAMMENHÆNGENDE OPLEVELSER
Festaftenen er arrangeret af Kappelborg, men allerede ugen før varmer Skagens Bibliotek op under publikum med foredraget Irland med irskfødte Patricia Luz. Skagen Bio supplerer festlighederne med den irske film ”You’re Ugly Too”. Filmen blev i 2015 nomineret til Best Debut Feature v. Berlinalen, og har aldrig tidligere har været vist i Danmark.
”At kunne lave sådan en ”føljeton” af irske begivenheder er en af fordelene ved at være så mange forskellige institutioner og foreninger under samme tag, lyder det fra kulturhuset, som håber på at endnu flere aktører er med i Irish Nights næste år. ”Alle bidrager vi med hver vores kompetence, og resultatet er en unik mulighed for helt særlige og sammenhængende oplevelser for publikum.”

FAKTA
St. Patrick’s Day er opkaldt efter den biskop, der omvendte irerne til katolicismen i 400-tallet. Sagnet fortæller, at den unge dreng Patrick blev røvet fra sin familie i England som ganske ung og ført til Irland af irske røvere. Her stod han meget grusomt igennem i sit fangenskab, men efter sin frigivelse fik han flere religiøse åbenbaringer, og det stod klart for ham, at det var hans opgave at kristne de hedenske irere. St. Patrick havde succes med at udbrede den katolske kirke i det irske samfund, og hans dødsdag den 17. marts er blevet fejret lige siden. Sagnet fortæller, at St. Patrick brugte den lille urt trekløveren som symbol, når han skulle forklare de hedenske irere om treenigheden; Faderen, Sønnen og Helligånden. Trekløveren og den grønne farve er irske nationalsymboler.
St. Patrick’s Day er i dag blevet en festdag, hvor mennesker fra alle kulturer og nationaliteter deltager.

Billetsalg på www.kappelborgskagen.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Festlig mærkedag fejres på Kappelborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger