Vinderen er fundet

Vinderen er fundet

26. februar 2016 - kl. 15:55 - af

Vinderen af arkitektkonkurrencen om fornyelse af Solnedgangspladsen i Gl. Skagen er nu fundet.

Det blev Kristine Jensens tegnestue i samarbejde med billedhuggeren Ingvar Cronhammer og Bjarne Frost Design, der skal udforme den nye Solnedgangsplads i Gl. Skagen.

Det blev offentliggjort på Kulturhus Kappelborg her til eftermiddag i en stuvende fuld biografsal.

De øvrige deltagere i konkurrencen var:

SNØHETTA fra Norge

SLA fra København i samarbejde med Hauschildt Marine, Tegnestuen LBB3, ingeniørkonsulent Søren Jepsen og naturvejleder Villy K. Hansen

Det er Frederikshavn Kommune, Grundejerforeningen Gl. Skagen og Realdania, der står bag indbydelsen til arkitektkonkurrencen.

Dommerkomiteens bedømmelse:

En enig dommerkomite har udpeget forslaget som det bedst egnede til realisering, fordi det på en enkel og overbevisende måde skaber en attraktion, der ikke prøver at henlede opmærksomheden på sig selv, men som understreger de oplevelser, som forventningerne har skabt. Solnedgangspladsens åbenhed er blevet dramatiseret på en overbevisende måde.

Se mere om vinderforslaget og de andre konkurrenceforslag her.

Yderligere information om projektet vil blive offentliggjort på grundejerforeningens hjemmeside www.gl-skagen.dk samt i informationstavler, der snarest vil blive opsat på Solnedgangspladsen.

 

 

3 kommentarer til “Vinderen er fundet” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Vinderen er fundet”

  • Noget kan godt blive så “smart”, at det bliver upraktisk. Her giver jeg både kvj og Hardervig ret, hvor er bænkene? Forventer man, at dårligt gående og ældre mennesker skal skubbes over til siden ved kiosken for at finde en bænk? Kunne man evt bruge 6,4 mill. til noget andet i Skagen, end at lave en rund ring, som folk kan stå på for at se solen gå ned?

  • ja hvor er bænkene skal man selv ha den med ?

  • PRÆSENTERBAKKEN
    Også jeg synes, at det valgte vinderprojekt med den runde bakke – hvor alt “godtfolk” i Gammel Skagen kan stå og klappe solen ned – var det rigtige! Men jeg savner alligevel en smule plads til de kønne, nostalgiske bænke, der for mig hører sammen med stedet.

    Bent Hardervig

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vinderen er fundet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger