Spar Nord Skagen: Undgå panik på trods af aktieuro

Spar Nord Skagen: Undgå panik på trods af aktieuro

28. februar 2016 - kl. 7:49 - af

2016 har indtil videre været et usædvanligt, turbulent aktieår med historisk store udsving. Spar Nord Skagen anbefaler, at man som investor bevarer roen og fastholder en portefølje med en overvægt af aktier i forhold til ens langsigtede porteføljesammensætning.

I en ny analyse af de finansielle markeder vurderer Spar Nords investeringskomité, at den nuværende vækstfrygt og uroen på blandt andet aktiemarkedet er overdreven og i høj grad styret af en pessimisme, der ikke hænger sammen med den faktuelle udvikling i økonomien.

Spar Nord Skagen opfordrer derfor investorer til at væbne sig med tålmodighed og fastholde en porteføljesammensætning med en overvægt af aktier i forhold til den langsigtede porteføljesammensætning. Det vil sige en portefølje, hvor andelen af aktier er i toppen af det interval, som investors risikoprofil tillader.

Anbefalingen sker med henvisning til en forventning om fortsat historisk lave renter, ekstrem lempelig pengepolitik og fortsat moderat global vækst i økonomien. Dette forventes at afspejle sig i en positiv udvikling på aktiemarkedet over de næste 3-6 måneder.

Afdelingsdirektør Pia H. Sørensen i Spar Nord skagen hæfter sig ligesom investeringskomitéen ved, at den seneste tids økonomiske nøgletal ikke viser en betydelig ændring i tilstanden og udsigterne for den globale økonomi.

– På det her tidspunkt er det vigtigt ikke at blive grebet af panik, men derimod forholde sig til fakta, og det er, at den globale økonomi fortsat er stabil. Derfor er vores overordnede anbefaling fortsat, at du ikke skal ændre på din portefølje alene på grund af den uro, som vi har set her i begyndelsen af 2016. Det er som altid afgørende at være bevidst om sin risikoprofil, og rådgivning spiller her en betydelig rolle, siger Pia H. Sørensen.

Overraskende nedtur

Frygten bunder i en række forhold, der er indbyrdes afhængige, vurderer Spar Nords investeringskomité. Blandt andet styrkes uroen på de finansielle markeder af frygten for den kinesiske økonomis udvikling, kollapset i olieprisen samt udsigten til en strammere amerikansk pengepolitik.

– Omfanget og længden af den igangværende aktienedtur har faktisk overrasket os, men når det er sagt, så er det helt normalt, at man under en længerevarende aktieoptur ser midlertidige aktietilbagefald. Og aktieopturen efter finanskrisen er ingen undtagelse, siger chefstrateg i Spar Nord Christian Mose Nielsen, der er en del af bankens investeringskomité.

Han tilføjer:

– Det handler i bund og grund om at stille sig selv spørgsmålet, om man tror på, at vi er på vej mod en ny global recession eller ej. Det vurderer vi ikke er tilfældet. Tværtimod tror vi på, at vi inden for de kommende 3-6 måneder vil se en fornyet aktieoptur, og derfor er vores anbefaling at bevare roen og fastholde en porteføljesammensætning med en overvægt af aktier i forhold til ens langsigtede porteføljesammensætning, lyder det afsluttende fra Christian Mose Nielsen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Skagen: Undgå panik på trods af aktieuro' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger