Ålbæk Skole sætter Tal ordentligt på skoleskemaet

Ålbæk Skole sætter Tal ordentligt på skoleskemaet

1. april 2016 - kl. 7:40 - af

En hård omgangstone er blevet en kedelig almindelighed blandt eleverne på de danske folkeskoler, hvor også nedladende bemærkninger og skældsord præger de unges sprogbrug. I samarbejde med mobilselskabet Call me sætter Ålbæk Skole derfor fokus på den hårde tone, når elever laver film om selvsamme.

Siden 2012 har Call me sat fokus på den hårde tone i Danmark. Initiativet er døbt ”Tal ordentligt” og har til formål at skabe en bedre trivsel blandt landets børn og unge, der skal lære vigtigheden og betydningen af en god omgangstone. I den danske skole er den hårde tone nemlig blevet en uomgåelig realitet til stor frustration for både lærere og forældre og ikke mindst de unge selv, som såres af de hårde ord. I samarbejde med en række elever fra Ålbæk Skole sætter Call me derfor Tal ordentlig på skoleskemaet for at vise eleverne, at en god tone kan forbedre trivslen og bringe dem længere i livet.

Tirsdag den 5. april får eleverne på Ålbæk Skole således besøg af Call me’s eksterne underviser og filmproducer, Randolf Carlos Aabye, der skal hjælpe eleverne med at lave deres egne film om emnet. Eleverne vælger selv, hvordan deres film skal behandle den hårde tone, ligesom de bliver udfordret i rollen som både instruktør og skuespiller. Filmene vil være med i opløbet til ”Tal ordentligt Film Studios konkurrencerne”, der er indstiftet af mobilselskabet Call me. Her bliver det senere på året afsløret, om eleverne fra Ålbæk Skole løber med hovedpræmien på 10.000, når en jury udvælger den bedste blandt de nominerede skolefilm. Også ’Publikumsprisen’ og 5.000 kroner er på højkant, hvis eleverne formår at lave den film, der får flest visninger på Youtube.

Vigtigt at sætte fokus på den hårde tone i folkeskolen

Call me har siden januar 2013 samarbejdet med skoleelever fra hele landet om at sætte Tal ordentligt på skoleskemaet igennem Tal ordentligt Film Studios. Undervejs er der blevet reflekteret over og arbejdet med den hårde tone, ligesom arbejdet har resulteret i rigtig mange kortfilm og gode debatter i klasselokalerne.

”Vores samarbejde med eleverne har givet os en unik indsigt i, hvordan børn og unge oplever den hårde tone og ikke mindst, hvordan de bliver påvirket af den. Og det har kun bekræftet os i, hvor vigtigt det er at sætte Tal ordentligt på skoleskemaet, fordi det har en stor betydning for elevernes trivsel. Derudover er det fantastisk at opleve elevernes engagement i projektet, og der er kommet nogle rigtig gode og tankevækkende film ud af deres indsats, siger Anthony Lim, salgs- og marketingdirektør hos Call me.

Se alle filmene og stem på din favorit her: http://www.youtube.com/channel/UCD1wZjktmvFCoSSV4RWaVZg

 

Dato for prisuddeling følger.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ålbæk Skole sætter Tal ordentligt på skoleskemaet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger