Hedeboskolen står foran nedrivning

Hedeboskolen står foran nedrivning

7. april 2016 - kl. 10:48 - af

Siden Trigon i efteråret 2015 købte Hedeboskolen og det 81.000 kvadratmeter store område omkring indkørslen til Skagen, så er de gamle skolebygninger gennemgået fra top til tå. Bygningerne er fundet uegnet til videre brug pga. af utætte tage, fugt, vandskader og indhold af sundhedsfarlige stoffer i bygningsdelene.

– I første omgang har vi undersøgt, hvilken stand de gamle skolebygninger var i, fortæller Trigons direktør, Karl Erik Slynge og fortsætter: – Vi har ud fra den gennemgang vurderet, at det slet ikke kan betale sig at genbruge bygningerne. Mange steder er der store vandskader og brug af sundhedsfarlige materialer, derfor har vi set os nødsaget til at rive skolen ned.

Siden februar er skolen blevet saneret og de sundhedsskadelige materialer kørt til deponi.

Bygningen rives ned
Hedeboskolen blev bygget i 1972-74. Den har stået tom siden sommeren 2012, hvor elever og lærere flyttede til Ankermedet Skole, i dag Skagen Skole.

Nedrivningen af Hedeboskolen kommer til at foregå i etaper hen over de næste måneder og frem til midt juli. Det betyder dog ikke, at der slet ikke er noget på skolen, der kan genbruges. De sidste par måneder har medarbejdere fra Trigon gennemgået skolen minutiøst, og der er dukket utallige gode og brugbare ting op, såsom radiatorer, døre, ribber til gymnastiksal, basketballnet, samt lamper i mange forskellige afskygninger.

Garagesalg i gymnastiksalen

Mangler du en radiator, en lampe eller en bordplade.

Du kan gøre et nostalgisk kup ved et garagesalg på Hedeboskolen.

De mange gode ting vil Trigon gerne sælge til favorable priser ved et garagesalg, lørdag den 16. april fra kl. 10.00 – 14.00 på Hedeboskolen, Nordsøvej 1, 9990 Skagen, i den tidligere gymnastiksal. Der er indgang fra Nordsøvej. Det er muligt at se de ting, der er sat til salg, på Trigons hjemmeside, http://www.trigon.dk/sites/default/files/GARAGESALG_0.pdf

Fremtiden for det 81.000 kvadratmeter store område er ikke fastlagt. Der arbejdes stadig på forskellige muligheder ud fra arkitektfirmaet Kjaer & Richters inspirationskatalog til fremtidig anvendelse for området, der blev udfærdiget i forbindelse med salget.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hedeboskolen står foran nedrivning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger