Sidste chance for at opleve sarte værker

Sidste chance for at opleve sarte værker

8. april 2016 - kl. 13:40 - af

Søndag den 10. april er sidste åbningsdag for udstillingen På papir på Skagens Museum. Derefter kommer skagensmalernes mest sarte værker atter i magasinet.

Skagensmalerne er kendte og elskede for deres fantastiske oliemalerier, og Skagens Museum rummer verdens største samling af dem. Men med opførelsen af den nye del af museet på Brøndumsvej er der mulighed for at vise en mere ukendt side af kunstnerne: deres sarte skitser, tegninger, akvareller og pasteller, alle udført på papir.

Værkerne har nemlig alle det til fælles, at de er meget følsomme overfor lys, temperatursvingninger og luftfugtighed – alt sammen noget, der er styret helt ned til de mindste detaljer på museet nu – og derfor har det tidligere været meget begrænset hvor meget de har været udstillet. Med udstillingen På papir har Skagens Museum ønsket at give værkerne den opmærksomhed de fortjener. Derfor kan du opleve alt lige fra hurtige kul- og blyantsskitser til store pasteller og fascinerende raderinger i Skifersalen.

Fredag den 8. april kan du få svar på alle dine spørgsmål om denne, lidt mere ukendte side af skagensmalernes talent, når der er temaomvisning klokken 13. Men du kan også selv udforske de mange værker i ro og mag i den dæmpede belysning i salen. Ved udgangen af marts måned havde godt 15.600 gæster været forbi udstillingen på Skagens Museum.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sidste chance for at opleve sarte værker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger