Bedre mobilt internet til Skagen

Bedre mobilt internet til Skagen

10. april 2016 - kl. 7:42 - af

Tre mobilmaster i Skagen er blevet opgraderet med 4G sendere. Det betyder både bedre dækning og højere hastighed til mobilt internet.
Telenor har siden starten af februar opgraderet tre mobilmaster i Skagen
 
Masterne var før opgraderingen ikke udstyret med 4G sendere. Hvis man befinder sig i nærheden af disse master, vil man i dag opleve højere hastigheder og bedre dækning til mobilt internet hos Telenor, hvis man har anskaffet sig en 4G parat smartphone eller tablet pc eller en 4G parat USB nøgle til mobilt bredbånd på den bærbare computer. Af oversigten nedenfor fremgår det, hvor masterne står.
Masten på Butterstien 86 har især for bedret dækningen i området omkring Skagen Odde Naturcenter, masten på Rødkælkevej 1 har især forbedret dækningen i den nordøstlige del af Skagen by
og ved Poul Eeg Camping, mens masten på Sct. Laurentii Vej 150 især har forbedret dækningen i det centrale Skagen herunder i området omkring Drachmanns hus og ved Skagen Havn.
 
”Behovet for mobilt internet er støt stigende i takt med danskerne galopperende forbrug af mobildata. Det gælder for privatpersoner, der tjekker bankkontoen, går på Facebook og søger på Google. Men en god mobilforbindelse er også vigtig for det lokale erhvervsliv, hvor mobilt internet bruges som et arbejdsredskab i hverdagen, og for en sommerhusejer eller en campingplads kan god mobildækning være med til at tiltrække turister ” siger Telenors netværksdirektør Peter Nødbak.
 
Sådan virker det
Mobilsignalet rækker typisk 5 – 10 km. Signalet kan dog blive forhindret i at nå frem, hvis det støder på skov, bakker eller lignende.
 
2G bruges til samtaler.
3G bruges til både samtaler og mobilt internet.
4G bruges til mobilt internet og er den teknologi, der leverer de højeste datahastigheder.
Hos Telenor kan 4G som noget nyt desuden bruges til samtaler på de nyeste telefoner fra Samsung og Apple. Telenor har de forgangne tre år foretaget en kæmpe opgradering af sit mobilnetværk
over hele Danmark. Det har blandt andet betydet 60 procent flere 3G master og langt bedre dækning til både samtaler og mobilt internet over det meste af landet, herunder på øer som
Bornholm, Langeland, Fanø og Samsø. I 2015 etablerede Telenor 600 nye 4G sendere i Danmark, og i 2016 etablerer Telenor yderligere 600 nye 4G sendere.
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bedre mobilt internet til Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger