Kvindelige Kunstneres Samfund  – 100 års jubilæumsudstilling

Kvindelige Kunstneres Samfund – 100 års jubilæumsudstilling

29. april 2016 - kl. 7:09 - af

Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS) blev stiftet 1916 på et møde i Kvindelig Læseforenings lokaler i København. Bag indkaldelsen til det stiftende møde stod malerne Marie Henriques og Helvig Kinch, som med underskrifter fra 25 anerkendte kvindelige kunstnere, blandt dem Anna Ancher og Anne Marie Carl Nielsen, opfordrede kvindelige kunstnere i hele landet til at organisere sig. Der indtegnede sig straks 75 kvindelige kunstnere som medlemmer.

I dag har Kvindelige Kunstneres Samfund 256 medlemmer

Fernisering Søndag den 1. maj kl. 14-16

Skagen Odde Naturcenter inviterer til åbningen af udstillingen

’NORDISK AKADEMI for Kunst, Design og Turisme’ 

Søndag den 1. Maj 2016 kl 14:00 – 16:00.

Skagen er som brand kendt i hele Norden. Byen er kendt for kunsten, kulturen og naturen, og ikke mindst for mængden af turister, som vil opleve dette unikke sted.

En idé kunne derfor være at samle Norden i Skagen og se på mulighederne i dette møde mellem kunst, design og turisme. Man kunne forestille sig et Nordisk Akademi for netop kunst, design og turisme.

Vi har derfor inviteret alle arkitekt- og designstuderende til at skabe forskellige inspirerende forslag på de arkitektoniske rammer til et sådan Nordisk Akademi i Skagen.

Hvor mange kvadratmetre, hvilken placering, hvilke funktioner – alt er op til de studerende at forestille sig. Alt er muligt!

De fem udstillede projekter i udstillingen er specielt udvalgte efter første runde af idékonkurrencen. Nogle af projekterne er mere abstrakte og konceptuelle, mens andre er meget konkrete og ligner næsten færdige byggerier. Nogle projekter stiller spørgsmål, andre prøver at svare.

Alle fem finalist hold er inviterede til et arbejdsophold i Skagen 28. april – 1. maj, hvor de skal færdiggøre deres materiale til udstillingen på Skagen Odde Naturcenter. Hvert hold har modtaget et honorar til produktionen af hhv. en skalamodel af byggeriet i 1:100 og to store plancher med forskellige inspirerende illustrationer.

Det er disse modeller og visualiseringer, som nu udstilles over sommeren 2016 på Skagen Odde Naturcenter, hvorefter et enkelt projekt honoreres med en præmie.

Publikum har mulighed for at stemme på netop det projekt, som de synes skal vinde. Deres samlede stemme vil sammen med en fagkyndig jury udpege vinderen i august 2016.

Så kom forbi Skagen Odde Naturcenter og se hvad fem hold arkitekt- og designstuderende forestiller sig et Nordisk Akademi i Skagen kunne være.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kvindelige Kunstneres Samfund - 100 års jubilæumsudstilling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger