Folkemusikprisen går i år til Helge Engelbrecht

Pressefoto.

Folkemusikprisen går i år til Helge Engelbrecht

11. maj 2016 - kl. 8:25 - af

Siden 1995 har det været en tradition, at Skagen Festival uddeler Folkemusikprisen – en tradition som både musikere, festivalarrangører og festivalgæster ser frem til. I år uddeles Den Danske Folkemusikpris til Helge Engelbrecht. 

Dermed gives prisen i år til en højt respekteret musiker, komponist, iværksætter og arrangør, som gennem en lang årrække har sat sit umiskendelige præg på hele den danske musikbranche.   

”Det glæder os at kunne give Den Danske Folkemusikpris 2016 til Helge Engelbrecht i anerkendelse af hans utrættelige og mangeårige indsats for den folkelige musik i Danmark” udtaler formand Lis Jensen fra Skagen Festival og fortsætter:  “Som visesanger og sangskriver står Helge Engelbrecht på skuldrene af en stolt og livskraftig, folkelig musiktradition, og med hjertet på rette sted spreder han humør med sine iørefaldende sange.  Sådan har det været helt fra starten, og sådan var det også, når han selv eller via samarbejdspartnere tog på udflugt i populærmusikken, og fik succes med deltagelsen i det danske melodi grand prix.”

Som iværksætter er det lykkedes Helge at etablere først ”Musikgalleriet” og senere ”Mariehaven” i Ansager, som skaber rammerne om unikke indslag i sommerens koncertkalender – et særligt forum hvor mange kunstnere, såvel gamle som unge, får muligheden for at komme til orde.

Folkemusikprisen overrækkes i samarbejde med Spar Nord Skagen torsdag aften i festivalugen, hvor Neigbours & Friends med Helge Engelbrecht i spidsen kan opleves på festivalens store scene i Skagen Kultur- og Fritidscenter.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folkemusikprisen går i år til Helge Engelbrecht' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger