Inspektøren fortæller – om Willumsen

Museumsinspektør Mette Bøgh Jensen.

Inspektøren fortæller – om Willumsen

11. maj 2016 - kl. 11:55 - af

Torsdag den 12. maj byder museumsinspektør Mette Bøgh Jensen inden for i udstillingen I bølgen blå. Willumsen og de badende børn.

Her har du muligheden for at opleve årets sommerudstilling på Skagens Museum efter lukketid, og samtidig blive meget klogere på, hvordan udstillingen er blevet til, og hvordan det er lykkedes at udstille J. F. Willumsens to hovedværker side om side, for første gang nogen sinde. Udstillingen fokuserer på en kunstners fascination af, og fordybelse i det samme motiv: en flok badende børn på stranden.

  1. F. Willumsen brugte otte år, fra 1902 til 1908 på at arbejde med motivet, der i sidste ende blev til de to hovedværker Badende børn på Skagen strand og Sol og ungdom, og det er der kommet en fascinerende udstilling ud af. Badende børn på Skagen strand tilhører Skagens Kunstmuseer, men er til daglig udlånt til J. F. Willumsens Museum i Frederikssund, mens Sol og ungdom tilhører Göteborgs Kunstmuseum, men det har ikke været udstillet i mange år.

Dørene åbnes klokken 17.30, så der er mulighed for at nyde udstillingen lidt på egen hånd, inden inspektøren fortæller fra klokken 18. Du kan købe billetter på skagensmuseum.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Inspektøren fortæller – om Willumsen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger