Venstre: Nu må vi se og få ryddet op i BUU økonomien

Venstre: Nu må vi se og få ryddet op i BUU økonomien

3. juni 2016 - kl. 10:14 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg på vegne af Venstres medlemmer i BUU – Mette Hesberg Hardam, Kristina Frandsen og Pia Karlsen:

Venstre har snart fået nok af den manglede økonomiske styring og det til tider manglende overblik i BUU. Vi ønsker, at der tages drastiske skridt i brug i forhold til at sikre budgetoverholdes og styring af udvalgets beslutninger.

Især siger vi i Venstre nu stop for, at der konstant og fortsat skal spares på folkeskoler og daginstitutioner for at “lukke budgethuller” på andre områder i udvalget.

Vi hverken kan eller vil være med til dette mere.

Venstre ønsker en grundlæggende drøftelse af, om vi har den rette organiseringen og stiller spørgsmålstegn ved om der måske er placeret for mange opgaver i ét udvalg.

Man kunne bl.a drøfte, om der med fordel, kan flyttes områder ud af BUU og over i andre udvalg for at sikre den tilstrækkelige politiske ledelse af opgaverne og skabe synergi med andre områder.

Ved budgetopfølgningen for 2016, som behandles på udvalgsmødet i BUU i dag torsdag, tegner der sig allerede nu pr 30. april, et forventet underskud i 2016 på 18 mio. Særligt centre for unge og center for familie udviser store underskud. Derfor appellere vi til, at der tages action!

Vi forventer der kommer til at ske handling nu!

Vi synes helt ærligt, at det pt opleves som kaos og det forhold skal der rettes op på. Vi medgiver gerne, at også vi har et ansvar for at få rettet op – og netop derfor siger vi stop nu!

Og viser det sig, at vi ikke løse det inden for BUU så kunne nogle af de opgaver udvalget har i dag evt. flyttes til andre udvalg, en drøftelse som vi mener bør indgå som et punkt ved de kommende budgetforhandlinger efter sommerferien.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre: Nu må vi se og få ryddet op i BUU økonomien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger