Løb Nordjylland sort

Løb Nordjylland sort

9. juni 2016 - kl. 7:24 - af

Nordjyllands tre store marathonløb NORSKOV Marathon, Fjordmarathon og Skagen Marathon indleder nu et samarbejde under navnet Tre på Toppen. Målet er at sikre de mest løbevante deltagere store udfordringer, oplevelser, fællesskab – og billigere løb.

Første løb i triple-udfordringen er netop premieren på NORSKOV Marathon. Det finder sted lørdag den 6. august i det kuperede og afvekslende landskab omkring Frederikshavn. Løbet byder på 800 højdemeter rundt til nogle af de kendte locations fra TV2’s dramaserie – NORSKOV.

Næste løb er knap en måned senere, den 4. september i Aalborg, hvor Fjordmarathons flade – og dermed hurtige – rute tilbyder ideelle betingelser for at forbedre personlige rekorder.

Marathon-sæsonen 2016 kan passende sluttes af med sidste nordjyske løb i serien, Skagen Marathon, den 8. oktober, også kaldet ‘Danmarks smukkeste’.

I 2015 havde Fjord Marathon og Skagen Marathon tilsammen 3.000 deltagere. Med det nye NORSKOV Marathon forventer arrangørerne at det samlede deltagerantal nå op imod 3.500 løbere, hvilket gør løbesamarbejdet til en yderligere interessant platform for sponsorer og annoncører.

– Ikke mindst når man tager i betragtning, at der er tusindvis af tilskuere og stor pressedækning til løbene. Vores nordjyske marathonløb udtrykker på fineste vis værdier som livsglæde, bevægelse og fællesskab, siger Rico Eiersted fra NORSKOV Marathon.

Spar penge

Fjordmarathon har gennem årene udviklet sig til en af landsdelens absolutte løbe-højdepunkter. Herfra glæder man sig over det nye samarbejde.

– Vi vil hellere udvikle noget i fællesskab her i landsdelen end konkurrere internt om deltagerne. Hver især har vi vores særpræg, men vi er sammen om at tilbyde den gode oplevelse og gør det gerne på tværs af kommunegrænser – og fjorde, tilføjer Gitte Melph fra Fjordmarathon i Aalborg.

Der er over 500 kroner at spare ved at tage imod tilbuddet fra ‘Tre på Toppen’. Uden rabat er prisen 1.425 kroner, mens sampak-prisen er på kun 900 kroner.

– I sagens natur skal man ikke kaste sig ud i tre gange 42 kilometer hen over to måneder, hvis man ikke er i god form, har mange lange løb i benene i forvejen og kender egne grænser. Men for de hårdføre og erfarne tror vi på, at vores ‘triple-udfordring’ kan give løbene en ekstra dimension, siger Karen Riis fra Skagen Marathon.

Udfordring

– Vi håber, at en masse løbere vil sætte tre kryds i kalenderen efter sommerferien, så vi kan få samarbejdet godt op at stå. Jeg er selv inkarneret løber og ved, hvor herligt det er at møde ligesindede rundt omkring til de forskellige arrangementer. Tre marathon på godt to måneder forudsætter naturligvis, at man er en erfaren løber og i virkelig god form. Men dem er der også efterhånden mange af, og det er for deres skyld, at vi nu sætter de nordjyske løb i en slags system, forklarer initiativtageren til ‘Tre på Toppen’, Rico Eiersted, som ud over NORSKOV Marathon er hovedarkitekten bag populære løb i Vendsyssel som BDO Coast2Coast og Nordic MTB Race.

Tilmelding skal ske via link på de forskellige løbs hjemmesider: www.norskovmarathon.dk www.fjordmarathon.dk www.skagenmarathon.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Løb Nordjylland sort' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger