Mød glaskunstneren Betina Huber på Grenen Kunstmuseum

Mød glaskunstneren Betina Huber på Grenen Kunstmuseum

9. juni 2016 - kl. 8:51 - af

Du kan møde glaskunstneren Betina Huber på Grenen Kunstmuseum søndag d. 12. juni mellem kl. 12 til 15.

Ny glaskunst

Fra søndag den 12. juni 11.00 – 16.00kan man se ny glaskunst af Betina Huber på Grenen Kunstmuseum.

Den dansk/svenske glaskunstner Betina Huber fortæller om sine nye værker: ”Jeg går ud i naturen, tømmer mit hoved for tanker, fylder mit hjerte med indtryk. Derude, midt i alting, er der aldrig helt stille. Er jeg alene?  Ja, men ensom – aldrig! Kroppen slapper af, sanserne nyder det fuldt ud. Dufte, lyde og lys dulmer tankerne. Det er dér, jeg fylder mit hjertet med nye kræfter. Hver gang jeg trækker vejret, er det som for første gang. Former, linjer og skygger i alle farver opfører en forunderlig ballet og byder på ubeskrivelige oplevelser, som altid overrasker mig.  Jeg ser aldrig det samme, mærker aldrig kedsomheden et eneste minut. Denne symfoni af mesterværker fylder mig hver eneste gang med ny energi, ny glæde og endnu større nysgerrighed. Min glaskunst bliver mere og mere øjebliksbilleder af alle disse indtryk.

Enkelheden i motivet og kontrasten i teksturen giver glasset en skønhed, som det er svært at holde fingrene fra. Jeg ved, det er en gave at få lov til at opleve så meget ude i naturen – en natur, som ikke alle tager sig tid til eller overhovedet har adgang til.
Det er en ekstra bonus for mig gennem kunst og fotografi at kunne dele mine oplevelser med andre. Det handler ikke bare om form, motiv, lys og materiale, men om selve helheden og alle de små detaljer, der indgår i den. Præcis som ude i naturen, hvor det er samspillet mellem de enkelte elementer, der giver harmoni og balance i helheden.

Og hvad kan Grenen Kunstmuseum ellers byde på:

I sal 1 & 2a viser vi en udstilling medmalerier, skulpturer og grafik af en række franske og spanske kunstnere.

I sal 2.b kan man fra 24. marts til 30. juni se en udstilling med tre amerikanske kunstnere: Lurah Blade, Brad Moody og Matthew Bourbon.

I sal 3 – museets store sal – viser vi fra den 24. marts en række spændende udstillinger. Der vil være værker af Anders Moseholm, Kirsten Bøgh, Siri Gindesgaard, Øssur Mohr, Ove Jensen, Erik Bille Christiansen, Ulla Becker, Ole Fick, Erik Bille Christiansen, Michael Ahlefeldt og andre.

I sal 4 deles rummet mellem maleren Malene Hammershøj og keramikeren Christian Bruun.

I sal 5 udstiller fotograferne Jette Jørgensen og Rosa Engelbrecht en række naturfotografier under titlen ”Fyn/Skagen”.

I Sal 6, som rummer Grenen Kunstmuseums faste Axel Lind-udstilling, præsenterer vi i år en række af Axel Linds flotte marinebilleder. I samme rum viser vi et udvalg af Lone Osmanns bronzeskulpturer samt dansk møbelkunst fra Vodskov Bolighus.

I sal 7a kan man se malerier af Bente Christensen.

I sal 7b har vi delt rummet imellem malerne Ulla Becker og Bøgh.

I sal 8 hænger Susanne Theas grafiske serie inspireret af Bayeux-tapetet.

I Sal 8b er der malerier og bemalede skabe af maleren Peder Freund.

I sal 9a viser vi udstillingen ”Fra Skagen til Langtbortistan”. Afrikanske masker i træ og jern, spande lavet af kapsler, dukker i stof, udskårne fugle i træ (bl.a. af skagenkunstneren Karl Oskar), reklameskilte i træ, malerier og grafiske arbejder – total stilforvirring.

I sal 9b er der malerier, tegninger og grafiske arbejder af Preben Hornung, Sven Dalsgaard og Robert Jacobsen. Sammen med disse tre danske kunstnere vises enkelte masker i jern af Moussa Compau fra Burkino Faso.

I receptionsområdet/indgangspartiet vil vi i løbet af sæsonen have skiftende udstillinger. 

Museumsbutikken har masser af gaveartikler, grafik, smykker og meget andet spændende.

 

Grenen Kunstmuseum.          Åbningstider  sommeren2016
1.6 – 12. 6                                       Tirs&tors&lør/søn                                                   11.00 – 16.00
13.6 – 31.7                                      Alle dage                                                                    11.00 – 17.00
1.8 – 31.8                                        Alle dage                                                                    11.00 – 16.00

Kig forbi Grenen Kunstmuseum. Der er fri entré og meget at se!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mød glaskunstneren Betina Huber på Grenen Kunstmuseum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger