Dimittender fra Skagen Skipperskole

Dimittender fra Skagen Skipperskole

28. juni 2016 - kl. 14:55 - af

I fredags blev der afholdt dimission på Skagen Skipperskole for nye skippere til fiskeri- samt handelsflåden. Herunder kan du læse forstander Anders C.T. Andersens tale:

Rigtig hjertelig velkommen.

Først og fremmest et stort tillykke, tillykke med en velfortjent eksamen og tillykke til erhvervet, der får en flok motiverede og engagerede mennesker ud i arbejde.

I har været her i enten et halvt år, kystskippere og fiskeskippere af 3. grad eller halvandet år sætteskippere og fiskeskippere af 1. grad, lang tid, ja det føltes sådan ved start, men I vil sikkert indrømme, at tiden er fløjet afsted.

Solens deklination er 23.23.5, og vi passerede sommer solhverv i tirsdags, hvor solen har stået i Zenith i krebsens vendekreds. Vi er på vej ind i et nyt halvår, som er nyt i mere end en betydning for jer. I skal ud og prøve kræfter med det papir, som I har kæmpet ihærdigt for at blive indehaver af.

I har lært mange og sikkert ikke altid lige relevante ting, set fra jeres side, men I har også lært en masse om jer selv og andre, og uanset er det den sum af lærdom, der skal bruges i den verden, hvor I skal ud og arbejde.

En verden hvor uddannelse er nødvendig, det siger loven, men nok så vigtig hvor dannelse og engagement er den forskel, der skal sikre den danske sømand en fortsat plads om bord. Og tag ikke fejl, den forskel er vigtig i dag, hvor besætningen er lille og man er afhængig af hver mand om bord og ikke bare som person, men i allerhøjeste grad som engageret medarbejder.

Det bliver jer, der har ”vagten” og derfor ansvaret for såvel skib som besætning, det er et stort ansvar, hvor et af de vigtigste værktøjer ”godt sømandskab” – et begreb jeg håber i har taget til jer – og vil udvise i fortolkningen af de regler og love I har lært om.

I har også skabt et netværk. Vi har set værdien af netop det at arbejde sammen, vi har set jer sammen tidligt og sent, indenfor og udenfor skoletiden og vi er overbeviste om, at en stor del af jeres kundskaber er skabt ved det samarbejde. Netværk og samarbejde er en nødvendighed for at få tingene til at glide, og i den hverdag I kommer ud i, er det i allerhøjeste grad et spørgsmål om, at holde ”vind i sejlene” og skibet på ret kurs, det gælder til mindste detalje og vil være den forskel, der gør jer til dygtige skippere og styrmænd.

Jeg håber inderligt, at I er blevet klogere på jer selv. Det er en lederuddannelse I har taget. I skal ud og lede andre, have ansvaret for andre, og der er karakterer ikke nok. Der skal bruges menneskelighed og indsigt i egen formåen.

Husk, at uddannelsen ikke er slut med jeres eksamenspapirer, den er kun lige begyndt. Rent praktisk, skal I ud og erhverve sejltid til jeres sønæringsbevis for at stige i graderne.

Husk at føre uddannelsesbog, husk at registrere sejltid og husk at søge om sønæringsbevis.

Husk også, at I ganske gratis kan komme på BRM-kursus i efteråret og få afprøvet nogle af jeres kompetencer, tag eventuelt jeres nye kollegaer med, det kunne være en fin start på et samarbejde.

Husk, at I er Skagen Skipperskoles fornemmeste ambassadører, vi håber på at blive en naturlig del af jeres netværk, så I kan være med til at hold skolen ajour og dynamisk i trit med virkeligheden.

Vi vil være en aktiv del af det blå Danmark og sikre gode navigatører til et godt erhverv.

En anden ting der vidner om tidens gang, er når selv mennesker om hvem man hverken kan se det eller tænker det om, har nået den alder hvor arbejdslivet skal lægges på hylden. Den tid er kommet for Jakob Fabricius Andersen, ikke at han har givet op i utide, det er sjældent at man bare varetager sit arbejde i en alder af 75 år, men også stadig brænder for arbejdet og til enhver tid kan matche endog meget yngre kræfter.

Jakob; Skipperskolen har haft glæde af dit engagement i mange år, vi er ikke glade for, at tiden er kommet, hvor du skal nyde dit otium, men vi må acceptere det på samme måde, som vi nu må acceptere at sige ”god vind” til endnu et hold studerende. Tak for din måde at være på, tak for din indsats og din loyalitet for såvel skolen som de mange studerende, du har haft mellem dine hænder.

Vi håber naturligvis ikke, at forbindelsen går helt tabt, og da du jo er ”telegrafist”, tror vi på, at forbindelsen bliver opretholdt.

God vind og nyd fremtiden.

Endnu engang et stort tillykke og rigtig god vind fremover.

En kommentar til “Dimittender fra Skagen Skipperskole” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Dimittender fra Skagen Skipperskole”

  • Tillykke til jer alle som er blevet færdige med jeres skole. Må i få lykke i fremtiden 🙂

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dimittender fra Skagen Skipperskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger