Skagen Havns årsregnskab godkendt af Byrådet

Arkivfoto.

Skagen Havns årsregnskab godkendt af Byrådet

6. juli 2016 - kl. 6:56 - af

Byrådet fik på rådets seneste møde forelagt årsrapport og årsregnskab for Skagen Havn. Begge dele blev godkendt.

Bestyrelsen for den kommunale selvstyrehavn Skagen Havn havde til Byrådets godkendelse fremsendt årsrapport og årsregnskab for 2015. Regnskabet udviser et driftsoverskud på 981.781 kr. Årets overskud foreslås overført til næste år. Havnens egenkapital og gældsforpligtelse udgør ved udgangen af 2015 henholdsvis 231.990.977 kr. og 342.869.597 kr. Årsregnskabet er revideret af statsautoriseret revisor og har ikke givet anledning til forbehold.

Det fremgår af regnskabet, at havnens forretningsområder og indtjening primært generes af fiskeriaktivitet. Bestyrelsen anfører, at 2015 på det fiskerimæssige område har været et år, hvor både industrifiskeriet og sildefiskeriet omsætningsmæssigt har vist fremgang. Der er i året landet de største værdier nogensinde, og også mængdemæssigt, har der været gode resultater. En statistik fra Fiskeridirektoratet viser, at Skagen Havn også i 2015 er Danmarks største fiskerihavn målt på såvel samlede mængder som værdi.

Forretningsområdet krydstogt har i 2015 været i stærk stigning. Stigningen er en naturlig følge af de nye faciliteter, der stod klar til krydstogt-anløb før sæsonen. Det er nu muligt at tage skibene til kaj, hvilket har givet en væsentlig omsætningsfremgang og indtjening.

Bunkerterminalen blev først operativ mod slutningen af året og har således ikke haft fuld regnskabsmæssig påvirkning i 2015.

I 2015 har man formuleret en strategi 2020. En del af den nye strategi er arbejdet med at få skabt grundlag for havneudvidelse – etape 3 – med fokus på fiskeri, fiskeindustri samt godstransport. Det tekniske forarbejde er igangsat. Skagen Havn vil også i strategiperioden arbejde med og udvikle både eksisterende og nye forretningsområder, og der vil være fokus på fortsat at styrke havnens interne organisation.

Tekst af Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Havns årsregnskab godkendt af Byrådet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger