Godt nyt til boligejere: Alt om huset i én samlet guide

Godt nyt til boligejere: Alt om huset i én samlet guide

11. juli 2016 - kl. 9:06 - af

Hvordan vedligeholder jeg bedst min murermestervilla? Hvilket energimærke kan jeg forvente, at mit parcelhus fra 1960 har? Og hvilken løsning skal jeg vælge, når min funkisvilla trænger til nye vinduer? Energistyrelsens nye Bygningsguide giver svar på, hvordan du renoverer de 15 mest almindelige hustyper i Danmark, så du kommer et skridt tættere på en bolig, der både er energieffektiv, tidssvarende og har et godt indeklima.

Brug sommeren til at tjekke huset

”Når du nu alligevel sidder ude på terrassen og nyder sommervarmen, så er det et rigtig godt tidspunkt at tage et kig på, om dit hus trænger til en kærlig hånd. Måske har facaden brug for lidt vedligeholdelse, eller vinduerne står til en udskiftning. Du kan læse i Bygningsguiden, hvordan du bedst griber det an i den type hus, du bor i”, siger Jesper Nørgaard fra Energistyrelsen.

Alt om dit hus samlet ét sted

Bygningsguiden samler viden om de 15 hustyper på ét sted, så man ikke skal lede flere forskellige steder, når man vil forbedre sit hus. For hver hustype får man gode råd til, hvordan man bedst vedligeholder og renoverer sit hus, samtidig med at man sparer energi. I guiden kan man også læse om bæredygtighed, sikkerhed og indeklima og om husenes særlige præg og arkitektur.

Der er også en trinvis vejledning til ’Det gode forløb’, hvor man som husejer kan finde gode råd til, hvad man skal huske, når man laver store og små projekter i sit hus.

Spar energi og penge

”Vi vil gerne gøre boligejerne opmærksomme på, hvordan de kan energirenovere og dermed spare energi og penge. Nu har husejerne et værktøj, hvor de kan finde opdateret viden om præcis den hustype, de bor i. Vi håber, det vil hjælpe flere i gang og godt i mål med deres energirenovering”, siger Jesper Nørgaard.

Besøg Bygningsguiden på SparEnergi.dk/bygningsguiden

FAKTABOKS:

Husk, at du kan få tilskud

Du kan få tilskud til energivenlige renoveringer eller rådgivning om, hvor du kan energiforbedre din bolig. Det er vigtigt, at du indgår aftalen med energiselskabet eller håndværkeren, inden du går i gang med arbejdet. Med håndværkerfradraget kan du desuden trække arbejdslønnen til energiforbedringer af din bolig fra i skat.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Godt nyt til boligejere: Alt om huset i én samlet guide' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger