Et internationalt badehotel på Grenen – Skagens nye spydspids

Et internationalt badehotel på Grenen – Skagens nye spydspids

20. oktober 2017 - kl. 7:11 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Peter Sørensen, byrådskandidat for venstre:

For 3 år siden blev ideen om et badehotel på Grenen skudt ned.

Det var (og er) ellers et stort ønske fra rigtig mange skawboer, men der forvildede sig nogle udtalelser om ”det bedre borgerskab” ind i debatten. Småligheden tog over, og hotelplanerne blev begravet i sandet af flertallet i Byrådet.

”En lysende ledestjerne til realisering af visionen for Skagen som førende international kystferieby i Nordeuropa!” havde borgmesteren ellers udtalt, om den potentialeplan som badehotellet var en meget væsentlig del af.

I januar havde Erhvervsforeningen kaldt til årets vel nok 1. vælgermøde. Her blev ønsket igen fremsat, og omkring 90% af de fremmødte mente, at planen skulle tages op igen Desværre gjorde heller ikke det indtryk på flertallet i Byrådet.

Men nu skal planen graves frem igen.  Vi har set, at det kan lade sig gøre i Svinkløv, og så kan det vel også lade sig gøre på Grenen?

https://nordjyske.dk/nyheder/jammerbugt/svinkloev-badehotel-har-faaet-dispensation/64302588-c81c-4e7e-96d8-9823e2512089

Lad mig bare sige det ligeud. Det skal være et hotel i den allerøverste ende af skalaen, for placeringen og ikke mindst historien forpligter. Der skal være plads til at nyde både livet og naturen på en helt speciel måde, og gør vi det rigtigt, vil vi få et unikt hotel med masser af arbejdspladser, med rigtig mange købedygtige gæster, og vi har i Skagen (som et af meget få steder i Danmark) store muligheder for international bevågenhed.

Vi ved jo fra tidligere, at der vil være nogle som vil mene, at naturen slet ikke kan holde til et sådant projekt, men jeg er sikker på, at vi i dialog og gensidig forståelse, kan komme frem til en rigtig spændende løsning. 

Vi har historien, vi har naturen, vi har frisk luft og hav lige rundt om et ”Grenen Badehotel”. Vi har med andre ord en helt enestående mulighed for at genskabe noget meget stort indenfor dansk turisme. Den chance må ikke glide os af hænde.

Lad os ikke kun tale om, men også realisere et spændende projekt, som vi kan være stolte af og som andre ikke bare kan kopiere.

Peter Sørensen

Byrådskandidat fra Venstre

28 kommentarer til “Et internationalt badehotel på Grenen – Skagens nye spydspids” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

28 kommentarer til “Et internationalt badehotel på Grenen – Skagens nye spydspids”

 • Peter Sørensen

  Tanken om at genopføre Grenen Badehotel stammer fra ”Potentialeplan for SKAGEN som international kystferieby” (juli 2014), og var resultatet af flere måneders arbejde for ca. 25 skawboer (lokale aktører), Frederikshavn Kommune, Turisthus Nord og VisitNordjylland.
  Til den megen snak om naturen kan jeg kun konstatere, at der jo ikke er tale om at ødelægge eller at inddrage store nye områder, som i dag ligger hen til ”stille nydelse”, sådan som nogen beskylder mig for.
  Der er tale om at benytte noget som i dag er i brug for turismen. Der er tale om at genopføre noget som i mange år var en væsentlig del af Skagens historie, og som havde – og igen kan få – enorm international bevågenhed og betydning.
  Turismen har en enorm betydning for Skagens eksistens. Det er mange familiers økonomiske grundlag. I dette projekt taler vi udvikling, vækst, arbejdspladser, skatteindtægter, alt sammen samlet i samme sag.
  Derfor skal vi arbejde videre med ideen, derfor skal vi igen have et hotel på Grenen
  Skyd mig bare i skoen, at jeg tænker og vægter økonomien (i projektet og) i kommunen højt. Det har den simple forklaring, at det er det vi alle skal leve af.
  Peter Sørensen
  Byrådskandidat for Venstre

 • Badehotellet er åbenbart et vigtigt emne i valgkampen for Venstre, så ved vi det, tak – men de er åbenbart slet ikke enige om det, altså i Venstre. Men også tak til Stella Andersen for et fint indlæg.

 • Stella Andersen

  Jeg må ærligt indrømme, jeg undre mig over, hvorfor kommunen er så ivrig efter, at sælge Skagen til diverse projekter, som i sidste ende ikke rigtig gavner kommunekassen, men invenstorens pengekasse.

  Mange af disse såkaldte prestigeprojekter står jo mere eller mindre tomme, til salg eller ubebebygget pga. manglende interesse.

  En af de ting jeg personligt elsker ved Skagen er naturen, som omkranser byen. Den byder på utrolig meget mangfoldighed, som ikke finder mange andre steder. Naturen er en del af Skagens sjæl og charme, og nydes af mange.

  Som en anden er inde på – Hvad med belægningen om vinteren? Da jeg selv har arbejdet på forskellige hoteller rundt i byen, ved jeg hvor tomme de er uden for sæsonen. Dette er en ting mulige investorer også skal have i tankerne. Der er også udgifter om vinteren, der skal betales.

  En anden ting jeg ligeledes har tænkt på, er hvor vidt Skagen kan holde til flere hoteller, som giver mere konkurrence til dem der er i forvejen, og som kæmper en brav kamp, for at holde åben året rundt? Kan vores restauranter og indkøbssteder holde til presset fra flere turister + de lokale? Der kan i højsæsonen være ventetid på op til 1 time, fra man har bestilt, til man får serveret. I supermarkeder står folk længe i kø, til trods for alle kasser er åbne, og vi har ikke mindre end 7 supermarkeder og en til i 2018.

  Kan vores infrastruktur holde til mere trafik? Vejene i byen er pressede til det yderste om sommeren og det samme er vejen ind og ud af byen.

 • Hvis hotellet skal genopstå, bliver vi nødsaget til at lave en helikopter-landingsplads. De super-rige skal vel ikke til Grenen via en bil-kø?
  Så et badeland ! For vandet ved Grenen er jo livsfarligt!
  Måske et badeland, hvis skal have børnene med. Eller en golfbane?
  Visionerne er mange!
  Nogen, der vil være beredte på en super investering??

 • John Nielsen Sønderjyde

  Til Jesper og Tanja.
  Det er godt at interessere sig for historien, men der er dele af den, man skal vogte sig for at genskabe. Et hotel i klitterne ved Grenen er en form for nostalgi, der er ganskeusmagelig. Vi skal måske også have indkvarteret tyske soldater fra dengang til beskyttelse af Grenen og især de dermed forbundne pikuniære interesser. I min alder vil det nok kræve fremtidig dobbelt indtagelse af viagra, så jeg også kan løfte højre arm, så ofte dette så ville kræve.

 • Her er jo ikke tale om at indrage nyt jord til opførelse at en beton klods af et hotel, men genopføre et hotel som blev bygget i 1897, men som desværre gik tabt ved brand, første gang i 1938, og resten af hotellet under 2 verdenskrig, så det er en del af skagens historie. Med den historie er der ikke kun tale om at nogen vi skabe profit, men også at ville genskabe en del af skagens historie…

 • Jan F. Rasmussen

  Af mange tåbelige ideer til “udvikling” af de danske kyster er dette tæt på at tage prisen som det tåbeligste. Ingen steder må naturen bare være natur alt skal plastres til med byggeri selv dette enestående sted.

 • Tanja Jørgensen

  Det vil helt klart være et fantastisk projekt, hvis ét sådant hotel blev opført efter gamle, historiske tegninger og i samhørighed med det nuværende bygningsreglement. Den nuværende bygning trænger til en gennemgribende renovering, hvis den skal leve op til dette. Det er nødvendigt at sidde med et tæppe, når man skal spise i restauranten pga. træk. Dette kan naturen vel næppe være tjent med.. Udsigten er fabelagtig og beliggenheden er unik. Hvis der er en investor, der har interesse i at udvikle Skagen, bør der vel kigges på mulighederne, inden idéen skydes ned. Mon ikke det var vigtigere at kigge på infrastrukturen til Grenen, hvis de miljømæssige briller benyttes og få reduceret mængden af køretøjer og disses udledning. Med hensyn til lighed, har det vel intet med indkomst at gøre… men er rettere et spørgsmål om prioritet.. Om man er rede til at betale 10,- for en kop kaffe eller ex.vis 100,- Jeg stemmer for et nyt hotel.

 • John Nielsen Sønderjyde

  Svar til Thomas Riis: med hensyn til ævl tager du da 1. præmien helt uden konkurrence.
  Svinkløv Badehotel ligger godt skjult i et skovområde og bliver kun genopført, fordi man på daværende tidspunkt ikke havde samme behov for at vise naturen respekt. Derfor bliver det genopført, En byggetilladelse til et nyt ville næppe være givet. Og hvis ikke du kan se forskel på Grenen og det Svinkløv bør du besøge en naturvejleder og en optiker, for selv her fra min sofa i Gråsten er denne forskel synlig. (Hukommelse og nethinde fungerer på mine breddegrader)

 • Hold da op…så kører ævlen og brokken derudaf igen igen….
  Hvis man i tidernes morgen havde genopført Grene badehotel, vil alle sikkert valfarte derud efter en tur ud til spidsen for at drikke kaffe eller spise frokost. Det gjorde man så desværre ikke.

  MEN se nu på Jammerbugt Kommune som alle har stået sammen, på tværs af partier, og med alle borgerne i ryggen, de genrejser Svinkløv badehotel, for de ved hvor meget det ville betyde for dem hvis hotellet ikke blev genopført…..

  Man undres dog især over hvordan folk fra eller med tilknytning til Skagen sviner, fordrejer debatten over til for eksempel støj problemet i midtbyen, eller fremkommer med tåbelige forslag a la flyt Fårup sommmerland til nord strand….
  Man bliver gang på gang mindet om at den forholdsvise anonyme debat som foregår på denne og andre avis sider er altødelæggende for saglige debatter, og jeg løfter på hatten uanset partifarve for dem der gider stille op til byrådet og lignende når man oftest kun møder tåbelige kommentarer fra oftest anonyme mennesker.

  Thomas Riis

 • susanne karlsson

  Et borgerligt udspil, der naturligvis lefler for laveste fællesnævner. Alt for mammon. Hvor trivielt!

 • Hvis der kunne opføres et hotel som det der stod der i sin tid, vil det kunne forskønne området, for det der ligger der ude nu er bestemt ikke særlig kønt. Så opfør det efter de originale gamle tegninger, så det en god ide……

 • Hvad med at bruge kræfterne på at udvikle de hoteller der er i dag.

  Skagen har ikke gæster nok til de hoteller der er idag, hvordan skulle et nyt helårs hotel så kunne løbe rundt .Et nyt hotel vil kun gøre konkurrencen endnu hårdere uden for højsæsonen. Det kræver ikke meget, at se på hotellernes belægningsprocent for at se at det er en dårlig ide.

 • Jeppe Spure Nielsen

  Læserbrevet fra Venstre-kandidaten afspejler for mig at se et primitivt forhold til værdiskabelse i lokalsamfund og et afstumpet forhold til naturen og de værdier, den har og giver os mennesker. Skagen har bestemt nogle ‘stedbundne potentialer’, men de realiseres ikke ved at bygge et stort badehotel tæt på Grenen, så vi mennesker mere permanent forstyrrer og sætter os på den mere rå og vildere natur derude. Lad nu naturen være og sats på bæredygtige besøg fra os mennesker derude. Året rundt. Alt andet vil være kortsigtet, populistisk og hul i hovedet. Som dansk borger og lejlighedvis besøgende vil jeg kæmpe imod dette såkaldte ‘vision’ med alle legitime virkemidler for at undgå, at den danske natur bliver investeringsobjekt for en kapitalistisk tænkning, der ikke kan se ud over egen næsetip. Vi er vist allerede der på globalt plan, hvor en sådan politisk tænkning, som her præsenteret, bør høre fortiden til, hvis vi skal reddes hvad reddes kan mht klima og artsmangfoldighed. Også i Skagen!

 • Et rigtig godt initiativ og godt forslag af Venstre – hold fast i dette. Der er alt for meget smålighed i vores samfund, som bremser al udvikling og kreativitet .

 • John Nielsen, Gråsten

  Bravo Peter. Du er en rigtig Venstremand. Initiativrig, profitorienteret og uden jordforbindelse i hvert fald for så vidt fødderne angår. Jeg har adskillige gode ideer, som du gerne må lufte, så vi kan få cementeret, hvad du og Venstre er, for her er penge at tjene på over 1,5 million turister.
  1) Flyt Fårup- sommerland ud på Nordstrand
  2) Få lagt en filial af Tivoli i Ålborg ved det gamle fyr 3 )Et Legoland ved den gamle redningsstation 4) En heliport ved Fyret, så dine lige så velmenende og bedrestillede liberale proselytter ikke skal sidde i bilkø for at komme til alle herlighederne.
  Jo, der er nok at tage fat på, men skynd dig, inden andre kommer dig i forkøbet, for hvis politikere af din slags får flertal, vil der snart ikke være mere natur, man KAN plastre til med ødelæggende projekter.
  Og så længe leve de politiske analfabeter,. I HAR DA RET, HVAD SKAL VI MED NATUR SÅ LANGT MOD NORD OG SÅ HELT UDE PÅ LANDET. Vi er jo omgivet af den til daglig: Kaglende høns og skræppende gæs, får, stude og miljøsvin. Og er det ikke nok, så er der masser af natur i TV i form af Robinson-ekspedition eller på internettet i form af ”herligt realistiske” pornofilm. Hvad mere kan de miljø- og naturfantaster forlange?
  God morgen, Danmark! Og vågn så lige op og få sat de mennesker, der kun har penge i hovedet, fra tillidsposterne i det ganske land.

 • Du har ret ret Peter Sørensen. Smålighed er en dårlig ting. Vi skal have gang i noget der kan give kroner i kommunekassen.

  Dit næste projekt må være en cafe’ på Råbjerg Mile. Frisk sandkage og hybente.

  Det ville måske også være en ide, allerede nu, at søge licens om en pølsevogn på Månen.

 • Henning Pedersen

  Lyder som en go ide.
  Hvis den placeres den på bagerste del af eks. p-plads og bag bunkermuseet.

 • Venstre forstår ikke et nej, når det drejer sig om forretning. De er parat til at sælge ALT, hvis der er en eller anden investor, der kan tjene lidt penge.
  Jeg er selvfølgelig klar over, at det kan give arbejdspladser, men det vil nok mest blive til lavtlønnede udlændinge.
  Det må efterhånden være ved at gå op for de fleste, at Venstre i profittens hellige navn vil omdanne hele Skagen til et stort forlystelsessted. Natur, miljø og lokale, der vil have lidt nattesøvn må bare vige.
  Det ville godt nok være dejligt, hvis vi kunne slippe af med lidt venstrefolk ved det kommende valg.

 • Total plat. Som om vi mangler hoteller eller lejligheder i byen? Byen er totalt overbebygget med luksuslejligheder på 50 kvm og kan fås med havudsigt.
  Peter skulle prøve at gå en tur i byen – en stille vinterdag og så se hvad hoteller og lejligheder har gjort ved vores by. En død by – kun bragt i live om sommeren.

 • Så skal der bare Rockfestival derude, det går Støj-Peter ind for i Skagen centrum, ingen steder er dermed fredet!så er der ikke flere stille steder i vores by!
  Det er meget prisværdigt, at du vil hjælpe din søns chef, mens vi, der lider, kan dø af støj.
  Venstre har ingen empati, så stem på andre kandidater, der vil os i Skagen midtby det godt!
  Iøvrigt er det i mine øjne en god ide, med Badehotellet, men uden for en valgkamp, og der bør være restriktioner med hensyn til støj, også på Grenen.

 • “Småligheden tog over, og hotelplanerne blev begravet i sandet af flertallet i Byrådet.”

  “… men jeg er sikker på, at vi i dialog og gensidig forståelse, kan komme frem til en rigtig spændende løsning.”

  Du lægger godt ud med at vise gensidig forståelse.

  Hvofor kan politikere ikke forstå konceptet demokrati?
  Når FLERTALLET, som du skriver, er imod, så har jeg svært ved at forstå at I skal blive ved med at bringe det op igen.
  EF ´72?
  Når I får et nej, så find noget andet at bruge jeres tid, og vores penge på.

  Vi er mange, som er glade for Grenen, og ikke ønsker den spoleret af rige turister og politikeres prestigeprojekter.
  Hvad får du ud af dette?
  Hvorfor er det så vigtigt for dig?

  KD:
  “… det skal være for ALLE der har lyyst til at betale hvad det koster”

  Det er der nok ingen, som vil modsige dig. 😉

 • Hvad med et 5 Stjernet Jagt Resort i Byfogedskoven.. Der er også hele området omkring Damstederne. Der er det trods alt ikke Livsfarligt at bade.
  Man kan tydeligt læse at der snart er Byrådsvalg, Stemmefiskeriet er gået igang. God Valgkamp.

 • Tommy Kristensen

  Øh, badehotel. Jeg troede det var livsfarlig at bade fra Grenen.

 • Flemming Hardy Olsen

  Lidt genbrug er vel mange gange vejen frem ogå i politik;

  Således gengivet i al fredsommelighed!!
  “It only a joke you know”!
  __________________________________________

  Hotelbyggeri på Skagens Gren, en saga blot: Fredningen af år 2000 vogter over fauna og fugleliv. Grenen er et populært udflugtsmål. Mange turister flokkes i sommerhalvåret på grenens yderste spids. Området er det sted i Danmark, hvor der årligt iagttages flest fuglearter – også samlet set, historisk.

  Der er til tider draget paralleller til tredivernes “sommerlige forlystelsesliv” ved datidens badehoteller i Danmark, tiden var en anden og den store brede del af befolkningen havde ikke mulighed for den samme type rejse og feriemål vi kender til i dag.Det er nødvendigt, at der stilles stærke krav til fredningen for at sikre naturens overlevelse.

  Tanken om “Halløj på badehotellet” i skikkelse af John Gliese, stavrende ud over klitterne kunne nu godt lokke et lille smil frem før julefreden sænker sig over Skagens Gren.

  Flemming Hardy Olsen
  December 2014

  Således sakset fra: frederikshavn.enhedslisten.dk

  Venlig hilsen Flemming Hardy Olsen
  2 km. fra den smukke udsigt over havet!!!

 • Lige et øjeblik.
  Jeg er ganske enig.
  Som kandidat for Det konservative folkeparti bliver jeg lige nødt til at minde om, at det var mig , der paa erhvervsmødet rejste debatten om Badehotel paa Grenen.
  Det var svært at faa øje paa støtten fra Venstres byraadsmedlem paa mødet, men rart at konstatere, at Venstre vil arbejde sammen med De Konservative om sagen i det nye byraad
  Gode hilsner Anette Schou
  C Vi ser muligheder…..

 • Jeg håber det aldrig bliver en realitet. Der var et hotel der engang for længe siden, men da så hele Skagen ret så anderledes ud og først og fremmest var der ikke så enormt mange turister på alle tider af året, som der er nu. Det store turistpres der er nu vil jo bare blive forhøjet – til ingens glæde. Det hjælper ikke at snakke om arbejdspladser, det bliver jo sikkert alligevel folk udefra som får de arbejdspladser og hvad endnu værre er, så bliver der simpelthen alt for meget tryk på alle steder. Jeg var sidste weekend en tur på Grenen og jeg siger dig, det var som at gå på strøget i Århus! Med så mange personer alle steder oplever ingen det store sus med naturen, man oplever kun det at der går en masse andre der også. Det er nærmest kun iriterende og tror man at de købestærke turister gider være sådan et overrendt sted med høje priser på alt? Det tror jeg ikke de vil, verden er stor og der er mange andre steder at tage på ferie end i Skagen.

 • En fantastisk ide men grenen restaurant /museum skal blive . og det nye hotel skal være for alle om de er arbejdsmænd eller akademiker det skal være for ALLE der har lyyst til at betale hvad det koster
  mvh Karsten Drastrup i byrådet for DF

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et internationalt badehotel på Grenen – Skagens nye spydspids' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER