
SF og Venstre ønsker sager belyst i Børne- og Ungdomsudvalget
8. november 2017 - kl. 6:15 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
SF og Venstre har anmodet om at få et par sager belyst på næste møde i Børne- og Ungdomsudvalget den 9. november.
Forud for mødet har begge sager af den administrative ledelse fået påført indstillingen ”drøftes”.
Venstres henvendelse drejer sig om private dagplejeres kørsel med børn. Venstre ønsker, at Børne- og Ungdomsudvalget undersøger yderligere på beslutningen om at forbyde private dagplejere at køre med børnene.
”Vi foreslår, at vi undersøger behov, ønsker og problemer i relation hertil hos de implicerede parter,” hedder det i Venstres henvendelse.
Læringsplatform i skolerne
SF ønsker en orientering om og en drøftelse af læringsplatformen (LMS).
Avisen kan fortælle, at der i et dokument fra maj 2016 til forældrene redegøres for, at der med virkning fra den 1. august 2016 indføres læringsplatform på skolerne i Frederikshavn Kommune. Dokumentet er underskrevet af skole- og dagtilbudschef Vibeke Post Madsen.
Læringsplatformen forkortes LMS, der står for Learning Management System. En læringsplatform er et elektronisk værktøj, der bl.a. har følgende muligheder:
- planlægning af læringsforløb med læringsmål
- give feedback og foretage evaluering
- udarbejde årsplaner
- uddele og modtage elevarbejder
- individuelle læringsforløb
- forældre kan følge med i årsplanen
- forældre kan følge barnets arbejde og præstationer
- samle elevens arbejder og resultater i en elevplan
- samle elevens arbejder og resultater til brug for Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU)
Det fremgår videre af dokumentet, at indførelse af LMS kræver en større adgang til elektronisk udstyr for eleverne. Der arbejdes på en fordelingsmodel for dette i Frederikshavn Kommune.
Det forklares endvidere, at alle lærere i løbet af foråret 2016 bliver ”klædt på” til at indføre LMS, og der gennemføres et antal læringsforløb i forskellige fag. Nogle elever vil i indkøringsfasen få flere LMS-læringsforløb end andre.
Dokumentet fra maj 2016 peger tillige på, at elevplanerne i indkøringsåret 2016/17 indeholder de læringsforløb, der er tilgængelige i LMS. For elever i specialklasser gælder, at de nuværende elevplaner kan videreføres.
”Indførelsen af LMS giver jer forældre nye muligheder for at følge med i de ting, der foregår i skolen. På forældremøder og andre arrangementet vil I få mulighed for at lære systemet at kende,” forklares det.
Af et punkt på Børne- og Ungdomsudvalgets dagsorden i januar 2016 fremgår det, at Læringsplatformen er en del af en aftale, indgået mellem KL og Undervisningsministeriet om, at alle kommuner i udgangen af 2017 skal være i gang med at implementere en fælles brugerportal bestående af en fælles national samarbejdsportal samt en fælles kommunal læringsplatform.
Hos KL har man nærmere beskrevet, at der kan være/er forskel mellem LMS og læringsplatform. Herom kan læses ved at benytte dette link:
http://www.kl.dk/Folkeskolen1/Laringsplatform-eller-LMS-id206908/
Og bladet ”Folkeskolen” har en udførlig udredning af læringsplatform. Der er tilgang vis dette link:
https://www.folkeskolen.dk/560018/din-skole-skal-vaelge-laeringsplatform-
Tekst af Per Rye
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'SF og Venstre ønsker sager belyst i Børne- og Ungdomsudvalget' til en bekendt