Landbaseret saltvandsdambrug på Buttervej
11. januar 2018 - kl. 8:25 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Frederikshavn Kommune har meddelt miljøgodkendelse til etablering af et landbaseret saltvandsdambrug – Skagen Aquaculture – på adressen Buttervej 45. Afgørelsen er truffet i henhold til bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed i medfør af miljøbeskyttelsesloven.
Projektet med Esben Bøje Jensen som kontaktperson omfatter etablering af i alt 3 ”RAS2020-moduler” til produktion af regnbueørreder på ca. 4 kg. Den samlede produktion bliver på 3.600 tons ørreder.
Projektet etableres i to etaper, og der forventes fuld drift i løbet af 2021. Anlægget etableres med eget rensningsanlæg. Renset procesvand udledes til Kattegat. Vandforsyningen til anlægget består af dels saltvand fra Skagerrak og dels ferskvand.
Frederikshavn Kommune har samtidig vurderet, at projektet ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering efter lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
Klagefristen udløber ved midnat den 1. februar 2018.
Se mere om anlægget på kommunens hjemmeside:
Link til den samlede miljøgodkendelse og planerne for anlægget:
Tekst af Per Rye
4 kommentarer til “Landbaseret saltvandsdambrug på Buttervej” under annoncerne.
@Erik Lundholm, nederst i artiklen er der en link til miljøgodkendelsen, læs den.
Jeg ved ikke om,det er en fejl, men i mine ører lyder det forkert, at spildevand skal udledes i Kattegat og ikke i Skagerak, der ligger noget tættere på, men at grave en spildevandsledning ned, giver selvfølgelig noget arbejde til byen mvh. Erik Lundholm
Der er ingen grund til VVM i denne sag, som er under fuld kontrol rent miljømæssigt.
Det er dejligt at se, at der for engang skyld sker noget positivt erhvervsmæssigt.
Det er kun mågerne, som kommer på Nordstrand og havet som har taget 40 meter af klitterne på få år.
MVH
Poul
Selvom der er rigtig god grund til at hjælpe nye erhvervsinitiativer på vej, så antallet af lokale arbejdspladser kan vokse, så skal der samtidig være stor opmærksomhed på vores naturværdier. Det undrer derfor at kommunen ikke har krævet en VVM undersøgelse forud for godkendelsen. Ikke mindst set i lyset af, at kommuner andre steder i landet har afslået godkendelse af sådanne anlæg netop på baggrund af konkret VVM undersøgelse.