
Flere skal med: Nyt projekt skal hjælpe ledige i job
15. februar 2018 - kl. 7:01 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Når virksomhederne fremover bliver kontaktet af en Jobformidler, så er det et nyt projekt, som Jobcenter Frederikshavn håber virksomhederne tager godt i mod. Der er nemlig brug for at tage nye metoder i brug for at finde job til de ledige, der har været ledige i mere end fem år og som skal ind på arbejdsmarkedet igen
Flere skal med, hedder projektet, der skal sætte skub i både virksomhederne – der melder om behov for flere hænder – og de ledige, der har været borte fra arbejdsmarkedet i mere end fem år i forbindelse med sygdom eller andet.
”Selv ganske små job er der brug for til projektet. Når vi skal have denne her gruppe af mennesker ind på arbejdsmarkedet, så kan det være de fx skal begynde med få timer ad gangen for at vænne sig til at være i job. Derfor vil vi gerne tale til virksomhederne om at tage socialt ansvar. Vi i Jobcenteret er med på sidelinjen, og vi er klar med den nødvendige opkvalificering, så vi kan finde det rette match og virksomhederne kan finde de ekstra hænder, de mangler blandt denne gruppe ledige,” siger Mette Neist, der er afdelingsleder i Team Job og Udvikling i Frederikshavn Kommune.
Ubrugt arbejdskraft
Projektet retter sig mod de, der har været på kontanthjælp i mere end fem år, og Frederikshavn Kommune får satspuljemidler til at gennemføre det. Her kommer Jobformidleren ind i billedet. Jobformidlerne er et nyt begreb, der blandt andet skal optræde som mentor/virksomhedskonsulent i forhold til at få hver enkelt kontanthjælpsmodtager sluset ind på arbejdsmarkedet. Projektet er sat i værk for at udnytte en ubrugt ressource af arbejdskraft ved at hjælpe længerevarende ledige ind på et arbejdsmarked, der bliver stadig mere presset for at skaffe de nødvendige hænder. Projektet slutter i 2019. Og på det tidspunkt skal alle i målgruppen være i arbejde eller uddannelse:
”Vi møder selvfølgelig virksomhederne med en gruppe af ledige, som er parat til at få et job. Og jobformidleren hjælper med de forhold, som måske spænder ben. Det kan være helt konkrete ting som tandlægebesøg eller motionscenter, det kan også være at jobformidleren følger borgeren tæt i den første periode, fordi det er sårbare mennesker, vi har med at gøre her. De skal først ud og arbejde deres robusthed op. Det betyder ikke, at man skal undlade at stille krav som arbejdsgiver, men at man skal være opmærksom på, at der også er behov for at være rummelig,” siger Mette Neist.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Flere skal med: Nyt projekt skal hjælpe ledige i job' til en bekendt