Ja og nej til dispensationer på Sct. Laurentii Vej

Ja og nej til dispensationer på Sct. Laurentii Vej

17. august 2018 - kl. 8:54 - af

Indstillingen godkendes, idet der skal anvendes kvadratiske glas i vinduerne.

Således lyder den beslutning, som Plan- og Miljøudvalget tirsdag eftermiddag har truffet vedr. en ansøgning om renovering af samt om- og tilbygning til ejendommen Sct. Laurentti Vej 124. Renoveringen indebærer bl.a. tilbygning af udskud på den nordlige facade og udvidelse af boligen mod øst, etablering af ny tagkonstruktion med kviste på begge tagflader samt tilbageførelse af de oprindelige vindueshuller på den sydlige facade.

Bygningen er udlagt i lokalplanen som et bevaringsværdigt længehus og er desuden klassificeret i Skagen Kommuneatlas med en høj bevaringsværdi og SAVE-registreret med en kategori på 3.

Bygningen er opført i 1880, men fremstår i dag med ”uheldige” store vindueshuller fra 1950-1960, hvori der er isat termovinduer.

Renoveringen af Sct. Laurentii Vej 124 er nøje tilpasset gennem dialog med Center for Teknik og Miljø, hvor byggeriet som helhed efter renoveringen vurderes at fremtræde i en stil, der er i fuld overensstemmelse med lokalplanen formål og intentioner.

Nej til altan-planer

Ejendommen Sct. Laurentii Vej 109 fik derimod et nej til færdiggørelse af en altan. Det på trods af, at kommunaldirektøren forud for mødet havde indstillet, at Plan- og Miljøudvalget godkender altanen med de ansøgte dispensationer.

På baggrund af klager fra nabo konstaterede Center for Teknik og Miljø i 2017, at altanen på ejendommen uden tilladelse var udskiftet til en ny og større stålaltan. Ejer har på den baggrund søgt en lovliggørelse af altanen.

Ansøger har i forbindelse med en gennemgribende renovering af ejendommen i 2015- 2016 udskiftet den oprindelige altan, som var/er tilhørende boligen på 2. sal og medregnet i ejendommens samlede opholdsarealer.

Den oprindelige altan var udført i træ med en bredde på 3,76 m og en dybde af 2,48 m. Den nye stålaltan er opført i 2016 og er etableret med samme placering som den oprindelige ved ejendommens øverste etage.

Altanen er udført af galvaniseret stålramme med altangulv i hårdttræ, en bredde/spænd på 3,76 m og øget dybde med 0,5 m, så dybden nu er 2,98 m.

Hele altanen er understøttet af 4 galvaniserede jernstolper, som er fastgjort til underetagens betonterrassedæk. Gelænder er også udført i galvaniseret stål.

Ejendommens ejer har søgt om dispensation til at bibeholde altanen, men er indstillet på at inddække stålsøjlerne, så de fremstår med pudset overflade som en naturlig del af ejendommens facade samt beklæde øvrige synlige stålkonstruktioner med træ, så stålkonstruktionen ikke er synlig.

Men Plan- og Miljøudvalget har altså nu vendt tommelen nedad.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ja og nej til dispensationer på Sct. Laurentii Vej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2018 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER