Nu skal du sortere dit affald i den nye beholder

Foto: Frederikshavn Forsyning.

Nu skal du sortere dit affald i den nye beholder

28. september 2018 - kl. 6:40 - af

Fra mandag den 1. oktober skal de fleste husstande i Frederikshavn Kommune sortere madaffald og restaffald i en ny affaldsbeholder med 2 rum. De første par uger er lidt specielle, fordi den nye ordning bliver rullet ud samtidig med, at den gamle ordning bliver afviklet.

Har du fået en ny affaldsbeholder med 2 rum, er du med i den nye affaldsordning i Frederikshavn Kommune. Det betyder, at du i den første uge i oktober får tømt din gamle affaldsbeholder eller hentet din affaldssæk for sidste gang.

Skraldemanden sætter ikke en ny sæk i dit sækkestativ, og den gamle beholder bliver plomberet med en mærkat, hvor det fremgår, at den ikke bliver tømt fremover. Sækkestativet er dit eget, og du kan bruge det, til det du vil. Den gamle beholder bliver afhentet, med mindre du har aftalt andet med Frederikshavn Affald.

Den første uge
Den 1. oktober starter de nye skraldebiler på deres ruter. Halvdelen af husstandene får tømt den nye beholder allerede i den første uge, selv om den kun indeholder lidt affald. Det er nødvendigt for at komme ind i den rigtige rytme med tømningsdage og -uger.

Overgangen fra den gamle til den nye ordning betyder også, at en del husejere får besøg af to forskellige skraldebiler den første uge i oktober. Det er nødvendigt, fordi de nye beholdere bliver tømt af nye skraldebiler med 2 rum til henholdsvis madaffald og restaffald.

Afhentning af dit affald fremover
På borger.dk kan du fra den 1. oktober tjekke, hvilken ugedag din nye affaldsbeholder bliver tømt. Du kan også se, om det sker i lige eller ulige uger.

– Vi forventer, at indkøringen af den nye affaldsordning går stille og roligt, selv om der selvfølgelig kan opstå uventede ting i et så stort projekt. Vi informerer løbende på vores hjemmeside, og folk er altid velkomne til at ringe os, hvis de har spørgsmål, oplyser direktør i Frederikshavn Affald, Tore Vedelsdal.

 

Forsyningen modtager flere henvendelser med spørgsmål om, hvorfor man må lægge hel- eller halvfyldt emballage i rummet til madaffald, og hvordan denne emballage bliver sorteret fra. Gemidan A/S, der ejer og driver det nye forbehandlingsanlæg, har lavet en informationsvideo, der viser, hvad der sker med vores madaffald, når det bliver modtaget på anlægget. Du kan se videoen herunder:

 

15 kommentarer til “Nu skal du sortere dit affald i den nye beholder” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

15 kommentarer til “Nu skal du sortere dit affald i den nye beholder”

 • Al begyndelse er svær, det er ikke altid tingene følges ad, men det kommer nok . Bilerne får nok rum til affalds sorteringen engang ud i fremtiden. Nu tømmes der kun hver 14 dag ca. 2 gange om måneden og Ja så er der jo lige en ekstra tur til kørsel med pap og papir hver 4 uge. Jo jo vi får det nok lært til alles tilfredshed. Øvelse gør mester.Håber det bedste.venligst Britta Jensen

 • Sjovt, jeg sad i min bil da de tømte vores for første gang, og undrede mig egentlig over de tømte 2 containere på en gang, men slog det hen, da jeg ikke vidste hvordan og hvorledes egentlig… Men man får følelsen af der er noget ulden ved det. Samt bliver der holdt oplysninger tilbage for borgerne?

 • Til:
  Tore Vedelsdal – Forsyningen.
  Til din orientering er der gået en uge og du – dermed Forsyning – har endnu ikke fremlagt de konsekvensberegninger der ligger til grund for sortering af affaldet og dets transport rundt i store dele af Jylland.
  For logisk tænkende borgere, stille det spørgsmål om der er foretaget konsekvensvurderinger i forhold til miljøbelastningen og man stiller også det spørgsmål om Frederikshavn kommune er så grøn som man mener.
  Nu er der flere borgere der kræver et seriøst svar – så må det vel komme.
  Husk nu at Forsyningen er til for borgerne og ikke omvendt, men desværre bliver det borgerne der skal betale hvis noget går skævt.

 • Lennart Hårdberg Nielsen

  Jeg har hørt at de første par uger efter ordningen er startet tømmer de i de gamle biler i tilfældet at der skulle være nogen der uforvaret skulle bruge de gamle containere. Selvom der er blevet skrevet at de gamle containere skulle blive forseglet er det ikke sket ude ved os og hvis man ikke lige husker det kunne man komme til at smide affaldet i den forkerte

 • Til grin!! Ja sådan føler jeg mig også, når vi i mange år har sorteret plast fra i en kasse for sig selv. Når den så skal tømmes på genbrugspladsen, får man besked om, at det bare skal i småt brændbart. Man har en fornemmelse af, at det kan være fuldstændig ligegyldig med alt den sortering. Det kommer jo alligevel i et og samme hul, enten i skraldebilen eller på genbrugspladsen.
  Lad os nu få nogle konkrete tal på bordet.
  Tore skriver, der er lavet mange beregninger på energiforbrug. Frem med tallene.
  Og så vil vi da gerne se fotos af de nye skraldebiler. Ikke fra siden, men dér hvor vores affald “sorteres” fra begge huller i containeren.

 • Alt i et og samme rum, det samme så jeg i dag på Nedre Mosevej, ved nummer 9-11!!
  Det er i orden vi skal sortere, men vi er til grin, når alt kommer i samme kværn.
  Og såfremt affaldet skal køres til Thisted, hvordan ser økonomien så ud?

 • Jens Ove Bagterp

  Til Tore Vedelsdal, Forsyningen:
  I formiddags blev vores nye container tømt for første gang. Her er nogle observationer, som jeg gjorde:
  Der blev tømt 2 containere samtidigt:
  – i min optik betyder det, der skal være 4 separate rum i skraldebilen for at kunne holde affaldet adskilt
  – selv med min bedste vilje så jeg kun 1 komprimeringsbom, så det undrer mig yderligere, at der skulle være 4 separate rum i skraldebilen

  På linje med Erik Vium, synes jeg, der er noget at forklare fra Tore Vedelsdal og Forsyningen:
  1. Er det korrekt, det sorterede affald ender i samme rum i skraldebilen? Det betyder så, der ingen sortering finder sted trods de fine løfter herom
  2. Er det korrekt, affaldet køres fra Skagen til Løgstør for at blive brændt, da der ikke kan leveres mere til Frederikshavn, Hjørring og Aalborg?
  3. Som Erik Vium kunne jeg godt tænke mig at se konsekvensberegningerne herfor
  4. Husk Forsyningen er ejet af borgerne og til for borgerne og ikke omvendt. Husk lige på det, inden du svarer, Tore Vedelsdal!

 • Til:
  Tore Vedelsdal – Forsyningen.
  Hvad?????
  Dit svar er ikke noget der kan bruges og er intetsigende.
  Hvis Forsyningen har de beregninger som der er blevet spurgt om, skulle Forsyningen fremlægge den af hensyn til debatten og interessen for miljøet.
  Forsyningen er vil til for borgerne?

 • Tore Vedelsdal, Forsyningen

  Der er lavet mange beregninger over energiforbrug ved transport i forhold til den energi, der er i affaldet. Alle beregninger viser, at der er meget mere energi i affaldet, som udnyttes ved forbrænding eller ved bioforgasning, end den energi, der bruges til transport.

  Man skal jo huske på, at maden oprindeligt er kørt fra landbruget til byen, og så er det kun naturligt, at noget køres tilbage.

 • Man kan undre sig, at Forsyningen ikke har foretaget en konsekvens vurdering og dermed kommet frem til en seriøs løsning af affaldssorteringen. En løsning der kunne havde sat kommunen på landkortet.
  Et forventet svar fra Forsyningen på udebliver sikkert.
  Beregningen der er foretaget er ganske spændende.

 • Ledif!!
  Jeg ser ingen spørgsmål fra Michael. Kun en konstatering af fakta.
  Et ? Ser jeg ikke.

 • @Michael, der er flere spørgsmål end svar i din analyse.

 • Har gravet lidt i affaldssorteringen
  Da Skagen forbrænding er ’på pause’ skal affaldet fra Skagen mindst køres til Frederikshavn (ca. 40 km) for at blive sorteret , men da sorteringsanlægget i Frederikshavn først er færdigt omkring nytår skal det køres til Hjallerup for at blive sorteret. En lille tur på godt 80 km. Pr læs. 2 mand og en lastbil
  Der skal nok køres ca. 500 ture fra Skagen til frederikshavn pr år og her er ikke taget højde for at der køres retur til Skagen.
  Kender i øvrigt ikke udgangspunktet for skraldebilerne
  Når affaldet så er torteret og lavet til ’pulp’ skal det videre til et biogas anlæg .Der er et i Hjørring og at i Åbybro hvis de altså vil købe ’pulpen’ ellers må det jo køres længere væk.
  Da en lastbil kører ca. 6 km. Pr liter diesel, bliver der brugt ca. 3300 l og det vil medføre godt 9 ton co2.
  Så er der de 2 mand i skraldebilen, slitage på veje og en times kørsel hver vej.
  Det er som jeg ser det ud fra de oplysninger jeg har fundet. Det kører for forsyningen og kommunen

  v.h
  Michael

 • Jeg synes det er fint, at vi skal sortere affaldet. Jeg har set videoen. Men hvor langt væk ligger dette anlæg? Hvor langt skal skraldebilen køre for at læsse af? Kan den nøjes med én tur til og fra feks. Skagen pr. dag? Kører den nye moderne skraldebil på biogas, som er produceret af vores affald? Hvad med slid på vejene? Den trafik koster også penge. Nogen må kunne give et seriøst svar.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu skal du sortere dit affald i den nye beholder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER