Spar Nord Skagen: Stærkt kvartalsresultat fører til opjustering

Spar Nord Skagen: Stærkt kvartalsresultat fører til opjustering

5. maj 2019 - kl. 6:16 - af

Sammen med resten af Spar Nord kommer Spar Nord Skagen ud af første kvartal med et resultat på 263 millioner kroner efter skat. En generel positiv udvikling på alle væsentlige forretningsområder er med til at trække resultatet op, og det fører til en opjustering af forventningerne til hele året.

Spar Nord har netop offentliggjort regnskab for første kvartal 2019, og det viser et stærkt resultat på 263 millioner kroner efter skat, svarende til en egenkapitalforrentning på 11,8 procent. Regnskabet afspejler et højt aktivitetsniveau i perioden, og det betyder, at banken fortsætter med at vinde markedsandele.

Bankens forretningsomfang er i første kvartal vokset med næsten 6 milliarder kroner – en stigning, der er bredt funderet på kreditformidling, indlån og kapitalforvaltning, fortæller direktør Morten Kock i Spar Nord bankområde Nord, der samtidig betegner resultatet som meget tilfredsstillende:

– Vi har i de første måneder oplevet et meget højt aktivitetsniveau blandt vores kunder på både indlån, udlån og investering, og det betyder, at vi indleder 2019 med samme udvikling i vores kerneforretning, som vi så i slutningen af 2018, siger han og fortsætter:

– Denne udvikling er styret af flere forhold og har blandt andet betydet, at vores bank- og leasingudlån er vokset med 1 milliard kroner, mens vores realkreditformidling er vokset med 1,2 milliarder kroner i perioden. Derfor er vi alt i alt meget tilfredse med resultatet, der denne gang ikke er nævneværdig påvirket af ekstraordinære indtægter, som vi så sidste år.

Bankens omkostninger steg 44 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år som følge af både stigende lønomkostninger og stigende omkostninger affødt af den høje aktivitet, mens nedskrivningerne for perioden landede på beskedne 10 millioner kroner.

På baggrund af resultatet for første kvartal opjusterer Spar Nord forventningerne til hele året til niveauet 750 – 850 millioner kroner efter skat.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Skagen: Stærkt kvartalsresultat fører til opjustering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger