Generalforsamling i Kappelborgs Venner

Generalforsamling i Kappelborgs Venner

6. maj 2019 - kl. 10:14 - af

Den 30. april var der generalforsamling i foreningen Kappelborgs Venner, og Avisen bringer her bestyrelsens beretning:

Forord:

8 år med Kulturhus Kappelborg

Siden 2011 har Kulturhus Kappelborg summet af liv og aktiviteter, både inde og ude. Og sikken en udvikling. I forhold til byens størrelse, er det helt fantastisk, hvad der bliver tilbudt af kulturelle oplevelser.

Som medlem af Kappelborgs Venners Bestyrelse er det en stor glæde at se hvordan byens borgere, gæster og venner bruger huset.

Kulturhuset er i fortsat vækst med ca. 170.000 besøgende hvert år. Året bød å 30 koncerter og 9 teaterforestillinger (incl. Børneteater). Samlet set et aktivitetsniveau, vi skal være stolte af. Der bliver tilbudt koncerter, teater og foredrag, til en bred målgruppe af brugere.

Bestyrelsens beretning for foreningen Kappelborgs Venner – år 2018/2019

Velkommen til foreningens 5. generalforsamling, siden stiftelsen af Venneforeningen den 28. april 2014.

I bestyrelsen tager vi stadig vedtægterne i hånden, for at holde vores fokus på foreningens formål:

  • At fremme kulturlivet i Skagen by og Frederikshavns Kommune, ved aktivt at udbrede kendskabet til Kulturhus Kappelborg.
  • At støtte aktivt op omkring Kulturhus Kappelborgs arrangementer og øvrige aktiviteter.
  • At udvikle og gennemføre egne kulturelle arrangementer til støtte for Kulturhus Kappelborg.

Vi er både stolte og glade over, hvor godt huset fungerer, og det lykkes ikke mindst at mange af jer regelmæssigt giver en hjælpende hånd og bakker op. Det skal også nævnes at foreningen har en rigtig god dialog med husets ansatte og kurturhuschef Lars Illum.

Fakta for bestyrelse og foreningen

På sidste generalforsamling blev det vedtaget ledes af en bestyrelse på 5-8 medlemmer. Det har vist sig at være en rigtig god beslutning. Vi er nu 7 bestyrelsesmedlemmer mod 5 før. Vi har nu en rigtig flot sammensætning mht. køn, alder og ikke mindst kompetencer.

Formand, Flemming Stig (på valg – villig til genvalg)

Kasserer, Allan Kastor Andersen

Sekretær, Lene Kappelborg (på valg – ønsker ikke genvalg)

Maria Groes Eldh (på valg – villig til genvalg)

Susanne Nielsen, bestyrelsesmedlem

Ulla Egholm, bestyrelsesmedlem

Jakob Dalsgård, bestyrelsesmedlem

  • Suppleant, Sven Molbo
  • Revisor, Ole Neve
  • Revisorsuppleant, Chresten Sloth

Hvorfor være medlem af Kappelborgs Venner

Som medlem kan du få flotte rabatter på udvalgte arrangementer, får information på spændende arrangementer før andre, få tilbud om at hjælpe til ved arrangementer, bl.a. pasning af bar, billetkontrol m.m. og det giver en masse gode oplevelser.

Men ikke mindst – så er vi i foreningen ambassadører for huset – og dermed viser vi en opbakning til det Kulturhus, som vi alle elsker og er stolte af. Og jo flere vi er, jo stærkere står vi, politisk, ved ansøgninger til fonde og meget mere. Så min opfordring må være – tal med din nabo og få ham/hende til at melde sig ind i foreningen. Det er meget nemt – gå ind på Kappelborgs hjemmeside – øverst er der et link til Kappelborgs Venner – og her kan man melde sig ind. Hvis hvert enkelt medlem tegnede et medlemskab, kunne vi fordoble medlemstallet – ønsketænkning, men vel ikke urealistisk.

I 2018 var vi 166 medlemmer.

Sponsorater:

ENV-Fonden: Tekniske forbedringer i forbindelse med etableringen af en e-sportsforening kr.40.000,-

ENV-Fonden: Venneforeningen har sammen med Biografen søgt til nye stole kr.150.000,-

Skagen Bazaren (Loppemarked): Sponsorat til kaffemaskine kr.6.350,-

Dertil kommer de mange gaver der blev givet lokalt til vores lotteri i forbindelse med vores julearrangement – det var en fornøjelse at være rundt i forretningerne – der er stor opbakning til Kulturhus Kappelborg. Skagen Fiskerestaurant sponsorerede Gløgg.

På lokalt initiativ er to ildsjæle Jonna Thygesen og Freddy Jokumsen gået i gang med at finde sponsorer til en ny bardisk – på nuværende er der lokalt indsamlet 61.000,-. Tak for det.

Arrangementer Kappelborgs Venner:

Julematinè: En rigtig god eftermiddag, hvor ”Happy Holiday Jazz Quartet” med Michelle Elmhøj i front. En fantastisk god og underholdende koncert. Medlemmer af Kappelborgs Venner var inviteret gratis med. Desværre kunne vi være flere – og det har givet bestyrelsen en ide om at flytte arrangementet til oktober/november, da der i december er et væld af arrangementer. Herom senere.

Koncert med Alexander Oscar: Den 11. oktober arrangerede foreningen en ungdomskoncert i samarbejde med Kappelborg, SSP og skolerne. Det var en stor økonomisk satsning, men bestyrelsen var enige om at vi ville lave et kvalitetsarrangement, som primært henvendte sig til det unge publikum.

Glæd jer – den 14. september kommer OH Land – et arrangement arrangeret af Kappelborgs Venner i samarbejde med Kulturhus Kappelborg. Billetsalget starter på fredag kl. 12.00.

Kappelborgs Baghave:

Der har været mange gode kræfter i gang med at få etableret lagerplads og renovering af P-pladserne bag Kappelborg. Foreningen henvendte sig pr. brev til Anders Broholm formand for Kultur og Fritidsudvalget. Vi fik straks besked om at det ville blive taget op på førstkommende udvalgsmøde. Vi har også fået stor opbakning til projektet af vore lokale politikere Peter Sørensen og Bjarne Kvist, samt mange lokale borgere.

Det endte godt – nu bliver der bygget to depotskure og renovering af P-pladsen – det bliver skønt at det område forskønnes.

Betalingsproceduren laves om:

Som så mange andre foreninger er opkrævningsmetoden en udfordring – heldigvis indbetaler de fleste, når de få en mail om kontingent – men vi må også konstatere at vi mister medlemmer på metoden. Enten fordi de glemmer at indbetale eller ikke har set mailen. Derfor arbejder Allan med et pbs-system, som man kan tilmelde sig og betalingen trækkes automatisk. Det vil Allan fortælle mere om under hans beretning.

Tak til alle:

Tak til alle medlemmer for støtte og opbakning – vi vil gerne være flere, så hjælp os med af skaffe flere medlemmer. Vi glæder os til et forsat

Tak til Lars Illum og Kulturhusets personale for et rigtig godt samarbejde. Lars Illum deltager i alle bestyrelsesmøder, hvor vi bliver grundigt informeret om ”livets gang på Kappelborg” – Tak til Lars for det store arbejde du gør for at vi har et meget velfungerende Kulturhus.

Og til slut – en rigtig stor tak til bestyrelsen for jeres store engagement – vi har en rigtig god og velfungerende bestyrelse.

Desværre må vi sige farvel til Lene Kappelborg, som har været med fra begyndelsen – tak for din utrættelige indsats. Lene ønsker ikke genvalg – vi vil savne dig rigtig meget.

På vegne af bestyrelsen

Flemming Stig

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Generalforsamling i Kappelborgs Venner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger