Mogens Bandholm svare Bjarne Kvist

Mogens Bandholm svare Bjarne Kvist

24. juli 2019 - kl. 9:58 - af

Mogens Bandholm: Lad naturen, lyset og kulturen få plads i vores by. 

Lige hjemkommet fra en dejlig tur til Færøerne, vil jeg gerne svare på Bjarne Kvists (BK) lidt provokerende læserbrev her i avisen den 15. juli.

Celsus den yngre (ca. 100år efter Kristi) sagde:

”ultra posse nemo obligatur” – ”ingen er forpligtet  ud over sin evne” – og det vil jeg lade BK komme til gode.

At Skagen museum ikke har fået nogen omtale af den specielle Krøyer udstilling, er noget vås! Både Kristeligt Dagblad og diverse kunst websites har skrevet om det. Men altså ikke i BK´s avis.

Jeg er ikke vidende om BK’s interesser ud over musik, heller ikke de litterære, men en ting har han læst – Janteloven.

BK skriver, at jeg valgte at bosætte mig midt i MINEFELTET, en betegnelse jeg ikke er kendt med før nu. Jeg troede i min naivitet, at lokalplan SKA200.C1 der udlægger centerområdet som beboelse – helårs beboelse, og ikke et minefelt var gældende. Men det er det altså ikke alligevel.

Grunden til mit valg af bolig heroppe var ganske enkelt, at når jeg når rollator alderen, ville jeg have nemt til indkøb, læge og hvad der ellers måtte være brug for.

Uge 29 er ikke Hellerup ugen, og har ikke være 2900 i næsten 10 år. I 2010 havde Børsen en stor artikel der konkluderede, at de ”gamle” penge holdt sig diskret i baggrunden – de var der her slet ikke i uge 29. Hellerup segmentet har droppet Skagen sammen med de Royale.

Nu er det nyrige Wannabees i leasede biler der flasher deres penge.

På Færøerne bræger fårene, men de overholder de gældende regler for støj. Det gør vi ikke i Skagen (som iflg. BK skriv af 28/07/17) er det eneste sted i landet hvor reglerne ikke overholdes.

Hos os er støjgrænsen 10dB eller mere en 3x højere end Miljøstyrelsens regler. Hvorfor, hvorfor skal musik være så højt – og så i offentligt rum? Det svarer jo til at kommunen, ligesom når de giver dispensationer tillader ubegrænset støj, tillader fri hastighed på kommunale veje!

BK spar mig for dine nedladende bemærkninger om brok og sure opstød. Det er ynkeligt, ikke en erfaren byrådspolitiker værdigt.

Jeg tillader mig at gøre opmærksom på, at tiden er ved at løbe fra den politik du og flertallet i byrådet støtter, nemlig det vi i afsætningsøkonomi kalder ”Tivolisering” – hvis ikke du kender begrebet, så prøv at Google det.

Tiden er ved at løbe fra Tivoliseringen. Turisterne i dag vil have det autentiske, det naturlige, de vil have oplevelser, det oprigtige miljø- og ikke mindst fred og ro.

Med venlig hilsen

Mogens Bandholm

25 kommentarer til “Mogens Bandholm svare Bjarne Kvist” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

25 kommentarer til “Mogens Bandholm svare Bjarne Kvist”

 • Herr Mogens Bandholm
  Noget skal vi jo nok være enige om, men overordnet er der dæleme nok mere vi er uenige om, når jeg læser dine indlæg om problemer der på sigt vil skade Skagen. Det kan vi altid komme tilbage til, når du og dine meningsfæller vender tilbage med løsninger på, hvordan vi f.eks. undgår fulde nordmænd, som i parants ikke er ene om at gøre sig bemærket, og nuværende uge 29 gæster

 • Mogens Bandholm

  Til Jan leer,

  Jamen så er vi jo enige,😜

 • Mogens Bandholm, at Bjarne Kvist startede betyder vel ikke, at du absolut skal hyle med de ulve du er iblandt. Argumentet at Bjarne startede, og så må jeg også, minder mig om reaktionen blandt børn – Peter slog mig først, og så må jeg også slå Peter.
  Bare lige for at få det på plads. Er ikke i tvivl om, at du ikke har din viden fra Google, men jeg henviser bare til, at tiviolisering anvendes i flæng og ikke kun indenfor afsætningsøkonomi, og at du kunne konstatere dette ved at google begrebet. Jeg kunne finde flere steder i Skagen, hvor begrebet ville være dækkende.

 • Mogens Bandholm

  Til Jan Leer,
  Nu var det BK der bestemte tonen I debatten, så jeg hyler kun mellem de ulve jeg er iblandt. BK er en offentlig person, i det mindste lokalt, så han burde vide bedre.

  Jeg er vidende om at de royale var her på diskret ophold, og ikke andet.

  Jeg flyttede som mange andre fra Skagen for at få en uddannelse, en anden end der var tilgængelig. Både dengang og nu. Min karriere var indenfor marketing og salg dels for en amerikansk firma Eli Lilly, og de seneste 31 år for italienske ENI. Men det har ikke gjort mig til mindre skawbo, snarere tværtimod. Og nej, min viden er ikke baseret på Google.

  Jeg stiller ingen krav, Jeg gør bare opmærksom på problemer der på sigt vil skade Skagen.

  Heller ikke er jeg inviteret af kommunen til en brainstorming, om turisme i Skagen, og bliver det næppe. Men det er min hensigt sammen med andre, at komme med oplæg til kommunens manglende evner til at takle vores problemer heroppe, og det er ikke kun turisme. Der er en del andre, som du sikkert ved.

 • John Nebbelunde

  Her til slut i denne tråd, har jeg kun et ønske, at Bjarne kvist ville stramme ballerne og reagere på alle de indlæg der ses i tråden? Især det af Eine Schriever fra 26 juli, idet jeg er overbevist om at mange fastboende synes godt om dette indlæg, uden dog at give udtryk for det på nogen måde.
  Men det er jo ikke sikkert han må for Mor Birgit S.Hansen og resten af holdet i Fr.Havn, – eller også kan han ikke finde et fornuftigt svar?
  Der er jo nok politik i sådan noget her?…
  Forsat god sommer

  John Nebbelunde
  Nye Borgerlige

 • Bandholm, mit indlæg er IKKE et forsøg på forsvar af Bjarne Kvist. Men når du beder dig fritaget for nedladende bemærkninger, burde du ikke selv anvende disse. Dette er jo netop hvad der sker, når du lader det komme BK til gode, at man ille kan ladtes for manglende evner. Endvidere at du ikke er vidende om hans interesser, men helt sikkert ved, at han har læst Janteloven.
  Med hensyn til uge 29 har du jo nok ret i, at der ikke er så mange af Hellerup drengene mere, men at ingen er her er nok tvivlsomt. I hvert fald var de royale til stede i uge 29 i år!
  Jeg aner ikke, hvad du har beskæftiget dig med, men din bemærkning om, at tivolisering anvendes inden for afsætningsøkonomi , kunne jo nok tyde på et eller andet inden for økonomi. Også selv om begrebet jo bruges i flæng alle steder, men det er du jo nok bevist om evt via googling.
  Jeg er helt enig i, at vi skal passe på vor by og undgå alt for megen tivolisering, men er det ikke billigt bare at stille krav uden at komme med løsningsforslag? I hvert fald har jeg ikke kunne finde sådanne i dine indlæg, men det er måske sådanne forslag du vil fremlægge for kommunen? I så fald burde du offentliggøre dem fir os indbyggere, sådan at vi ved hvad vi går ind til, såfremt du får dine tanker igennem.

 • Eine problemet er vel ikke bare manglende politi?
  Hvor finder du lovgrundlaget for udstedelsen af bøderne, såfremt politiet var til stede?
  Mener ikke, at kommunen har grundlag, men at det skal etableres via lovgivere.

 • Eine Schreiber

  @Peter – kan man godt, men problemet er, at der ingen politi er til at kontrollere og uddele bøderne

 • Her til morgen kom det ud i pressen: Italien har fået nok! Nu må turister ikke længere spise pizza under Rialto-broen i Venedig! Man får bøder på 1000 €
  Man mener debattørerne om lignende tiltag kommer til Skagen?
  Hver gang man urinerer på åben vej, en bøde på 7.500kr?

 • John Nebbelunde

  @ John Larsen,
  Ser du ofte går ind og blander dig i debatter der i bund og grund ikke angår dig, men tilsyneladende kun for at brokke dig?
  sådan opfatter jeg dig
  Hvem er du egentlig? Hvis du ikke benytter “et falsk navn” så skjuler du dig godt… For jeg finder ingen af dit navn her i Skagen, hverken i tlf.bogen, krak, google, så tilsyneladende eksisterer du ikke? Og hvad rager så en ellers fornuftig debat dig?
  Mogens Bandholm, Ole nielsen og andre er mere mandfolk end du, så tror du ikke det var en god ide om du fandt dig en anden hobby? 😉

  John Nebbelunde

 • Eine Schreiver

  Mange synes jo bare, at vi skal smide Hr. Bandholm og alle de andre gamle brokkehoveder ud af byen – men det er jo den helt gale vej. Hr. Bandholm og de andre er faktisk fastboende i byen, hele året. De betaler skat og ejendomskatter som kommer byen og den slunkne kommunekassen til gode. De er også med til at skabe liv i byen, når sæsonen er ovre. Jeg ser desværre en større stigning i dem, som har opkøbt flere huse i Skagen, de udlejes – men pengene kommer ikke byen til gode, de forsvinder ud af byen, da ejerne er udenbys fra. Det samme før sig gældende med mange af de sæsonjobs der er. Det vælter frem lige før sæsonstarten, pop-up butikker, gallerier som lige tager de 3 måneder i Skagen. Herefter lukker og slukker de, skrider ud af byen igen.
  Og hr. Bandholm, kom til at sige fy-ordene: turister, støj…. så kom der igen gang i bålet.
  Men jeg må give Bandholm ret, der er meget støj i midtbyen, jeg kan sagtens forstå dem ser bor ude i. Nordbyen eller på Bankerne, der siger: det er da så hyggeligt- men de kan jo også tage hjem fra festen, til ro og fred. I midtbyen forsætter festen, dag efter dag.
  Og jeg tror også på, at de fleste mennesker kan lide musik, men behøver det at være med volumenknappen på højeste styrke?
  Der er spidsbelastning på byen, når festival, løb og 2 Cruise skibe er i byen samtidig. Det giver mange mennesker og trængsel, husk på – Skagen er en lille by
  – som de fastboende forsøger at servicere.
  Men de mange gæster giver jo også byens nogle flere udgifter og andre gener. Dem snakkes der ikke så meget om, men de mange biler giver udstødningsgasser, de mange biler laver slitage på byens i forvejen elendige veje, cykelstier.
  Cruise skibene forurener med deres motorer, de kører stadigvæk selvom de ligger til kaj, og hvis deres tanke ikke tømmes i land, må de desværre gerne stadigvæk tømme dem udenfor 12 sømile grænsen. Så er det man tænker: er det mon vand vi bader i ?
  Jeg tænker også, at vi skal satse mere på at få flere fastboende tilbage til byen, vi skal ikke fortsætte denne udvikling….. det er Løkken tilstande. Bare på min lille vej er vi nu kun 2 fastboende tilbage mens de resterende 10 huse, er sommerhuse eller udlejningshuse.
  Det er i mine øjne en syg udvikling, og en alt for ensporet vej at følge.
  Når man snakker med turister, og spørger dem: hvorfor kommer i til Skagen er svaret: det er miljøet, naturen og menneskerne i Skagen.
  Fortsat god sommer…..

 • Palle Steffensen.

  Jeg har boet her i 46 år, og ha givet min støtte til Bjarne via fb og på anden vis.

  Men jeg har også siddet på min terrasse gennem de sidste par aftner, hvor det har været dejligt vejr – så er det da generende at unge mennesker (jeg ved ikke hvorfra, men formentlig i Østerby) skal råbe og skrige til langt ud på aftenen og natten.
  Det skal oplyses, at jeg bor i nærheden af Poul Eegs camping, og er glad for at bo her HELE ÅRET, så pyt, men, man kan godt vise hensyn,også selv om man kun er her kort tid.
  Det vil være god turistpolitik,- og så er vi også fri for al den “selvynk”.
  Kan man ikke li` lugten, så ……

 • Annalise Nymand

  På vejen til Frederikshavn i går ved 13 tiden mødte jeg over 600 biler. Jeg tænkte hvad skal de arme turister gøre af deres biler- og dem selv. Har boet i Skagen i over 50 år, jeg er glad for turister, men tror vi skal passe på med ikke at få endnu flere. Var på SKM forleden, og her var rigtig mange mennesker. Et indkøb i Brugsen, kan være noget af en oplevelse, som det dygtige personale klarer i fin stil. Fortsat god sommer til skagboer og turister. ANNALISE NYMAND:

 • Mogens Bandholm

  Til John Larsen,
  Du har en lidt speciel hobby, at skrive negativt om andre, der ikke deler dine meninger,. Bevares, hvis du det godt med det, Så fortsæt bare. Det er ikke kriminelt.

  Batterier – din bemærkning er ynkelig, Jeg skrev, at alle andre kommuner har en rød miljøboks – vi har fryseposer,

  Turisme – vi brænder det hele af på 4-5 uger i stedet for at bruge hele året. Dine kommentarer er ikke Skagen værdigt, men du er næppe født heroppe.

  Som sagt, mit svar her er ikke til dig du er udenfor pædagogisk rækkevidde. Det er til alle andre brokhoveder i denne debat, Tænk jer om, og prøv at forstå hvad jeg mener.

  Din kommentar om batterier og håndtering. Alle ansvarlige kommuner har en rød miljøboks. Hvad har vi – fryseposer!
  Turismen – vi vælger den nemme Easy Money løsning, Det er ikke Skagen værdigt.
  Men du er undskyldt – du kan ikke være Skawbo.

 • Nå, så kom restaurationbranchens tro væbner, John Larsen, på banen igen.
  Kan du ikke lige redegøre for, hvornår Mogens Bandholm har påstået, at hans mening er den eneste rigtige, og alle andre skal mene det samme.
  Det der er tale om her, er at vi har en restaurationbranche, der er på vej ud af kontrol. Tingene (og støjen) er mange gange værre nu, end den var i 80´erne. Dengang var f.eks. Havnevej en ganske almindelig vej, hvor der var alle typer forretninger. Nu er den omdannet til noget der minder om et døgnåbent tivoli. Det kan vist ikke rigtig diskuteres.
  Selvfølgelig skal man til at stramme op omkring den branche, da det allerede er gået for vidt.
  Frem for at Mogens Bandholm flytter, så jeg hellere, at nogle af alle de nytilkomne restauratører pakkede sammen igen, så vi kunne få lidt mere tålelige forhold i midtbyen. Skrønen med at de skaber arbejdspladser, giver jeg ikke meget for, da en rigtig stor del af branchen kommer udenbys fra.

 • Grunden til at vi kalder dit et gammelt surt brokkehoved, er måske at du har klaget og brokket dig siden du flyttede herop.
  Først kunne du ikke finde ud af hvor man skulle placere sine brugte batterier, og det selv om alle andre godt kan finde ud af det.

  Dernæst begynder du at klage over turisterne, som du mener fylder alt for meget i byen.
  De samme turister som mange af skawboerne lever af.
  Du hyler op om at Skagen skal være mere kulturelt, og ikke skal være fyldt med fulde svenskere og nordmænd.

  Den samme klagesang hørte man også på, da jeg arbejde i restaurantions branchen helt tilbage i 80’erne.
  Dengang frygtede “enkelte brokhoveder” også at Skagen skulle ende som Mallorca, med grise fester og sangria på ethvert gadehjørne.

  At du har en mening er helt ok, men derfor behøver det jo ikke at være den rigtige mening, og da slet ikke en mening som alle andre også er enig i.

  Hvis man er så utilfreds med forholdene, som du åbenbart er, hvorfor fanden så flytte tilbage til dette “frygtelige sted” ?
  Der var jo åbenbart meget bedre, der hvor du har tilbragt det meste af dit liv, så det ville da være smart at flytte igen.
  Så slipper vi for dit evige brokkeri, og du vil sikkert kunne finde ud af, at aflevere batterierne på rette sted…..

 • Mogens Bandholm

  Et PS.
  Jeg også vil gerne takke jer, der kommenterer debatten på en objektiv demokratisk måde.
  Mvh
  Mogens Bandholm

 • Mogens Bandholm

  Det er lidt dystopisk at læse alle disse negative kommentarer om undertegnede – gammel sur mand, brokkehoved osv. Ikke fordi de generer mig, det var ventet.
  Prøv forstå mig ret. Det er Skagen det handler om. Jeres og mit Skagen og Skagens fremtid. Skagen skal ikke have et image som Mallorca, som alle jo identificerede som Vin & grisefester. Det tog dem 20 år om at rette skaden.
  Hvis I ikke vil læse mit “brok” som også kunne læses som objektive spørgsmål, hvorfor så overhovedet læse det?

 • Redaktionen har fjernet kommentaren fra “Farmor”. Den er skrevet af en person der havde fået den tillid herfra at vedkommendes kommentarer går direkte online når den skrives.

  Der er rigtig mange der er i vores system hvis kommentarer går direkte online. Det er kun personer der skriver deres navn ved kommentarerne der kan komme på listen.

  “Farmor” er nu slettet fra listen.

  Webredaktør Michael Egelund.

 • Morten simonsen

  Hr. Bandholm. Det kan godt være du mener, at Bjarne Kvist virker nedladende, men du skulle prøve at kigge indad- se på din egen bedrevidende måde at skrive på.- Quidquid latine dictum sit, altum videtur…
  Forstår slet ikke, at du brokker dig over støj på 10 db, da almindelig tale når helt op på 70 db.
  Men vi er jo heldigvis alle forskellige, Også turisterne.
  God Sommer.

 • Til Jesper og Aase. Når I nu er færdige med at nedgøre Mogens Bandholm, så prøv at se jer en gang omkring i verden.
  Det er nemlig Mogens, der har fingeren på ”pulsen”. Det er 100% korrekt, at folk efterhånden har fået nok af den ”Tivolisering”, der er sket på mange feriesteder. Folk søger væk derfra, og såfremt støjen/musikken ikke bliver dæmpet i midtbyen, vil folk også stille og roligt søge væk fra Skagen – og det bliver dyrt.
  Aase skriver flot ”alle vi andre fastboende” gider ikke høre mere på mere brok. Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan hun har været i kontakt med ALLE andre fastboende, siden hun mener at kunne tale på vegne af ALLE andre?

 • Aase L. Nielsen

  Turister vil ha` Oplevelser (Museet, Tils. Kirke, Råbjerg Mile, Guidede ture, Ridestier, Moutain Bike ruter, Div. Vandreruter i Skagen, Bunken og Råbjerg plt. Krøyers Hus, Drechmanns Hus, Fiskeauktion, Kulturhus, Kappelborg, Sommerrock, Festivalen m.m.m.) miljø er lige udenfor døren, fred og ro kan tilkøbes de resterende 9 mdr. Så M. Bandholm tag nu og nyd sommeren og se positivt på Skagens udvikling og dens mange dejlige turister, og nyd din alderdom, istedet for al den brok, det gider alle vi andre fastboende ikke at høre på.

 • Eine Schriever

  selv om Hr.Bandholm, skulle være en gammel sur knark, ifølge Jesper J, så har vi stadigvæk ytringsfrihed og demokrati, selv i Skagen.
  Jeg gentager mig selv igen:.
  “at hvis man siger ordene: støj, musik, turister” – så er man klar til skarpretterens økse.
  Der skulle gerne være plads til os alle i Skagen,
  derfor må der også være nogle tåleligt regler, gældende for turister, de fastboende, musik-stederne – selv for gamle gnavpotter.
  Det kaldes nu engang demokrati.

 • Så kan det vist ikke siges ret meget bedre og klarere, end at selv en BK må kunne forstå budskabet, men om han så lever op til sine folkevalgte forpligtigelser er en helt anden sag. Få nu den støj nedbragt til glæde for både kulturturisterne og de fastboende

 • Er der ikke nogen der vil give denne sure mand, Mogens Bandholm et stykke jord ude i ingen ting. Således at han ikke ødelægger alle de gode arbejdspladser som turismen føjer til Skagen?
  Åbenbart ønsker turisterne både fest, farver samt det autentiske Skagen – Hvilket vi jo heldigvis har plads til nu.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mogens Bandholm svare Bjarne Kvist' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER