Borgmesteren bød velkommen

Borgmesteren bød velkommen

22. august 2019 - kl. 19:00 - af

Ved en lille velkomstreception her i eftermiddag bød Borgmester Birgit Hansen deltagere og  officials, der skal deltage i weekendens EM for de såkaldte 12 mR både, velkommen. Birgit Hansens tale til sejlerne kan du læse nederst i artiklen.

Efter hvad Avisens udsendte erfarer, vil den bedste chance for at se de flotte både på vandet, være molen ved Skagen Skipperskole. Fredag er der træningssejladser hele dagen. Lørdag morgen rigger alle til og klokken 9.30 begynder de første at sejle ud. Bådene forventes i havn kl. ca. 16.30.

Også i denne weekend, er der besøg af klassiske biler – Rolls-Royce, Austin Healey og Jaguar. De flotte biler kan ses på lørdag ved auktions hallen fra ca 9.30 og det meste af dagen.

Alle er velkommen til at komme ned og se de flotte både, der ligger ved auktionshallen, og få en snak med sejlerne og nyde den maritime stemning.

Skagen fiskeriforening er på kajen med smagsprøver.

Birgits tale:

Kære sejlere, kære officials, kære frivillige, kære alle.

Velkommen til Skagen her på Toppen af Danmark,

Velkommen til en kommune med 10 havne og 105 km kystlinje.

Velkommen til en by omkranset af de 2 have.  Vesterhavet, og Kattegat

Her i Skagen lever vi af og med havet,- vi elsker havet, vi har respekt for havet og vi bruger havet.

For os er havet på mange måder et levebrød, Skagen er Danmarks største fiskerihavn.

Vi rejser ud i verden via havet, og vi tager mod gæster der kommer hertil, rejsende over havet,- præsis som de smukke 12mR både med alle de dygtige sejlere ombord, der har sat hinanden stævne her i Skagen i denne weekend.

Det at leve tæt ved vandet giver helt særlige muligheder for fornøjelser.

I Skagen er det muligt at deltage i en fantastisk vinterbader festival,- og tro det eller lad være. Det er så populært at hoppe i det kolde vand at der var udsolgt sidste år.

Vi har Havsvømmere, der boltrer sig i vandet ud for Skagen på alle tider af året, og lige nu boomer SUP (Det at stå på et bræt på vandet og padle).

Det ligger ikke til os nordjyder at prale, men tillad mig alligevel.

I vores kommune har vi flere sejlklubber, vi er et område der har tradition for kapsejladser, et par af de rigtig store er Helly Hansen Race, der finder sted hvert år i Kristi Himmelfart dagene og Drage sejlads, der afvikles, i farvandet længere sydpå i kommunen, også i denne weekend.

Til jer sejlsportsfolk,- i kan godt belave jer på at det er et velkvalificeret og kvalitetsbevist publikum i vil møde her i Skagen.

Nu står vi ved åbningen af EM i 12mR kapsejlads. Sejlsportens kongeklasse. Det har vi glædet os til.

Jeg kan forstå at 12mR er den bådtype der har flest gaster ombord,- en bådtype hvor det, at supplerer og komplimentere hinanden skal gå op i en højere enhed, hvor teamwork er en forudsætning for at kunne præstere optimalt, i en bådtype – der er for de dygtige, – en bådtype der er sværere end andre bådtyper, at håndterer når vinden blæser og der er skum på bølgetoppene. Jeg kan garantere jer for at Skagen er leveringsdygtig i godt sejlervejr, så EM i 12mR kapsejlads er havnet i de helt rigtige farvande.

Jeg kan forstå at vi skal glæde os til at se både unge og knap så unge i aktion, fordi 12mR båden er en bådtype hvor det er optimalt med en blandet besætning.  En besætning bestående af unge dygtige sejlere og garvede, erfarne sejlere, der har mulighed for at komplimentere hinanden.

Jeg har ladet mig fortælle at,- det der skal til for at sejle en 12mR er: energi-talent-taktik-tid-humor og – Penge.

Jeg vil gerne ønske alle en god sejlads og har funderet lidt over hvad man siger til sejlere:

Det bliver til et : Knæk og Bræk

På engelsk ”Breake a leg”

Og så får i den også lige på tysk: ”Hals und Beinbrut”

Vi i Toppen af Danmark er stolte af at lægge vand og land til, og vi håber i vil nyde de enestående rammer. Vi glæder os til at se skibene få vind i sejlene.

Det er en stor fornøjelse at byde jer alle hjerteligt velkommen til Skagen.

På byens og egne vegne en rigtig Skagen velkomst: its good to see you.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmesteren bød velkommen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger