Skagen i 1950’erne  ….

Skagen i 1950’erne ….

30. september 2019 - kl. 6:52 - af

…… Koncert med Kystmuseets Maritime Mandskor Gasterne.

Kystmuseets maritime mandskor ”Gasterne” vil sammen med arkivar, Hans Nielsen, synge og fortæller om 1950’erne i Skagen ved koncerten

I løbet af foredraget vil Hans Nielsen fortælle om en række sjove og bemærkelsesværdige begivenheder, der fandt sted i byen i det spændende årti. Hans kommer ind på, at folk brugte de sidste rationeringsmærker og lærte at skrive med bolle-å. At der var en købmand på hvert gadehjørne og en hær af flabede bydrenge på longjohns. Gasaflæseren kom på besøg og i havnen buldrede det bare derudad. Befolkningstilvæksten var lige så stor som bolignøden – men der var arbejde til alle. Skagen fik vekselstrøm, en ny skole og et nyt fyrtårn på Nordstrand. Fiskerne fik en større havn, og de landede tunfisk i store mængder. I radioen lyttede man med tyndslidte nerver til gyseren “Med hilsen fra Mr. Gregory”. Byen fik et nyt stadion, og SIK gjorde en god figur i serie 1 med stjernespillere som Jens Eggert, Arne Bødker og Kaj Houkjær på grønsværen. Der var kort sagt fart over feltet i Skagen i 50’erne.

I mellem foredraget vil Gasterne synge sømandssange fra 1950’erne. Desuden vil Gasterne denne aften synge et bredt udsnit af deres efterhånden store bagkatalog. Der er dermed lagt op til god underholdning med både spændende foredrag og sange på Kystmuseet denne aften. 

Kystmuseet Skagen, onsdag den 23. oktober 2019 kl. 19.30-21.30.
Pris 100 kr., som inkluderer fortælling, koncert, en sandwich og et glas vin.
Billetsalg fra museet fra 1. oktober.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen i 1950’erne ....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger