Ole Rørbæk Jensen: Oprettelse af et Udsatteråd

Ole Rørbæk Jensen Foto: Saebyavis.dk.

Ole Rørbæk Jensen: Oprettelse af et Udsatteråd

4. november 2019 - kl. 9:06 - af

Det har i lang tid ligget mig på sinde , at socialt udsatte i Frederikshavn Kommune skal have bedre mulighed for at blive hørt og derfor kommer nu forslaget om oprettelse af et Udsatteråd.

Det er vigtigt, at alle borgere bliver hørt, og socialt udsatte borgere kan – af forskellige årsager – have svært ved at deltage i den offentlige debat – det kan skyldes sociale,økonomiske eller kulturelle forhold.

Vi har i Socialudvalget arbejdet for at udsatte borgere i Frederikshavn Kommune kommer til orde og i dialog med kommunens beslutningstagere siden april 2018.

Jeg har deltaget i forskellige møder vedr. , hvordan udsatte borgere bedst bliver hørt, bl. andet deltaget i landsmødet for Udsatte Råd i Odense og der hørt hvordan problemstillinge bliver løst i andre kommuner , og det sker på mange forskellige måder.

Socialudvalget har afholdt et dialogmøde : Hvordan bliver Udsatte Borgere i Frederikshavn Kommune bedst hørt ?

Her deltog borgere, interesseorganisationer, frivillige foreninger, byrådspolitikere og fagprofessionelle.

Endvidere har der været et focusmøde om emnet, hvor fagprofessionelle og interesseorganisationer med udgangspunkt i dialogmødets input har bidraget med anbefalinger til Socialudvalgets beslutning.

Hvem skal vi hjælpe i Frederikshavn Kommune ?

Rådet skal være talerør for de udsatte grupper, som er i en udsat livssituation grundet hjemløshed, vold, misbrug, sindslidelser , fattigdom eller prostitution.

Sammensætningen af Rådet er meget vigtigt , og der har vi også skelet til, hvordan andre kommuner har organiseret sig.

Et flertal i Socialudvalget anbefaler, at Rådet skal bestå af 4- 6 udsatte borgere, to medarbejdere fra kommunen, to repræsentanter fra frivillige organisationer på området og to byrådspolitikere.

Vi befinder os i en gråzone mht. Udsatte borgere, hvem er udsat i Frederikshavn Kommune, hvilke udfordringer har de og hvad kan vi hjælpe med.

Det er flydende, hvad, hvem og hvordan man kan være socialt udsat – men det nytter at gøre noget.

 

Ole Rørbæk Jensen, (S )

Formand for Socialudvalget.

2 kommentarer til “Ole Rørbæk Jensen: Oprettelse af et Udsatteråd” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Ole Rørbæk Jensen: Oprettelse af et Udsatteråd”

  • Hvad med folkepensionisterne der igennem mange år er blevet udsultet især af Socialdemokratiet en pensionen er blevet udhulet med 5% og dette skyldes især samordningsreglenså mon ikke det var her der skulle sættes ind og forbedre forholdene for folkepensionisterne.Kurt Kirkedal mener man skal hjælpe især børnefamilier der er kommet i klemme men mon ikke det er lidt selvforskyldt for der er virkelig mange Østeropære der arbejder heroppe var det ikke en ide at Danskerne tog noget af det arbejder det kunne nok gøre livet lettere.

  • Kurt Kirkedal Jensen

    En god ide Ole. Ingen tvivl om der er behov for særlig fokus på dette område.
    Kendsgerningen er, at selv om de fleste har fået det langt bedre de senere år, er der en del som bliver hægtet af undervejs. Det skal der tages hånd om. Ikke mindst i forhold til børnefamilier der er kommet i klemme i systemerne.
    God vind med projektet

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ole Rørbæk Jensen: Oprettelse af et Udsatteråd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger