Color Hotel Skagen får internationalt miljømærke

Color Hotel Skagen får internationalt miljømærke

16. november 2019 - kl. 8:06 - af

Som det eneste hotel nord for Limfjorden er Color Hotel Skagen netop blevet Green Key certificeret. 

Grøn omstilling og øget fokus på bæredygtighed i hotelbranchen gør en forskel for miljøet og ikke mindst for branchens gæster, der i stigende grad efterspørger hoteller og konferencefaciliteter, der tør gå forrest, når det gælder miljøvenlige og bæredygtige løsninger.

Color Hotel Skagen er først med miljøcertificering

Color Hotel Skagen er et af de hoteller, der tør bane vejen, og er nu som det første hotel nord for Limfjorden blevet certificeret i henhold til den anerkendte Green Key miljøstandard. Green Key er turistbranchens internationale miljømærke, som turistvirksomheder såsom hoteller, restauranter, konference- og kursussteder kan gøre sig fortjent til, hvis de yder en målrettet og ambitiøs indsats på miljøområdet.

Strenge krav til miljø og bæredygtighed

I dag er cirka 3000 turistvirksomheder i 60 lande certificeret i henhold til Green Keys krav og standarder. For at opnå certificeringen har virksomhederne gennemgået en omfattende godkendelsesprocedure, der tager udgangspunkt i 12 fokusområder, herunder blandt andet miljøledelse, indeklima, fødevarer, vand, rengøring, energi og affald. Virksomhederne skal leve op til mærkningsordningens strenge standarder inden for de enkelte fokusområder og er efterfølgende underlagt kontrol for at sikre, at de løbende lever op til kravene.

Grønne initiativer i fokus

Vi har arbejdet med miljø og bæredygtighed længe, og Green Key certificeringen er derfor et naturligt skridt i en målrettet proces”, fortæller direktør for Color Hotel Skagen, Rikke Gandrup. ”Med inspiration fra FN’s verdensmål vil vi sikre, at hotellets aktiviteter ikke belaster miljøet unødigt, og vi arbejder derfor blandt andet med genanvendelse, madspild, miljømærkede rengøringsmidler og reduktion af vores forbrug af el og vand. Vi vil gerne gå forrest og inspirere andre til også at tage vare på den unikke natur, som Skagen og turismen lever af.” Også hotellets ejer, det norske rederi Color Line, er ambitiøs på miljøområdet og råder blandt andet over verdens største hybrid-færge med drivhus ombord til produktion af fødevarer til færgens restauranter.

Nye mål for 2020

Selvom certificeringen er i hus, fortsætter miljøindsatsen også i de kommende år. Et af de store projekter hotellet står overfor i 2020 er at skifte samtlige gulvtæpper på gangarealer og hotelværelser i hovedbygningen til bæredygtige og genanvendelige tæpper fremstillet af recirkulerede materialer. ”Selvom vi gør en stor indsats, er der stadig plads til forbedringer, og udskiftningen af vores tæpper er blot et eksempel på de mange miljøtiltag, som vi vil sætte i værk også i de kommende år”, understreger Rikke Gandrup. 

Bæredygtighed kan skabe vækst

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, anerkender Color Hotel Skagens indsats for miljøet: ”Vi har en fantastisk natur i Vendsyssel, der tiltrækker gæster fra nær og fjern. Derfor er det også vigtigt, at tilbud til turisterne afspejler en respekt for og vilje til at passe på netop naturen. At Erhvervslivet baner vejen på miljøområdet, gør en forskel. Det gør det for branchen, men også for vores landsdel. Og det kan være med til at tiltrække endnu flere turister.”

FAKTA OM COLOR HOTEL SKAGEN

Color Hotel Skagen er Skagens største og eneste 4-stjernede hotel, og tilbyder både ferieophold, overnatninger, selskaber og konferencer. Hotellet råder over 151 værelser – heraf 48 hotellejligheder – og totalt 400 sengepladser. Desuden er der konferencefaciliteter til 350 personer med i alt 5 konferencelokaler og både restaurant og café.

Læs mere på www.skagenhotel.dk

FAKTA OM GREEN KEY

Green Key er en selvstændig international mærkningsordning. Ordningen er startet i Danmark men er nu turistbranchens mest udbredte miljømærke og er anerkendt i 60 lande – fra Skandinavien til blandt andet Frankrig, Holland, Tyskland, Japan og Mexico.

Læs mere på www.green-key.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Color Hotel Skagen får internationalt miljømærke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger