Læserbrev: Byrådsmøde var en rystende oplevelse

Læserbrev: Byrådsmøde var en rystende oplevelse

29. november 2019 - kl. 15:11 - af

Byrådsmødet den 27. november, 2019 var, da Erik Kyed Trolles ændrings forslag til reglerne for udendørs musik i Skagen kom til debat, en rystende oplevelse.

Rystende fordi Eriks ændrings forslag, som var virkelig var et gennemarbejdet, seriøst forslag overhovedet ikke blev debatteret.

Mette Hardam kom med en ynkelig kommentar om, at hendes dialog med restauratørerne havde været positiv, og der kun var kommet få klager over musikstøjen, og hun derfor ikke så nogen grund til at ændre reglerne. Der har ikke været mange klager, for det hjælper jo ikke, det har været en ørken vandring i mange år. Vi der bor i centrum er aldrig blevet hørt. Det drejer sig om særregler, der aldrig skulle være vedtaget. De er ikke tidssvarende. De er skadelige.   Hvorfor måtte PMU trække deres dispensation i Lyngså tilbage efter nogle få klager fra sommerhusejerne? Er Mette Hardam med sit engagement i Lyngså ikke inhabil i PMU når det drejer sig om musikstøj?

Erik kom i sit ændrings forslag bla. ind på sundheds  skaderne som følge af høj musik.

HVORFOR blev det ikke debatteret? I var 25 medlemmer der stemte imod ændrings forslaget. Har I virkelig forstået jeres ansvar, og dermed jeres skyld i de sygdomme der følger med for høj musikstøj? I har alle fra beboerforeningen modtaget WHO’s pjece om -larm dræber os langsomt-  alligevel tillader I det!

HVORFOR blev det ikke debatteret, som Erik nævnte, at udendørs musik ikke behøver at være højt? Beboerforeningen har flere gange gjort opmærksom på, at de særregler der er i Skagen er komplet unødvendige. De bliver ikke brugt andre steder. Udendørs musik fra restauranter er sågar ikke tilladt i flere byer, Aalborg for at nævne en. Kender I de økonomiske fakta bag restauratørerernes forretning. Ved I hvilken indtægt kommunen har herfra. Nå ikke. Så lad os komme med et par bemærkninger. Hovedparten af den arbejdskraft der bruges i sommer sæsonen betaler ikke skat til kommunen, de bor her ikke. Ser man på de forskellige restauratørers regnskaber, skæpper deres deres betalte skat ikke meget.

HVORFOR tillader I disse særregler I bliver dikteret fra restauratørerne i Skagen, fra deres nye virksomheds forening -Musik i Skagen- hvis argumentet er indtægter, så bliver I snydt.

Nogle iblandt jer 25 er argument resistente, og det skal vi der bor i centrum acceptere. Men kan I alle 25, der stemte imod Eriks ændrings forslag acceptere at blive styret af musik mafiaen i Skagen, og deres fortalere imellem jer?

Med venlig hilsen

Beboerforeningen for Skagen centrum

 

11 kommentarer til “Læserbrev: Byrådsmøde var en rystende oplevelse” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

11 kommentarer til “Læserbrev: Byrådsmøde var en rystende oplevelse”

 • John Nebbelunde

  Erik Søndergaard,
  Ja, så enkelt kan det virkelig siges

 • Erik, du har netop – sagt det rigtige.
  Vi vil gerne turister, musik,
  Musikken volume er STRIDENS kerne,
  Dæmp musikken – så der kan blive ro for de støjplageede fastboende/turister.
  Ny tyske undersøgelser viser, at støj kan udløse blodpropper, bare man opholder sig ved støj udsatte steder. Ifølge forskerne,
  Så dæmp musikken – så kunne det jo også godt være, at folk ikke behøvede at råbe for at blive hørt, det giver god mening i min optik.

 • Erik Søndergaard

  Jeg giver Karin ret
  vi vil alle have turister i Skagen
  og den nye forening “turister i Skagen”har fået stor opbakning fra turister og skawboer,men det store problem er vel at musikken er for høj.
  der er 2 grupper i Skagen,dem der bor i midtbyen,og mener deres huse er usælgelige på grund af støj,og så er der dem der bor længere væk fra midtbyen,som kommer og høre musikken og kører hjem,og sover en god nattesøvn,de kan ikke høre musikken mere.
  det kræver en god dialog
  fra byråd og Skawboer
  få nu den støj nedsat
  så alle er tilfredse
  der kommer ikke færre turister
  fordi støjen bliver mindre👍👍🎄

 • Desværre forstår byrådet ikke ordet dialog. Desværre!

 • Herr Alex Nielsen ja det er korrekt at foreningen kan lave indsigelser, hvilket der gøres, og seneste forslag blev stemt ned af et flertal – nu skal de så igen brokke sig over det.

  Jeg synes kun det er fornuftigt, at dem der bor i Skagen har talerør til og påvirkning på, hvordan Skagen bør udvikle sig. MEN Skagen rummer alle skawboer lige fra østerby til vesterby – og ikke kun dem i “smørhullet”.

  Hvis man ikke vil have udefrakommende personers mening, og beder dem holde mund – så bør man nok tage sådanne sager internt i stedet for at råbe op i diverse medier, så man NETOP indblander omverdenen.

  Venlig hilsen Thomas Kaasing, Silkeborg (født og opvokset i Skagen, men udvandret i 2011 efter 23 år i byen)

 • En kommentar til herr Thomas Kaasings indlæg.
  Du spørger,om man har overvejet om man er for få i Beboerforeningen for Skagen til at bestemme noget som helst ?
  Nu er det jo heldigvis sådan, at det alene er de mennesker, som lider under gener fra omgivelserne, som har indsigelsesret. Og selvklart er der også tilfældet i denne sag. Og dermed har de, der bor langt fra generne INGEN RET til indflydelse – tænk lige over det. Og de bør ærlig talt holde deres mund lukket.(sagt pænt)
  En klog vendelbo – Niels Hausgaard – har engang sagt: “Har flertallet ret – eller er de bare de fleste ?”
  Selvfølgelig skal de mennesker,der bor midt
  i Skagens støjende “Tivoli” høres og have indflydelse – hvem ellers ? Og det uanset hvor få de er !

  Hilsen Alex Nielsen, Vejle(indtil 2019 ejer af et fritidshus på Kappelborgvej – så fortæl ikke mig, at det ikke er et problem med den udendørs musik i området.)

 • “..larm dræber os langsomt..” -hovedparten af os dør vel alle langsomt, om der er musik eller ej.

  Jeg er enig med Hermand Frænde og John Larsen om, at det er skønt at vi bor i et demokratisk land, hvor man har mulighed for, som Erik Kyed gjorde, at komme med et oplæg og forslag til ændringer. I dette tilfælde blev dette nedstemt af et flertal… Har Beboerforeningen for Skagen centrum overvejet, om De måske blot er for få omkring den specifikke holdning til, hvordan De synes Skagen bør være?

  Folk er heldigvis forskellige, og har forskellige holdninger – hvilket er grundfundamentet for at have et demokrati. I stedet for at fokusere på at lave det ene sure opstød efter det andet, så kunne det være fantastisk med en positiv historie fra/om Beboerforeningen for Skagen centrum – hvad kan I egentlig bidrage med af positivt til Skagen?
  Eller er I kun sat i verden for, som en anden superhelt, at skulle bekæmpe Skagens musik mafia via dårlig omtale i pressen…

 • I har fået mere end rigeligt omtale , men i nægter give jer, får i føler i får ret. Nu kender jeg flere sommerhus ejer som bor i det kvarter, som fortæller de nyder af musikken og gæst friheden. Hvorfor sælger i ikke here huse og flytter ud i den anden ene af Skagen i stedet for ?

 • God Jul og godt Musik AAR 😎

 • Hermand Frænde

  Uden at ville blande mig i grænsen for Db, eller antallet af gæster i denne skønne by, vil jeg blot fremføre at byrådet er demokratisk valgt, og som en demokratisk nation, må man forvente at man respekterer demokratisk trufne beslutninger, det er ikke altid at man er enig med flertallet, men sådan er det nu engang,
  god jul til jer alle

 • I et demokratisk land, accepterer man normalt flertallets afgørelser.
  Men det gør Beboerforeningen for Skagen centrum åbenbart ikke.

  Det siger egentlig rigeligt om dem.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Byrådsmøde var en rystende oplevelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger