Læserbrev: Plan for hotel-resort ved Rolighedsvej

Læserbrev: Plan for hotel-resort ved Rolighedsvej

20. januar 2020 - kl. 12:06 - af

Nyt Fjordline Hotel, tænkt placeret ved tidligere politistation, ser ud til at have adgangsproblemer. Når man har fuldt de indledende faser for projektet, kan man undres over, at et så stort og voldsomt hotelprojekt skal klemmes ind på det forholdsvis lille exclusive byområde ved vores indfaldsvej.

Efter de fremlagte planer vil hotelbygningerne virke meget voldsomme og knusende på området, placeret på en anmassende måde, fordi der skal opnås optimal udnyttelse af grundene. Når man ser planernes skiftende udformning, er bygningerne nærmest placeret, hvor det bedst lod sig gøre varierende efter, hvor en mulig indkørsel kunne etableres og ikke efter lokale traditioner for arkitekturen.

Det har og er måske stadig aktuelt, at bygningerne sænkes i forhold til omgivelser, vistnok i anseelig dybde for, at blidgøre overgangen til områdets andre huse, da der er tale om et bygningsvolumen af anseelig højde og størrelse, der forsøges presset ind på området. Dette virker uigennemtænkt og som en nødløsning, når man ser på den meget høje grundvandsstand. Nok kan grundvandet sænkes, men hvad sker der ikke af gener for byplantagens beplantninger og de omkringliggende boliger?

Lad os borgere få projektet præsenteret med en række visualiseringer,(renderingstegninger) udført af uvildigt landinspektørfirma, set i forhold til indfaldsveje og områdets boliger og veje. Man vil herved få dokumenteret min påstand om projektets størrelse.

Tænk stort og frem i tiden.

Vores politikere og udvalg skal tænke og handle stort og fremadrettet med et projekt i dette format. Det er et meget stort og velrenommeret Norsk rederivirksomhed FJORDLINE, der ønsker at etablere sig i Skagen. Projektet vil være en guldklump for byen, hvor det foruden mange arbejdspladser, vil tilføre byen en meget stor turistomsætning og omdømme et aktiv der vil sætte Skagen endnu mere på det internationale landkort. 

Det skal blot ikke ligge der. Udnyt denne enestående mulighed for at få et nyt stort internationalt ” Skagen Badehotel,” selvfølgelig placeret ved Skagen Nordstrand på landets nordligste punkt. Her vil være muligheder for udsigt til 3 have, fin badestrand til flere sider, ingen trafikale problemer, udvidelsesmuligheder, så det ikke allerede er fuldt udnyttet ved 1.spadestik, rimelig gå og cykelafstand til by og havn. Helikopter landingsplads, hvis det er aktuelt.

Nærmere betegnet i området i nærheden af Utzons Oddecenter……….Det kan ikke lade sig gøre vil mange straks sige, men selvfølgelig kan det lade sig gøre, hvis man vil arbejde herfor og være fremsynet, men viljen og perspektiverne, skal være der. Med de arkitekter FJORDLINE benytter ved byggeriet, C.F.Møllers Danmark A/S i Aarhus, vil det helt sikkert blive en arkitektonisk perle.

Bæredygtighed skal selvfølgelig indarbejdes i hotelprojektet og gøre det CO2 neutralt, som vil kunne bruges markedsføringsmæssigt for Frederikshavns Kommune.

Området ved den gamle politistation, kan fortsat bevares, som det, det er, et roligt byområde med selveste ”ROLIGHEDEN” og den gamle smukke bevaringsværdige politistation, der bygningsmæssigt, kan stå for sin tidsperiode. Stedet med omgivelser kan indrettes til et eller flere seniorbofællesskaber, der sikkert kan etableres via byens boligforeninger eller anden interessegruppe.

Borgmester med politikere ……tænk nu stort ” Skagen nye badehotel ”, til gavn for hele Frederikshavn kommune og Skagen. Vær fremsynet og gå foran og hjælp en ny attraktiv rederivirksomhed til, at etablere et nyt velplaceret FJORDLINE-HOTEL, “ Skagen Nye Badehotel ”, der foruden arbejdspladser vil give Skagen et turistmæssigt super stort løft. Tænk bare på en del af det oplevelsescenter, der kan skabes for turister i alle afskygninger – cruise togt gæster, oplevelses gæster, VIP gæster, almindelige gæster uden for sæsonen. (Skynd jer, inden det bliver flyttet til Hirtshals), som det skete, da Nordsøcenteret blev placeret i Hirtshals, fordi man ikke kunne blive enige i Skagen. 

Christen Justesen, Arkitekt MAA

2 kommentarer til “Læserbrev: Plan for hotel-resort ved Rolighedsvej” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Læserbrev: Plan for hotel-resort ved Rolighedsvej”

  • Jeg er helt enig med Christian Justesen i, at hotellet vil være klart oversize i forhold til den bydelsarkitektur der er ved skoven der – og at der vil blive alt andet end roligt, når først der er flydt op med norske turister, der vælter rundt fra morgen til de lyse timer. Flyt hotellet ud i nærheden af Utzons og Nordstrand, der generer de mange gæster ikke nogen. Den med de mange arbejdspladser tror jeg imidlertid ikke på. Der vil som sædvanligt blive ansat folk udefra, fra andre danske byer og nordmænd. Selve byggeriet vil med garanti heller ikke blive udført af lokale, så det er en and, med de store lovninger om store skatteindtægter fra den kant.

  • Selvfølgelig skal vi ikke have et badehotel i omtalte område. Det er rigeligt med Oddecenteret. Området er fredet og det er der en grund til. Efterhånden har denne salamimetode ødelagt rigeligt af vores dyrebare natur. Der er en grænse for hvor mange turister Skagensområdet kan bære. En dag gider de ikke dette tivoli og så står vi med lorten. Stop nu inden det går helt galt.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Plan for hotel-resort ved Rolighedsvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger