Bjarne Kvist: Luk så det turistkontor op Turisthus Nord!!

Bjarne Kvist: Luk så det turistkontor op Turisthus Nord!!

20. juni 2020 - kl. 9:50 - af

Man både undres og harmes over at Turisthus Nord, lige inden starten på turistsæsonen og som et lyn fra en klar himmel, vælger at lukke turistkontoret i en af Danmarks største turistdestinationer Skagen.

Nogle kunne måske fristes til at tro at der er tale om en kommunal spareøvelse, hvilket absolut ikke er tilfældet.

Frederikshavn Kommune har som aftalt betalt 5.5 millioner til Turisthus Nord, som skal bruges til turistservice for hele 2020 og ikke kun de første 5 måneder af året og man har end ikke fundet det berettiget at underrette sin hovedbidragsyder om den besynderlige beslutning.

Frederikshavn Kommune har en kontrakt med Turisthus Nord om at yde turistservice, og selv om det er Turisthus Nord der bestemmer hvad service er, kan enhver se, at det er et fejlskud af dimensioner, at de vælger at lukke turistkontoret i Skagen lige før turister og gæster valfarter til Skagen!

Så se så at få genåbnet det kontor og tag ordentligt imod vore turister og gæster.

Det må bestemt også være erhvervets og Turisthus Nords medlemmers ønske/krav til Turisthuset.

Det kan kun gå for langsomt!!

Bjarne Kvist
Skawbo og Viceborgmester A

15 kommentarer til “Bjarne Kvist: Luk så det turistkontor op Turisthus Nord!!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

15 kommentarer til “Bjarne Kvist: Luk så det turistkontor op Turisthus Nord!!”

 • Skagen kan da bare åbne et turist kontor, som passes af frivillige. Jeg kan se, at der er nok der vil hjælpe. Det er der mange andre byer der har gjort.

 • Godt skrevet Lars lauenborg – Skagen er ikke og bliver aldrig nogensinde et spejlbilled af frederikshavn. Hr. Bjarne Kvist, kan du ikke spørge din gode ven Birgit Stenbak Hansen om, at kommunen fik en anden fællesbetegnelse? F.eks. Vendsyssel kommune – det sælger bedre, bare der ikke står frederikshavn foran alt. Vendsyssel Skagen, Sæby, Strandby, etc siger mega meget mere…

 • Øv øv Bjarne det en ommer

 • Lars Lauenborg

  Frederikshavn er ikke nogen turistattraktion, Sæby er til dels én, men Skagen er en magnet, som af mange forskellige grunde trækker folk til fra, først og fremmest vores nabolande, men også fra mange andre steder i Europa og verden. Det er jo en kendsgerning, som alle statistikker over turismen i kommunen kan bekræfte. Den udtalelse burde ikke kunne støde nogen på manchetterne. Det skal ikke opfattes som lokalchauvinisme, men som et fromt ønske om at vores hundredetusindvis af gæster, stadig skal have mulighed for, også frem over, at møde nogle rigtige levende mennesker som brænder for, at vejlede og informere om alt det Skagen har at byde på.
  Det er super ærgerligt hvis politisk tunnelsyn og strategiske omlægninger, skal gøre det til en mindre god oplevelse at slå vejen forbi, når vi nu så godt kan lide at få besøg.

 • Erik Søndergaard

  Rolf Hauge
  godt skrevet
  uden at være politisk orienteret
  nu må sandheden frem
  Bjarne Kvist
  tror det meste af Skagen
  venter med det sande svar
  god weekend🇩🇰🇩🇰🇩🇰

 • Kære Bjarne – kære læsere – DETTE ER SAGENS KERNE.

  Først – så vil jeg gerne undlade at blande mig i den politiske vægtning i denne sag, men kun så kort som muligt kommentere dit indlæg. Jeg kan se, at Peter Sørensen også har et indlæg i avisen i dag, og til ham jeg forsøge at redegøre lidt mere for min holdning og baggrund i denne sag. Igen – jeg ønsker ikke at være partipolitisk i dette!

  DET ER DA HELT UDE I HAMPEN, AT MAN LUKKER TURISTKONTORET LIGE NU – og i fremtiden.

  Men Bjarne, jeg synes virkelig at du og Socialdemokratiet har medvirket til dette. Det var DIG, der på vores møde (Nytårs-kur) i Turistforeningen helt tilbage i januar i 2019, fremlagde fremtidsplanerne for, at nu skulle Turisthus Nord indgå i det nye Destinationsselskab Nord sammen med kommunerne Aalborg, Brønderslev, Læsø og Frederikshavn. Du fortalte, at i fremtiden ville kommunens bidrag på 5,5 millioner ikke tilgå Turisthus Nord direkte mere, men at de ville tilgå fælleskassen i Destinationsselskab Nord. De andres bidrag virker da totalt skævfordelt, da Aalborg kommer med 9 millioner, og Brønderslev og Læsø kommer med under 0,5 million hver.

  Så ved at fjerne kommunens bidrag på 5,5 millioner til Turisthus Nord, mener jeg helt klart, at dette har medvirket til denne sørgelige situation. Jeg har også noteret mig, at flere af de dygtige medarbejdere på turistkontoret har sagt op og har fundet nye jobs. Hvad mon resten af medarbejderne enu laver?

  Hele denne sag har fyldt i mit hjerte siden januar 2019, og jeg har set dette komme. Jeg har på generalforsamling 2019 og på flere møder forsøgt at gøre opmærksom på dette, men ingen ville lytte. Heller ikke vores bestyrelse i Turisthus Nord har lyttet i denne sag, selvom vi er en demokratisk medlemsforening.

  Hvor er det ØV, at I har disponeret således. Jeg kommer ikke til at kommentere yderligere. Jeg vil bare sikre mig, at læserne kender til sagens kerne.

 • Erik Søndergaard

  Turisthus Nord
  mig bevidst var det Socialdemokraterne der stemte for og ikke imod vedtagelsen af Turist Nord
  nu er vi i Frederikshavn kommune viklet i denne sag,
  hvor vi er hovedsponsor med 5,5 millioner om året,
  hvorfor har man ikke lavet en klausul på,at turist husene i Skagen-Sæby og Frederikshavn ikke måtte lukke ned,men reduceres en smule.
  Vi lever af turisterne,som vi lever af fiskeriet,vores største indtægtskilde,så lukker man Turistkontoret,
  nerven i information over Skagen.
  det er det samme som at kappe det ene ben af en maratonløber,eller tømme havet for vand.
  men vi får nok aldrig det sande svar
  da der er gået politik i det
  så Bjarne Kvist du må give os det rigtige svar
  vi er Skawboer og burde holde sammen
  om det vi alle lever af👍👍🇩🇰🇩🇰

 • Mogens Bandholm

  Visit Denmark inklusive Skagen

  Vi er ikke som de andre – vi er noget for os selv. Og det fremgår tydeligt af den igangværende debat om, hvem der gør hvad heroppe for turismen.

  Vores nye selskab destination nord er kun 1 ud af 18 destinations selskaber i Visit Denmarks ”destinationsmonitor” – så det er ikke noget lokalt spin i Frederikshavns kommune, det gælder hele landet, men det er åbenbart ikke gået op for Venstre.

  Formålet er at få Danmark med Skagen markedsført globalt. Få etableret en bæredygtig og ansvarlig turisme strategi, der udover at være miljøbevidst også vil fokusere på en turisme der er rentabel.

  Turisthus Nord har, selvom de skulle, og er betalt for at servicere turisterne til udgangen af 2020 valgt at trække stikket. Måden det er gjort på, er under al kritik, men det viser jo blot hvad de stod for nemlig ingenting. Så må de hvile i fred, hvis de da ikke er så tåbelige, at de vil konkurrere med Destination Nord.

  En bæredygtig og miljøansvarlig turisme har jeg advokeret for, siden jeg flyttede tilbage til Skagen. Det har kostet nogle knubs, men med Destination Nord kan det kun blive bedre. Vi slipper forhåbentlig for Turisthus Nord og deres party turisme og rosé løb. Gør vi det, har knubsene har været det værd.

  Borgermødet om turisme i november sidste år var en eklatant fiasko. René Zeeberg fremførte alle de succeser han og Turisthuset har præsteret. Men spurgt om han kendte besøgstallet for Skagen museer, var han uvidende. Han vidste ikke, at besøgstallet i 2018 var under 8% af det anslåede antal turister vi har – pinligt.

  På samme fiasko møde havde Dr. Szilvia Gyimóthy et meget interessant input om – ja bæredygtig turisme vs. masseturisme og den manglende økonomi i endags turister (den turisme vi har generer en omsætning, men skatte provenuet er alt for lavt. De fleste af sæson ansatte er ikke bosat i kommunen. Restauratørernes regnskaber giver heller ikke mange skattekroner). En turist bliver en god turist hvis han overnatter her i en uges tid.

  Der var mulighed for efterfølgende at stille spørgsmål til Szilvia, men der var ingen – Nada! Derfor blev mødet ophævet en time før beregnet.

  Så med vores nye destinationsselskab må der komme en ny og bedre tid for Skagen, for os der bor her, og vores turister.

 • Ja, lad os nu få sat tingene på plads. Uanset hvem der har “bøffet” i det, der er ikke flere pladser ved håndvasken i disse coronatider – og få så lukket det turistkontor op igen !

 • Så det du siger Pia er, at Hr. Bjarne Kvist har stemt for en nedlæggelse af Turisthus Nord og sagt ja til Destination Nord? Og så tillader han sig at skrive et indlæg med bestyrtelse over, at kontoret er lukket!! Den mand er da utrolig.

 • Som jeg har læst mig til, har et flertal i byrådet (minus Venstre og Enhedslisten) besluttet, at kommunens turisme bidrag fremover skal sendes til Aalborg. (Destinationsselskab Nord med ledelsen placeret i Aalborg)

  Jeg mener derfor, at det et ganske forståeligt og behørig omhu, når Turisthus Nords ledelse vælger at opsige såvel lejemål og medarbejdere betimeligt. De ved vel ikke hvor indtægterne skal komme fra de kommende år. Frhavn kommune har jo “lukket kassen” for Turisthus Nord eller har jeg misforstået noget?

  Jeg har også læst mig til, at Turisthus nord pga den katastrofale situation (Covid 19) for Skagens turist- og handelserhverv, har måtte prioritere markedsføringsindsatsen op til denne sæson – ikke mindst set i lyset af de mange aflyste begivenheder i Skagen denne sommer. En prioritering jeg vil mene de (ganske uforskyldt) er “tvunget” ud i.

  Det må alt andet lige medføre færre midler til lønninger og husleje. Markedsføring skulle gerne få mange gæster til byen, det må være i kommunens interesse. Hvis vi har et turistkontor med kompetente medarbejdere men ingen gæster, vil kommunens ledelse
  vel heller ikke have klappet i hænderne.

  Synes derfor det er et urimeligt angreb mod Turisthus Nords ledelse, der fremsættes her.

  Som borger i Skagen vil jeg også gerne have forklaret tydeligere hvad der er op og ned, hvis jeg har misforstået problematikken.

  Venlig hilsen
  Pia Karlsen

 • Klaus Nielsen

  Som borger i Skagen undrer jeg mig over den beslutning som Turisthus Nord har effektueret, nemlig lukning af turistkontoret.Peter Sørensen skriver, at det bl.a. skyldes opsigelse af lejemål og andre forpligtelser, hvorfor nu det ?. Vil Turisthus Nord ikke i fremtiden få et årligt tilskud fra Fr.havns kommune ? . Dette og mange andre spørgsmål omkring Turisthus Nords beslutning, må jeg forvente at den ansvarlige bestyrelse vil kommentere på. Uanset hvad der er op eller ned i denne sag, må vi have fakta på bordet.

 • Endelig nogle fornuftige ord
  Hvis der mangler guider, så har Skagen mange.
  DA der ikke kommer store både ind til Skagen i år,
  Så kan de guider derfra fortælle om Skagen o.s.v

 • Peter Sørensen

  Det bedste forsvar er et angreb, siges der. Men det ville være mere klædeligt, at tage ansvaret for sine beslutninger.
  Fakta er jo, at der har været absolut ingen kommunikation med turismeerhvervet i hele forløbet. Man har opsagt et samarbejde, uden at have et nyt på plads (der er jo stadig ikke ansat en chef/direktør i destinationsselskabet). Det er en væsentlig del af problemet.
  Udfordringen for Turisthus Nord er jo, at når man skal ud af sine lejemål og andre forpligtigelser (det er man jo blevet tvunget til), så er der store omkostninger forbundet med det.
  Derfor bliver man nødt til at koncentrere sig om en meget omfattende digital og telefonisk turistservice, og desværre se bort fra den fysiske service. (Man skal jo kunne betale ovennævnte omkostninger)
  Det bør være åbenlyst for de fleste, hvorfor vi i Venstre kaldte alt dette for ekstrem dårligt købmandsskab fra kommunens ledelses side.
  Peter Sørensen, Skawbo og politiker V

 • Flemming Olesen

  Har turisthus nord kompetence til at lukke ?

  Det må da frem i offentligheden

  Hvem har bestemt det ?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bjarne Kvist: Luk så det turistkontor op Turisthus Nord!!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2020 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER