Lukning af turistbureauer var en enig bestyrelsesbeslutning i en svær tid

Lukning af turistbureauer var en enig bestyrelsesbeslutning i en svær tid

21. juni 2020 - kl. 13:11 - af

Sammen med en enig bestyrelse i Turisthus Nord har borgmester Birgit S. Hansen siddet med ved bordet som bestyrelsesmedlem, når vi har truffet de nødvendige beslutninger som har ført frem til nedlukning af kommunens tre turistkontorer. Viceborgmesteren, Bjarne Kvist, angriber nu denne beslutning, og det undrer turistforeningsformand Ulla Mosich.

Den 30. april udsendte Turisthus Nord information til medlemmer, turisterhverv og lokalpressen om at bestyrelsen havde beslutte at afvikle den fysiske turistservice med øjeblikkelig virkning.

Turistforeningen Turisthus Nord ville rigtig gerne være fortsat med at servicere områdets turister gennem de populære bemandede turistkontorer. Det er politiske beslutninger, som er baggrunden for, at turistkontorerne i Sæby, Frederikshavn og Skagen er lukkede.

Overordnet set ønskede den forrige Regering en ny struktur med 15-25 nye turistdestinationer på landsplan mod ca. 80 i dag. Det førte til, at Frederikshavn Kommune søgte samarbejde med Aalborg, Brønderslev og Læsø Kommuner. Beslutningen blev her i foråret 2020 ført ud i livet af Frederikshavns byråd, hvor Venstre dog stemte imod. Flertallet besluttede at tilslutte sig Destination Nord sammen med Aalborg, Brønderslev og Læsø Kommuner og dermed at opsige den hidtidige aftale med den lokale turistforening Turisthus Nord med udgangen af 2020. Regeringens nye lov og byrådets beslutning betyder, at det fra 2021 er Destination Nord, der skal stå for turistservice i de samarbejdende kommuner.

-Det er vi naturligvis rigtig kede af, for vi ville gerne være fortsat med det høje serviceniveau sammen med vores dygtige medarbejdere. I en stor landsdækkende undersøgelse blev Skagen kåret som byen med den bedste turistservice, og Sæby kom ind på andenpladsen. Det er vi i turistforeningen rigtig stolte af, og vi synes, at vores medarbejdere, som også omfatter det store korps af meget engagerede og dygtige lokale guider gør det flot sammen med erhvervet.

Hvorfor lukker turistbureauerne så nu – og ikke først senere?

Da regeringen som følge af Covid-19 i marts lukkede landet ned, og der ikke var udsigt til at der kunne komme udenlandske gæster til Danmark før august måned, tog vi i bestyrelsen en beslutning med udgangspunkt i to overordnede opgaver:

Vi skal sikre foreningens økonomi – og det gør vi ved at opsige lejemålene så hurtigt som muligt og tilpasse driften til en ny, usikker situation.  Vi må spare på pengene, og afvikling af lejemål, herunder to bekostelige fredede bygninger, leasingkontrakter og langfristede opsigelsesvarsler koster. Hvis vi som bestyrelse først efter højsæsonen eller fra årsskiftet begyndte af afvikle, ville udgifterne blive uoverskuelige og kræve al vores kapital. Det kan vi som ansvarlig bestyrelse ikke sidde overhørig.

Et andet vigtige aspekt af Turisthus Nords arbejde er dels at tiltrække samt servicere de gæster, der kommer til området. Forudsætningen for, at der er nogen at servicere med rådgivning er, at der er gæster på vores hoteller, på campingpladserne, på restauranterne og cafeerne, museerne, attraktionerne og så videre. Vi besluttede derfor at sætte en stor markedsføringskampagne i gang for at få vores del af det danske marked – kampagnen er finansieret med bidrag fra banker, fonde, erhvervsforeninger, handelsstandsforeninger, Frederikshavn Kommune samt Turisthus Nord.  Det betyder, at vi kan have turbo på markedsføringen af vores kommune i resten året, så vi i fællesskab kan forsøge at minimere tabene ved mistet omsætning i den vigtige forsæson i april, maj og juni og forhåbentlig fastholde nogle arbejdspladser i vores erhverv.

Vi ville utroligt gerne have fortsat med den fysiske turistinformation – men situationen har gjort, at vi som bestyrelse har måttet overveje meget nøje, hvor vi bruger pengene. Skal vi være med til at sætte Frederikshavn Kommune på landkortet med intensiv markedsføring – eller skal vi bevare de fysiske bureauer. Vi har valgt det første, og det står vi som bestyrelse på mål for.

På linket her kan man se alle de platforme vi servicerer vores gæster på:

https://us7.campaign-archive.com/?u=7202acccff263a1705fd955d0&id=7e18fdf55b 

Selv efter afviklingen af de fysiske kontorer kommer turistforeningen formentlig ud af 2020 med et underskud. Men Turistforeningen Turisthus Nord fortsætter også uden aftalen med Frederikshavn Kommunen sit lokale arbejde med at servicere medlemmerne og det lokale turisterhverv med markedsføring, guideservice og i fremtiden med en endnu stærkere erhvervspolitisk røst.

Vi synes ikke at situation er ideel, men som det fremgår af ovenstående, er vi tvunget til at tage nogle valg.

6 kommentarer til “Lukning af turistbureauer var en enig bestyrelsesbeslutning i en svær tid” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Lukning af turistbureauer var en enig bestyrelsesbeslutning i en svær tid”

 • Peter Sørensen

  Jeg vil gerne her sige, at Peter Sørensen, venstre ikke er den samme person, som kom med en kommentar. Jeg er blot borger i Danmark, der ferierer i området, der ikke synes om den trufne beslutning. Jeg kender Ikke byrådsmedlemmet

 • Peter Sørensen

  Det er dybt frustrerende, at blive tillagt et indlæg i Skagens Avis, som man intet har med at gøre.
  Der er i dag en Peter Sørensen som skriver et indlæg omkring turismeservice, under navnet “Peter Sørensen”.
  Jeg vil ikke forholde mig til indholdet, men jeg må slå fast, at det ikke er Peter Sørensen fra Venstre som skriver her.
  Det er ikke første gang jeg bliver opfattet som talsmand for synspunkter, jeg ikke selv har skrevet.
  Jeg har naturligvis ikke “patent” på at hedde Peter Sørensen, men i denne debat har jeg som politiker været meget involveret. Derfor vil jeg anmode om, at denne anden Peter Sørensen gør opmærksom på, at han og jeg ikke er samme person.
  Som jeg tidligere har skrevet her i avisen vil jeg altid KLART tilkendegive hem jeg er, som oftest ved at skrive “Peter Sørensen, Venstre”
  Med venlig hilsen kommunalpolitikeren Peter Sørensen

 • Peter Sørensen

  Det er en skandale, at turistkontorerne er lukket i Skagen, Sæby og Frederikshavn.
  I Norge og Tyskland er digitaliseringen slet ikke udbredt som I Danmark!!!

  Hvordan har I tænkt jer, at et turistkontor i Aalborg skal markedsføre Skagen og Sæby Medarbejderne i Aalborg kender måske ikke Skagen.

  Hvor får man i Skagen brochurer, hvis man ønsker det som turist?

  Hvad med de små aktører i byerne. Har kontoret i Aalborg lokalkendskab nok. I mange byer som f.eks Sæby er det de lokale borgeres frivillige indsats, der gør at aktiviteter bliver lagt mærke til på det lokale turistkontor
  Hvad f.eks med aktiviteterne i museeumshaven i Sæby, som jeg har besøgt? Lægger de mærke til dem i Aalborg eller glemmes de?

  Derfor vil jeg som borger sige: Se så at få åbnet for de turistbureauer så hurtigt som muligt. Nu skal der handles ikke snakkes

 • Kurt Trier Pedersen

  Borgmesteren har da fået hvad hun gerne ville have, en ny bestyrelsespost (sikker også godt betalt) samt et turistkontor i Frederikshavn, som så kan betjene Skagen og Sæby hvor turisterne er.
  Jo det skal nok blive godt, slagt fuglen der ligger guldæggene.

 • Når ikke engang linket til visitsaeby.dk virker, hvordan forventer i så turister kan finde herned……. Jeg er dybt skuffet ….. det er en katastrofe for vores erhvervsliv.

 • Selv en borgmester kan vel tage fejl og være er stor nok til at retten den

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lukning af turistbureauer var en enig bestyrelsesbeslutning i en svær tid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger