En af Skagens ildsjæle fylder 60 år i dag

Allans yndlings foto er med datter og dansepartner Olivia .

En af Skagens ildsjæle fylder 60 år i dag

9. september 2020 - kl. 5:41 - af

Han har sejlet undervandsbåd i Atlanterhavet, været testkører for Toyota Land Cruiser på Færøerne, og tanket jagerfly i luften over Tyskland, fra en flyvende amerikansk tankstation.

Men det hele startede på Rimmervej, hvor en lille fiskerdreng voksede op. Der var 20 legekammerater på den lille vej. Tidligt populær hos pigerne, der skiftedes til, at køre Allans skoletaske til og fra skole på deres cykler. Pigernes interesse fortsatte, når der var skolebal på Ankermedet Skole, hvor Allan var ombejlet med sine laksko og spytkrøller. Det var dog en skoletræt elev, der kun fik sin realeksamen, fordi klasselæreren mødte op i hjemmet, og insisterede på, at Allan skulle gennemføre de 3 år i realskolen, i øvrigt den sidste årgang, inden begrebet realen udgik.

Allan havde nemlig fået sin daglige gang hos vognmand Chr. Christensen & Sønner på hjørnet af Markvej og Corasvej. I en alder af kun 12 år, kørte han, siddende på en hjemmehæklet bilpude, lastbil med anhænger på landevejen, og fik aldrig senere behov for en køretime i en personbil. Da firmaet flyttede til Øresundsvej, hvor BYGMA nu har tømmerhandel, brugte han alle årets weekender på, at vaske alle køretøjerne. Senere blev det udvidet til at fortsætte på den anden side af vejen, hvor Egon Olesen holdt til med sine eksportkøretøjer, som også skulle vaskes og passes. Her blev det til en uges pjækkeri fra skolen, for at følge Mr. President alias Remi Erik Bergen, der skulle levere et læs svineskinker til Italien. Det blev også til nogle år hos naboen Svingets Budcentral, som måske var Danmarks første genbrugsstation, hvor der blev presset pap, papir, og samlet aviser, samt skrællet flamingokasser til hulmursisolering, og sorteret snapseflasker i alle størrelser. På samme adresse var også byens ALBANI depot. Som 18 årig blev der læsset kølebiler og jernbanevogne, med håndkraft, hos S.A. FISK tidligt om morgenen. Så fulgte en tur i Tuen Mose for at hente tørvejord for Chr. Christensen, og dagen sluttede med varekørsel i firmabil for SUPERLAND i Skagen.

Det var derfor en skuffet ung mand, der fik indkaldelse til værnepligt. Det viste sig dog, at den nye arbejdsplads, Flyvestation Aalborg ,var spækket med specialkøretøjer, og Allan skulle ikke møde på køreskolen som de andre rekrutter, men kunne straks gøre gavn med sit store kørekort. Han blev hurtigt udtaget til at fungere som VIP chauffør for Flyvestationschefen. Det blev også til kørsel med kraner, blokvogne og kæmpe snerydningskøretøjer. God opførsel og kørekundskaber blev hurtigt til en kontrakt til det 35. år, og en udnævnelse til Årets Medarbejder som et eksempel til efterfølgelse ved et stort flyverbal. Allan og Skagen- pigen Hanne flyttede nu til Reberbanegade i Aalborg.

En dag skulle Allan hente Prins Henrik ved Hjallerup Marked. Det var den gang Dronning Margrethe gav sikkerhedsfolkene nervøse trækninger, da hun valgte en tur i luftgyngerne. Der var brugt 2 dage på, at polere den flotte stabsvogn, og Allan havde netop været ved frisøren, samt pudset sko og knapper. Selve ruten var hemmelig, men der var bestilt 8 mc-betjente som skulle eskortere. Da Allan er på vej ud af hangaren, bliver det hele aflyst. Senere fulgte en uge rundt i Jylland med Danmarks første 4- stjernede general, som blev Forsvarschef.

En ulykke med en stor mobilkran gør, at Allan vælger at flytte til en F-16 eskadrille, med plads i operationsrummet, med planlægning af træningsflyvning og vejrobservationer. Her bliver det til en eskadrillerotation til den amerikanske luftbase Lakenheath i England, hvor han oplever amerikanerne fejre 4th. of July.

Privatadressen er nu skiftet ud med Vadum, og fremtidshuset VALHALLA, og sønnen Christian bliver født. Allan gennemgår en længere uddannelse som tillidsrepræsentant. Kontrakten er nu forlænget til det 60. år, og et nyt forsvarsforlig gør, at den lille familie flytter hjem til Skagen igen. På Flyvestation Skagen bliver Allan ansvarlig for enhedens køretøjer, både administrativt, vedligehold og klargøring til årligt syn. Opgaven som stationens Skagen-Guide suppleres 10 år i træk med en årlig Juleindkøbstur til Aalborg, headhuntet af Flyvestationens kvindelige personel.

Også i Skagen bliver Allan hurtigt valgt som tillidsrepræsentant, hvilket udløser en faglig tur til NATO-Hovedkvarteret i Bruxelles, og senere en tur til AWACS-flyene i Geilenkirchen. En udstationering til Flyvestation Torshavn på Færøerne, blev en stor oplevelse, hvor en NATO-base i form af en bunker var sprængt ind i fjeldene. Alt mindede om en James Bond film, og der blev besøg af fru Hanne og sønnen Christian. Der var testkørsel af en ny Toyota Land Cruiser, for at se om den skulle være en del af den militære bilpark på de 18 forblæste øer i Nordatlanten.

 Intet har siden overgået oplevelsen, end da Allan deltog i lufttankning af jagerfly over Tyskland, fra et amerikansk tankfly.

Et nyt forsvarsforlig gjorde, at Flyvestation Skagen/Kasernen skulle lukke, og en af Skagens største arbejdspladser skulle nedskæres kraftigt. Det blev til mange ture til Flyvestation Karup med inventar og materiel, og Vagthavende Befalingsmand ved Kuplerne, inden flaget blev strøget på Kasernen i 2003. Datteren Olivia var nu kommet til, og Allan blev beordret til Karup. Familien ville ikke med, og savnet af havn og strand betød kun få dage på Karup Hede. Efter 23 år i trøjen, søgte han orlov fra Flyvevåbnet.

Så fulgte nogle år som kvalitetsinspektør hos Vestas, med ansvar for overfladebehandling og dokumentation, kalibrering af måleværktøj, og audit ved underleverandører. Vestas Skagen er lukket.

Så blev det lysfabrikken Martin som kvalitetstekniker i Indgangskontrollen, hvor Allan var med til at godkende lyset til OL i Beijing, Verdens største moskè, Dansk Melodi Grand Prix, samt nogle af Verdens største rockstjerner. Som eneste mand i aktivitetsudvalget, var Allan fast leverandør af indlæg til firmabladet. Han arrangerede alene, en Tøzetur med forkælelse til Skagen, en Herretur med erhvervsbesøg til Skagen, og en social ryste sammen tur med teambuilding og spisning ved Tversted Søerne i.f.m sammenlægning af to fabrikker. Martin Frederikshavn er lukket.

På Skagen Museum blev det til sikkerhedsvagt på den store P.S. Krøyer- udstilling, samt en sang til sommerfesten, med 38 vers, et om hver medarbejder.

Hos Skagen Truck Service var det servicering af havnens virksomheder m.m.

Så fulgte tiden som Security- and Night Manager på Ruths Hotel i Gl. Skagen, samt en tur forbi Nordjyllands Beredskab som Security. Også en tid som vikar på Ankermedet/Skagen Skole og Strandby Skole. Sideløbende blev det til 13 år med opsyn af Skagen Turistforenings ferieboliger.

På visitkort og cv står: Flyverspecialist, kørselsleder, operationsassistent, kvalitetsinspektør, sikkerhedsvagt, eventmager, iværksætter, tekstforfatter, alt i kørekort- og certifikater, danseinstruktør, maritim samler og ca. 70 gennemførte kurser.

Allan er organisationsmenneske: 13 år i skolebestyrelsen Ankermedet/Skagen Skole, Integrationsrådet, Skole- Erhvervsudvalget, Urskovsudvalget, Ankermedets Venner, Skagen365, samling af foreninger til Kulturhus Kappelborg, skrevet drejebogen til Robin Hood På Knivholt, opstart af Stütspunkt Nord, Skagen Handelstandsforenings Aktivitetsudvalg, forslag til Skagen Købstadsjubilæum, opstart af Natteravnene i Skagen, bestyrelsen for GF76, Sport- og Integration.

Med datteren Olivia hele 6 år som danseinstruktør og holdleder for DANCEMIX, med 43 piger fra 8 – 14 år. Arrangeret Dansens Dag 3 år i træk, med 300 dansere og 700 besøgende i Skagen Kultur- og Fritidscenter, med deltagelse af Sofie Kruse og Allan Simonsen fra Vild Med Dans. Arrangeret med familien Skagens Største Kræmmermarked i 13 år. Arrangerer Open By Night, Pinserock og Kræmmermarked for Handelstandsforeningen. Underholdt børn fra Tjernobyl-området i Skagens natur, samt event i naturen med kræftramte børn fra Rigshospitalets Børnecancerafdeling, og afholdt peptalk for ældste elever på Frederikshavn Gymnasium. Arrangeret gadefester 9 år i træk og kæmpe Sct. Hansfest på Ankermedet Skole. Allan tør tænke anderledes og kreativt, og laver helst noget som ikke er set før. Det kan virke udfordrende på medierne, at han under større events har rigtig mange kasketter på, og stadig bevarer overblikket. En iværksætter-coach udtalte: Jeg ved ikke om du er gal eller genial? Selv ser han sig som en gal mand, der får nogle geniale idèer.

Allan har 4 børnebørn i Hjallerup, og endnu en arving er kommet til i Skagen, alle 5 er drenge. I 40 år er der delt morgenavis med Hanne Abildgaard Jensen.

Dette er et uddrag fra Allans dagbøger, især de sidste 40 år.

 

Familien

4 kommentarer til “En af Skagens ildsjæle fylder 60 år i dag” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “En af Skagens ildsjæle fylder 60 år i dag”

 • Yvonne Rasmussen

  Hej Allan. Stort Tillykke med fødselsdagen 🇩🇰🇩🇰Godt gået med alt hvad du har gang i gennem mange år.👍👍👍

 • William Petersen

  Tillykke Allan.
  Du var jo også min chauffør, da vi var værnepligtige på Flyvestation Aalborg 😉

 • Marianne Bindslev

  Hurra hurra og til lykke på dagen. Vi kipper med flaget for en ildsjæl af den ægte vare.

 • kurt villi jensen - silver star video .

  Tillykke med de 60 år Jeg kan godt huske at den lille dreng der vaskede store lastbiler nede ved kesse og karla på gården

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En af Skagens ildsjæle fylder 60 år i dag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2020 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER