Vidste du, at der har været sørøvere i Skagen?

Vidste du, at der har været sørøvere i Skagen?

11. september 2020 - kl. 8:09 - af

Nordjyllands Kystmuseum lancerer guidet tur om ”Sørøvere i Skagen”.

Vidste du, at der har været sørøvere i Skagen? Hvis ikke, så tag med den nye guidede tur, som Nordjyllands Kystmuseum tilbyder i Gl. Skagen hver søndag indtil 1. november. Her kan du komme med på en spændende tidsrejse med fascinerende fortællinger om drabelige strandinger, kaperskibe og udspekulerede sørøvere.

Skagen er kendt for motiver af smukke kvinder på Sønderstrand, kunstmalere, stovte fiskere og heroiske redningsmænd, men skagboerne har til tider også kastet sig ud i, hvad der mere eller mindre kan betegnes som sørøveri.

Allerede i den tidlige middelalder er der beretninger fra hollandske skibe, der strander på Skagens kyster og bliver frarøvet alt deres gods.

I 1700-tallet blev fjendtlige svenske orlogsskibe et godt bytte, da de strandede ved Skagen, hvor hele byen fra fisker til byfoged og sognepræst stod på den anden ende for at få del rovet.

I 1800-tallet står kaperskibene ud fra Skagen, hvorfra de angriber og kaprer fjendtlige engelske fartøjer – helt legalt. Det og meget andet kan du høre mere om på Kystmuseets nye tur ud til kysten i Gl. Skagen, hvor skibene strandede, og hvor kaperne satte deres kanon frem til angreb. Her kan du også høre hvordan retskafne borgere skiftede redningskasketten ud med sørøverhatten og tog del i de eftertragtede strandinger.

Den guidede tur ”Sørøvere i Skagen” varer en time fra kl. 11:00-12:00, og turen tilbydes fra søndag den 13. september til den 1. november. Tilmelding sker via Kystmuseets webside.

En kommentar til “Vidste du, at der har været sørøvere i Skagen?” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Vidste du, at der har været sørøvere i Skagen?”

  • Tyve og røvere skulle ikke arve guds rige, men vi der stjæler ærligt med arme og ben…
    Kh Regeringen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vidste du, at der har været sørøvere i Skagen?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger